Jump to content

Πρόβλημα με SpeedTouch 530 modem!

Manolof_Ps

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το DSL modem Alcatel Speedtouch 530.

Δεν μπορώ να μπώ στα settings του και να τα αλλάξω. Οταν βάζω στον internet explorer το (10.0.0.138 =default gateway) για να δω τα settings δεν κάνει τίποτα. Δοκίμασα να βάλω το (http://speedtouch.lan) και πάλι τίποτα. Έκανα reset το modem στα εργοστασιακά του settings και πάλι τίποτα.

Το modem δουλεύει κανονικά και μπαίνει internet αλλά δεν μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις του. Εχει κανένας καμια ιδέα τί μπορεί να φταίει? Σας ευχαριστώ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα και δεν το έλυσα πότε.

Πήρα και τηλέφωνο σε Forthnet και OTE, τρέξαμε όλα τα κόλπα τους αλλά τίποτα.

Τελικά ύστερα από 2-3 Format και επανεγκατασταση των XP sp2 to πρόβλημα βρήκε τη λύση του από μόνο του.

Από τότε απλά έχω κάνει Backup τα settings/templates του modem και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Στην χειροτερη βαλτο USB, ρυθμισε το και ξαναβαλτο στο LAN .

Mηπως εχεις proxy στον browser ???

Από command line τρέξε το ipconfig για να σιγουρευτείς ποιο είναι το default gateway.

Εμένα (με speedtouch 530) είναι κανονικά το 10.0.0.138

Με ping το βλέπει κανονικά άρα το gateway δεν έχει αλλάξει. Και με ipconfig /all το βρίσκει.

Proxy εχω βάλει στον browser. Λες RaNd να φταίει αυτό;

Λέτε να φταίει το SP2 των windows XP?

Θα δοκιμάσω να βγάλω τον proxy και αν δεν γίνει τίποτα θα το βάλω σε USB μήπως δουλέψει έτσι. Πάντως στην φάση που είμαι τώρα δεν με συμφαίρει να κάνω format!

Κ εγω το ιδιο προβλημα ειχα αλλα το format απεδωσε κ παλι, ανεξαρτητως με ή χωρίς SP2.

κάπου υπάρχουν ίνφο πως κάνεις h/w reset πατώντας τα κουμπιά του με συγκεκριμένο τρόπο... για δες μήπως βοηθήσει...

Στον proxy πρεπει να βαλεις να κανει override για τις εσωτερικες IP, αλλιως ο proxy

ψαχνει το 10.0.0.138 στο Internet

Παιδιά σας ευχαριστώ! Λύθηκε το πρόβλημα αφαιρώντας τον proxy server από τον browser. Τώρα μπαίνει κανονικά στις ρυθμίσεις του modem. Βέβαια δεν έχω proxy τώρα.

Μπορώ να έχω ταυτόχρονα τον proxy και να δουλεύουν και οι ρυθμίσεις? Αν δεν γίνεται μάλλον θα πρέπει να βγάζω τον proxy όποτε θέλω να κάνω ρυθμίσεις στο speedtouch.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.