Jump to content

120mm ανεμιστήρες με ρύθμιιση στροφών;

mariosalice

Recommended Posts

Υπάρχει κάποιος 120mm ανεμιστήρας που να μεταβάλλει στροφές από πληροφορίες που θα παίρνει από το κίτρινο καλώδιο (από τη μητρική) και όχι από θερμοστάτη;

Ο Delta ανεμιστήρας 60mm που έχει ο Athlon 64 έχει αυτή τη δυνατότητα.

Έχει κανείς τον panaflo (το έχει το HAC) να μας πεί;

το τριτο καλωδιακι απλα αναφερει τις στροφες

δεν τις ρυθμιζει...

ειτε το το εχει ειτε οχι οι στροφες ειναι μεταβλητες αν εχει καποιο σενσορα θερμοκρασιας...

οι θερμαλτακε σμαρτ φαν νομιζω ειχαν τετοιους αισθητηρες...

Αρχική απάντηση από haris1984

δεν τις ρυθμιζει...

ειτε το το εχει ειτε οχι οι στροφες ειναι μεταβλητες αν εχει καποιο σενσορα θερμοκρασιας...

Πολυ σωστα! Κοι ιτ smart fans μονο 80αρηδες βγαινουν.

Αρχική απάντηση από haris1984 [Χθες, στις 17:52]

δεν τις ρυθμιζει...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Ο ανεμιστήρας που έχει πάνω ο athlon 64 είναι Delta 60mm έχει αισθητήρα θερμοκρασίας πάνω του και ρυθμίζει τις στροφές από πληροφορίες που παίρνει από το κίτρινο καλώδιο. Έβαλα άλλον ανεμιστήρα στη CPU και σύνδεσα στο ρευματοδότη της CPU τον Delta, που τον είχα έξω από το κουτί. Ανέβασε στροφές σύμφωνα με τη θερμοκρασία (με λάμπα). ’ρα έχει θερμοστάτη. Επίσης η μητρική δεν μεταβάλλει την τάση που δίνει στον ανεμιστήρα γιατί τότε όποιο ανεμιστήρα βάλουμε θα αυξήσει τις στροφές του, πράγμα που δεν γίνεται.

O Thermaltake smart fan δουλεύει όπως ο Delta. Οι στροφές μεταβάλλονται με αισθητήρα θερμοκρασίας.

Λογική η προσέγγισή σου. Αισθητήρες όντως δεν υπάρχουν πάνω σε ανεμιστήρες. Το τρίτο καλώδιο αναφέρει τις στροφές όπως είπαν και άλλοι, όχι όμως σε όλους τους ανεμιστήρες. Η ρύθμιση των στροφών γίνεται με αλλαγή της τάσης (πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει?). Το ότι μερικοί από τους ανεμιστήρες σου δεν αλλάζουν στροφές σημαίνει ότι απλά δεν παίρνουν διαφορετική τάση από την μητρική γιατί απλά η μητρική δεν παίρνει πληροφορίες από αυτούς που να έχουν σχέση με τις στροφές τους (οπότε τους δίνει συνεχώς τα 12ν).

Αρχική απάντηση από YDinopoulos [Σήμερα, στις 14:33]

Αυτο γινεται μονο στo 3-πινο της cpu. Bλεπω οτι εχεις ASUS. Στο BIOS εχει επιλογη μεσα στο Hardware monitor, καποια ρυθμιση που κανει αυτες τις αυξομειωσεις...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Τελικά έκανα λάθος και διόρθωσα το κείμενο που έγραψα πριν λίγο. Ο Delta δουλεύει με αισθητήρα θερμοκρασίας. Με μπέρδεψε το πρόγραμμα που μέτραγε τις στροφές. Μόλις τώρα ξανα έκανα το πείραμα και το διαπίστωσα με λάμπα. Απλά στον Delta ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι ενσωματωμένος και δεν φαίνεται όπως στον thermatake smart fan που είναι σε ξεχωριστό καλώδιο.

ο ανεμιστηρας δεν ειναι 6αρης ειναι 7αρης...παρε ενα χαρακακι και μετρα τον..

αν δεν βαριεσαι βγαλε τον ανεμιστηρα πανω απο την ψυκτρα και βραχυκυκλωσε με ενα καλωδιακι τα ποδαρακια τις αντιστασης...ο ανεμιστηρας θα λειτουργει στις 6200 στροφες περιπου και θα ακουγεται σαν κλασσικος delta...και θα καταναλωνει και 7 βατ...

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 15:58]

ο ανεμιστηρας δεν ειναι 6αρης ειναι 7αρης...παρε ενα χαρακακι και μετρα τον..

αν δεν βαριεσαι βγαλε τον ανεμιστηρα πανω απο την ψυκτρα και βραχυκυκλωσε με ενα καλωδιακι τα ποδαρακια τις αντιστασης...ο ανεμιστηρας θα λειτουργει στις 6200 στροφες περιπου και θα ακουγεται σαν κλασσικος delta...και θα καταναλωνει και 7 βατ...

Αν μιλατε για αυτον που ερχοταν με την μαμησια ψυκτρα ειναι πιο μεγαλος απο 6αρης. 7αρης ειναι οπως λεει και ο χαρης.

Παντως εμενα το ASUS Probe λεει οτι γυρναει στις 3000 περιπου. Τον εχω συνδεσει πανω σε ενα Aerogate 1 παντως και τον ριχνω μεχρι τις 1800κατι και ακουγεται πολυ λιγο χωρις να ανεβαζει θερμοκρασια...1 με 2 βαθμους παραπανω μονο.

Αρχική απάντηση από Spooky [Σήμερα, στις 18:07]

Αν μιλατε για αυτον που ερχοταν με την μαμησια ψυκτρα ειναι πιο μεγαλος απο 6αρης. 7αρης ειναι οπως λεει και ο χαρης.

Παντως εμενα το ASUS Probe λεει οτι γυρναει στις 3000 περιπου. Τον εχω συνδεσει πανω σε ενα Aerogate 1 παντως και τον ριχνω μεχρι τις 1800κατι και ακουγεται πολυ λιγο χωρις να ανεβαζει θερμοκρασια...1 με 2 βαθμους παραπανω μονο.

Ανεβαίνει όμως η θερμοκρασία στα παιχνίδια με μειωμένες στροφές.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 16:45]

Ανεβαίνει όμως η θερμοκρασία στα παιχνίδια με μειωμένες στροφές.

Καλα αυτο εννοειται...εγω οταν παιζω τους ανεβαζω ολους. Ετσι και αλλιως καλυπτονται απο τον ηχο του παιχνιδιου. Οταν ομως καθομαι και κανω πραγματα που δεν χρειαζονται τοσο πολυ CPU τους χαμηλωνω ολους και ησυχαζω! ;)

Αρχική απάντηση από Spooky [Σήμερα, στις 20:16]

Καλα αυτο εννοειται...εγω οταν παιζω τους ανεβαζω ολους. Ετσι και αλλιως καλυπτονται απο τον ηχο του παιχνιδιου. Οταν ομως καθομαι και κανω πραγματα που δεν χρειαζονται τοσο πολυ CPU τους χαμηλωνω ολους και ησυχαζω! ;)

Δίκιο έχεις. Στα παιχνίδια δεν υπάρχει πρόβλημα όταν κάνουν θόρυβο οι ανεμιστήρες.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μειωθεί ο θόρυβος, όπως να μειωθεί η τάση απο το BIOS. Δες και αυτό.

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=212897#post212897

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 18:49]

Δίκιο έχεις. Στα παιχνίδια δεν υπάρχει πρόβλημα όταν κάνουν θόρυβο οι ανεμιστήρες.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μειωθεί ο θόρυβος, όπως να μειωθεί η τάση απο το BIOS. Δες και αυτό.

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=212897#post212897

Επειδη ειμαι λιγο noob και δεν πολυ πειραζω bios :computer: ΤΗΧ anyway για την πληροφορια!

...με το aerogate παντως γινονται ολα μια χαρα. Εχω συνδεσει και τους 4 ανεμηστηρες του κουτιου πανω και τους χαμηλωνω αναλογα.

Εχω 2 AKASA στα 18dB να βγαζουν εναν Coolermaster στα 20dB στο πλαι και αυτον τις CPU. Οταν κατεβασω τα παντα τερμα δεν ακουγεται τιποτα. Μονο καπου συντονιζει που και που το παλιοκουτο και μου σπαει τα νευρα!!!! :rant:

Αρχική απάντηση από Spooky [Σήμερα, στις 21:19]

Επειδη ειμαι λιγο noob και δεν πολυ πειραζω bios :computer: ΤΗΧ anyway για την πληροφορια!

...με το aerogate παντως γινονται ολα μια χαρα. Εχω συνδεσει και τους 4 ανεμηστηρες του κουτιου πανω και τους χαμηλωνω αναλογα.

Εχω 2 AKASA στα 18dB να βγαζουν εναν Coolermaster στα 20dB στο πλαι και αυτον τις CPU. Οταν κατεβασω τα παντα τερμα δεν ακουγεται τιποτα. Μονο καπου συντονιζει που και που το παλιοκουτο και μου σπαει τα νευρα!!!! :rant:

Καλή επιλογή το aerogate. Κάπου εκεί πάω κι εγώ αν είδες. Για το συντονισμό σφίξε τις βίδες, βάλε λάστιχα για βρύσες στις βίδες που πιάνουν τα ανεμιστηράκια ή άλλα πορώδη υλικά και γενικά μοντάρισε το κουτί σου. Ακόμα και το τροφοδοτικό μπορείς να ανοίξεις και να αλλάξεις το ανεμιστηράκι αν σου βροντάει. Γενικά κανένα κουτί δεν είναι άσχημο. Όλα φτιάχνουν. Χρόνος μόνο χρειάζεται. Αν το έχεις χόμπυ θα το χαρείς.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:56]

Καλή επιλογή το aerogate. Κάπου εκεί πάω κι εγώ αν είδες. Για το συντονισμό σφίξε τις βίδες, βάλε λάστιχα για βρύσες στις βίδες που πιάνουν τα ανεμιστηράκια ή άλλα πορώδη υλικά και γενικά μοντάρισε το κουτί σου. Ακόμα και το τροφοδοτικό μπορείς να ανοίξεις και να αλλάξεις το ανεμιστηράκι αν σου βροντάει. Γενικά κανένα κουτί δεν είναι άσχημο. Όλα φτιάχνουν. Χρόνος μόνο χρειάζεται. Αν το έχεις χόμπυ θα το χαρείς.

Το θεμα ειναι οτι λιγο πολυ τα εχω κανει ολα αυτα!!

Ξεσυνδεσα ενα ενα τους ανεμιστηρες τιποτα...σε εναν μαλιστα εχω και λαστιχακια τετοια. Το τροφοδοτικο ειναι AKASA και εχει εναν 120αρη οποτε δεν εχει νοημα να τον αλλαξω γιατι ειναι και αθορυβος.

Τις βιδες τις εσφιξα ξανα σχεδον ολες στο κουτι. Το μονο που μενει να κανω, οταν βρω χρονο, να το λυσω ξανα ολοκληρο και να το δω καλυτερα...

Τωρα απο χομπυ οχι απλως το εχω...το παραεχω οπως και τα περισσοτερα παιδια εδωπερα!!!! :D :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.