Jump to content

Απορίες με ADSL(Αρχάριος)

morius

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από fantacid [Σήμερα, στις 00:45]

Δεν ειχε τι???????

Δεν είχε καθόλου εννοεί ο φίλος μας,αν είναι έτσι τότε δεν λέει το μοίρασμα,για πείτε και άλλοι την γνώμη σας,γιατί όπως λέει και ο φίλος μας ο Isolated...

Τωρα το λεω με μια επιφυλαξη γιατι δε ξερω αλλους που να ειχαν αυτο το προβ οποτε μπορει να εφταιγε κ το ρουτερ που ειχαμε εμεις στο λαν...

Έχει μεγάλη σημασία πως θα μοιραστή η σύνδεση. Χρειάζεσαι load balancing, την λειτουργία αυτή είτε θα την έχει ο router που θα χρησιμοποιήσεις είτε ένα pc me linux και το κατάλληλο software/ρυθμίσεις. Η πρώτη λύση είναι και η ποιο ακριβή βέβαια, με την χρηση του Linux, θα έχεις το κέρδος βέβαια του Firewall/Router/Proxy/DDNS και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείς με το ίδιο κόστος.

Αρχική απάντηση από gpant [Σήμερα, στις 14:07]

Έχει μεγάλη σημασία πως θα μοιραστή η σύνδεση. Χρειάζεσαι load balancing, την λειτουργία αυτή είτε θα την έχει ο router που θα χρησιμοποιήσεις είτε ένα pc me linux και το κατάλληλο software/ρυθμίσεις. Η πρώτη λύση είναι και η ποιο ακριβή βέβαια, με την χρηση του Linux, θα έχεις το κέρδος βέβαια του Firewall/Router/Proxy/DDNS και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείς με το ίδιο κόστος.

Καλώς ήρθες φίλε μου στο Forum .... :T:

Oσο για το μοίρασμα .... To NAT δεν είναι αυτό που σου δίνει αυτή την δυνατότητα σε έναν ruter ????? ή κάνω λάθος ?????

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 16:23]

Καλώς ήρθες φίλε μου στο Forum .... :T:

Ευχαριστώ;-)

Oσο για το μοίρασμα .... To NAT δεν είναι αυτό που σου δίνει αυτή την δυνατότητα σε έναν ruter ????? ή κάνω λάθος ?????

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, τι σχέση έχει το NAT με το Load Balancing?

To NAT(Network Address Translation) «φτιάχνει» έναν πίνακα (dynamic/Static) για το ποια πακέτα θα πάνε σε ποιο Port/IP. Το Load Balancing θα δημιουργήσει περιορισμούς για το bandwidth

πχ:

[PC 1] \85.3

[PC 2] = 85.3 {Load Balancing 256kbps / 3}  {Router/Modem 256kbps}

[PC 3] /85.3

Αυτή είναι μια απλοϊκή μορφή μιας και οι περισσότεροι LB κάνουν δυναμικό management, αν το [PC 1] δεν καταναλώνει καθόλου η λιγότερο bandwidth, τότε το extra μοιράζετε στα [PC 2] + [PC 3].

Λοιπόν για να καταλάβω,η ADSL θα μου κοστίσει 150 με 200 αρχικά,μετά θα πηγαίνει 55 με 60,και η ταχύτητα αν το μοιραστώ θα σέρνετε?????(αν κατεβάζουν 2-3 μαζί)

Την σύνδεση θα την κάνω μόνος μου?????

Για πείτε τώρα ποια εταιρία και πακέτο προτιμάτε,συνηστάτε?

Τι έχετε να πείτε για το CoNNEX του ΟΤΕ νομίζω είναι:wassat:

Βασικά , καλύτερα να πας προς otenet/forthnet για isp

Σταθεροί και δοκιμασμένοι

Την σύνδεση του όλου πακέτου να την κάνεις μόνος σου καθώς είναι πανεύκολη ακόμα και για τον πιο αρχάριο στον τομέα (όπως εμένα) , και γλυτώνεις και τα 40~50 εβρόπουλα που είναι η εγκατάσταση από τεχνικό του ΟΤΕ (τουλάχιστον τόσο χρέωναν πριν από κάνα εξάμηνο για την εγκατάσταση του εξοπλισμού)

Ρίξε μια ματιά και στο adslgr.com , καθώς ο οδηγός που έχει περι εγκατάστασης του όλου πακέτου είναι πολύ κατατοπιστικός

Έχε υπόψη σου επίσης , πως η dsl θέλει μια γραμμη να "πατάει" πάνω και αναλόγως την γραμμή που διαθέτεις (pstn/isdn) παίρνεις και το ανάλογο modem , γι' αυτό , λίγο προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα , καθώς αν στο μέλλον θελήσεις να μετατρέψεις την γραμμή σου απο pstn->isdn -αφού έχεις βάλει την dsl- ή το αντίστροφο , θα πρέπει να προμηθευτείς και νέο ανάλογο modem

Τα πακέτα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά , συμφέρουν από την άποψη οτι αγοράζεις ότι θα χρειαστείς για την όλη εγκατάσταση

Εγώ προσωπικά είμαι με forthnet και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος , τόσο από πλευρά pings όσο και από σταθερό downloading

Καλή τύχη~

Λοιπόν,τελικά ADSL στην Μεσσήνη έρχετε μέσα Ιουνίου αρχές Ιουλίου,εγώ θέλω να μου πείτε τώρα μόνο ποιο πακέτο,έχετε ήδη προτίνει μερικές αλλά θέλω σίγουρα,ποιες είναι οι πιο "καλές" και δοκιμασμένες(και τιμές)

Θα περιμένω...απαντήσεις ΜΟΝΟ για ποια εταιρία,τιμές και ΑΝ υπάρχουν προσφορές γιατί στην TV έχω δει πολλές προσφορές:flower: :flower:

Παιδια απαντηστε μου σε κατι γιατι με μπερδεψε λιγο το site της Forthnet,

επειδη στο σπιτι εχω βαλει Isdn γραμμη ,

(μονο και μονο επειδη η μητερα μου εργαζεται κατω

απο το σπιτι και εχει κοινη γραμμη με του σπιτιου)

στο σιτε ελεγε για adsl με αναλογικη γραμμη, δλδη εκτος απο το οτι γλυτωνει καποιος

το παγιο τις ISDN γραμμης , τι παιζει με την γραμμη του τηλεφωνου?

εννοω θα ειναι κατελλειμενη ή με καποιον τροπο θα μπορω να κανω χρηση και του τηλεφωνου?

To ADSL δεν χρησιμοποιεί καμία γραμμή φωνής για τα δεδομένα. Απλά τα περνάει σε άλλη συχνότητα. Με λίγα λόγια, αν βάλεις ADSL over ISDN θα εξακολουθείς να έχεις 2 κανάλια φωνής και επιπλέον θα είσαι όλη μέρα online. :)

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Ρε παιδια εγω που εχω κλεμμένες PSTN τι να κανω ; Τι μοντεμ να παρω ; Να κανω καινουρια συνδρομη ISDN ?

What the hell ? I am confused!!!

Μεινε εκει που εισαι αλλιως dsl.Τιποτα ενδιαμμεσο.

δεν χρειαζεται να αγορασης pstn συνδεση για την dsl...

το πστν ή isdn αναφερεται στον τυπο της γραμμης σου...

απο εκει και περα πληρωνεις το παγιο του οτε(10 νομιζω για pstn),την προσβαση dsl στη γραμμη του ΟΤΕ (πρπ 20) και καμια 25αρια που ειναι ο provider.

Μάλιστα, οπότε λέω να παω να αγοράσω το ADSL on a kit (100Ευρω) για 3 μήνες, μαι χαρα μου είναι για το καλοκαίρι. ΑΛλα ακομα δ εν έχει έρθει η DSL στο ρετζίκι... γκρρρρ!!!

Παίδες επανήλθα στο thread με νέες απορίες.

α. Τι χρειάζετε να έχει έρθει σε μία πόλη (τεχνολογία) για να υποστηρίζει ADSL,αφου το συνδέεις απλά στο τηλέφωνο

β. το ADSL on a kit ,στα 100 συμπεριλαμβάνονται όλα(Router-drivers-ενεργοποίηση-καλόδια όλα κομπλέ)

γ. άκουσα ότι το Conn-X κάνει πάαααααααααααρα πολύ φασαρία ισχύει, το κάνουν όλα τα ρούτερ-μοντεμ αυτό?????

δ. Τι διαφορά θα έχει αν συνδέσεις την ADSL απευθείας στο τηλ. ή την συνδέσεις μέσω ISDN γραμμής

ε. Μπορείς να συνδέσεις το μόντεμ με το pc μόνο μέσω USB ή και μέσω καλοδίου Ethernet?????

Ευχαριστώ:flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.