velipsi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2019 Το θέμα ξεκίνησε από την μη σωστή απόδοση ταχύτητας των ssd sata3 (samsung evo 1T - Intel 500 ) διαπιστώθηκε ότι φταίει το εσωτερικό πανελάκι που συνδέει τους δίσκους εσωτερικά στα συρτάρια του D800 βρέθηκε αυτό https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Accessories-|-Parts/Obsidian-Series™-800D-SATA-6Gb-s-Upgrade-Kit/p/CC800D-SATA6KIT αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμο πουθενά Βάζω το θέμα μήπως υπάρχει καμία ιδέα πως μπορούν να μπουν οι δίσκοι στο κουτί με απ΄ ευθείας σύνδεση ..πχ με προέκταση αρσενικού - θηλυκού sata περνόντας τα από κάποια υποδοχή αφού θα έχει φύγει το πάνελ * δεν είμαστε για ολικά ξηλώματα λαμαρίνων κουτιού... Αν υπάρχει κάποια ανάλογη εμπειρία περιμένω προτάσεις.. ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 20, 2019 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2019 Αμα σου πω οτι καπου μπορει να το εχω; Εισαι Αθηνα; 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Δεκέμβριος 20, 2019 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2019 πριν 54 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε: Αμα σου πω οτι καπου μπορει να το εχω; Εισαι Αθηνα; Αν το βρεις με έσωσες ...Αθήνα είμαι Μοσχάτο Για να μη σκαλίζω το κουτί ... Εσύ προφανώς το είχες πάρει και μετά άλλαξες το κουτί ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 20, 2019 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2019 Το εχω ακομα το κουτι αλλα στο πατάρι στειλε μου ενα πμ να το δω αυριο να το ψαξω. Καπου τα εχω σιγουρα ολα του τα πραγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Δεκέμβριος 21, 2019 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη φίλη karmen1983 για το ενδιαφέρον που έδειξε ...βρίσκοντας το sata3 πανελακι από δικό της D800που δε χρειάζεται.. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το thelab σαν φόρουμ χτίζει πραγματικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη του.. Ευχαριστώ karmen1983 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 21, 2019 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 Εγω σε ευχαριστω κ η ζυγαρια μου για την κουτα με τα μελομακάρονα 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Δεκέμβριος 21, 2019 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 πριν 25 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε: Εγω σε ευχαριστω κ η ζυγαρια μου για την κουτα με τα μελομακάρονα Το ποιο γλυκό από όλα είναι ότι δούλεψε ο SATA3 ..βιδώθηκε ακριβώς απάνω στο κουτί χωρίς ζόρισμα ...και μπήκαν οι δίσκοι με προσοχή... και οι μετρήσεις σωστές !!! Το παράδοξο είναι ότι υπήρχαν παλαιότερα D800 με SATA 2 πανελ και στα νεότερα βάλανε SATA3 , 1 χρόνο δουλευα τον SSD σαν SATA2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 21, 2019 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 Ε ρε τη ρουφιανα με ποση προσοχη τα αποθηκευω στις μετακομισεις Χαρηκα πραγματικα!!! Καλοριζικο! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Δεκέμβριος 21, 2019 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 56 minutes ago, karmen1983 said: Ε ρε τη ρουφιανα έχεις ρέντα σήμερα, μελομακαρονάκια, δουλίτσες, βλέπω σε άλλο νήμα ότι μιλάς μόνη σου κι απαντάς στον εαυτό σου, καλά πάμε. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Δεκέμβριος 21, 2019 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 Το κουτί το είχα αγοράσει τέτοια εποχή περίπου πριν 10 χρόνια... Όταν είχε βγει δηλαδή. Όταν αργότερα βγήκαν τα USB 3.0 και SATA 3 είχα παραγγείλει απο corsair τα "ανταλλακτικά" ας τα πούμε. Τον πρώτο ssd τον είχα βάλει στις κάτω θέσεις, οχι τις hot swap (εκεί είχα μηχανικούς). Απευθείας στη ΜΒ με καλώδιο. Ακομη απορώ πως είχα δώσει 300 ευρώ για κουτί... Το συγκεκριμένο δεν νομίζω οτι τα άξιζε αλλά αυτό είναι άλλο θεμα... Βέβαια το έχω και το χρησιμοποιώ ακόμη. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Δεκέμβριος 21, 2019 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 πριν 9 λεπτά, το μέλος Ignatios έγραψε: Το κουτί το είχα αγοράσει τέτοια εποχή περίπου πριν 10 χρόνια... Όταν είχε βγει δηλαδή. Όταν αργότερα βγήκαν τα USB 3.0 και SATA 3 είχα παραγγείλει απο corsair τα "ανταλλακτικά" ας τα πούμε. Τον πρώτο ssd τον είχα βάλει στις κάτω θέσεις, οχι τις hot swap (εκεί είχα μηχανικούς). Απευθείας στη ΜΒ με καλώδιο. Ακομη απορώ πως είχα δώσει 300 ευρώ για κουτί... Το συγκεκριμένο δεν νομίζω οτι τα άξιζε αλλά αυτό είναι άλλο θεμα... Βέβαια το έχω και το χρησιμοποιώ ακόμη. Τα μπροστά USB 3.0 δεν με ενοχλούν γιατί πάντα είχα ένα χαμπάκι USB εξωτερικό αλλά τα SATA3 ήταν απαραίτητα ...λόγω εγκατάστασης των δίσκων ...(που να τους βάλεις και από που να τρυπάς ???? Πάντως σαν κουτί πιστεύω ότι μετράει ακόμα ...όταν δε έχεις και υδρόψυξη ...δικιά σου ..και τριπλό ψυγείο (λόγος για τον οποίο και το κρατώ Βαρύ όμως και δύσκολο στη μεταφορά Με ποιο άραγε θα μπορούσα να το αντικαταστήσω ? Δύσκολα βρήκα να χωρά στο επάνω μέρος τριπλό ψυγείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Δεκέμβριος 21, 2019 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 (edited) Στα τελευταία 10 χρόνια άλλαξαν πολλά, δύο παιδία για παράδειγμα. Οπότε όλα τα watercooling parts είναι σε μια κούτα, και γω δεν ξέρω πόσα λεφτά έχει πεταμένα εκεί μέσα... Είχε τόσο βάρος με την υδρόψυξη που δεν το κουνοούσες ούτε για πλάκα. Πλέον είναι χαλαρό και αερόψυκτο. Επίσης έχει αλλάξει πολύ και το hardware και η υδρόψυξη είναι, ή εμένα μου φαίνεται πλέον, περιττή. Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά, εώς πολύ, χαμηλότερες και σε επεξεργαστές και σε κάρτες γραφικών. Στο γραφείο έβαλα πέρσι (αν θυμάμαι καλά) ένα Phanteks Enthoo Pro Tempered Glass. Απλά ενθουσιάστηκα. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 21, 2019 από Ignatios 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 22, 2019 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2019 πριν 13 ώρες, το μέλος velipsi έγραψε: Με ποιο Το κουτί που έχω στην υπογραφή μου. Τριπλό έχω πάνω. Δεν έχω custom loop αλλά το ψυγείο είναι 3Χ120 και έχω την εντύπωση πως χωρά και 3Χ140. Και έχει μέχρι και midi towers πλέον, στα μισά λεφτά από όσα πήρες τότε το 800D πριν 14 ώρες, το μέλος Ignatios έγραψε: Το συγκεκριμένο δεν νομίζω οτι τα άξιζε αλλά αυτό είναι άλλο θεμα... Βέβαια το έχω και το χρησιμοποιώ ακόμη. doesn't add up Το ένα που λες αναιρεί το άλλο. Έδωσες 300€, αλλά το έχεις 10 χρόνια. Θα έλεγα ότι άξιζε και έβγαλε τα λεφτά του. Γενικότερα μόνο αν το δεις δεν αξίζει να δίνεις 300€ για ένα σκέτο κουτί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Δεκέμβριος 22, 2019 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2019 Πωωω υπήρχε πλακέτα sata III και μου ξέφυγε; εκείνο το πρώτο SATA γιατί το κάναν τόσο ευαίσθητο δεν ξέρω. Μου έσπασε σχεδόν εξ αρχής! Αγάπη μήπως θες να δώσεις και όλο το front panel του κουτιού; Μιας κ μιλήσατε για διαδόχους, εγώ το evolv x καλοβλέπω. Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 22, 2019 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2019 Κοιτα πρέπει να έχω κάπου το USB3.0 panelaki. Αν το βρω θα σου δώσω το USB2.0 που φοράει. Απλά επειδή τώρα ετοιμάζομαι για να φύγω ταξιδάκι είναι δύσκολο να μπω στη διαδικασία. Θύμισε μου το κάποια στιγμή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Δεκέμβριος 22, 2019 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2019 Ευχαριστώ αγάπη! Εννοούσα οοοοολη την μπροστινή μούρη την αλουμινένια με τα πορτάκι κλπ κλπ. Αλλά μετά και το υπόλοιπο κουτί σου πάει για σκραπ Φαντάζομαι δεν θες να το κομματιάσεις. Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 22, 2019 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2019 xaaxxaax δεν το κατάλαβα sorry Οχι απλά όπως έχει διαμορφωθεί μου ήταν άχρηστο το sata 3 μιας και θα προσαρμόσω after market hot swap Κάάάάάάάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θέλω να ασχοληθώ σοβαρά μαζί του, με πρώτο θύμα την πρόσοψη που θα αλλάξει εντελώς χωρίς όμως να μπορεί να δοθεί, καθώς θα πατήσω πάνω σε αυτήν για τις αλλαγές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Δεκέμβριος 22, 2019 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2019 Μία ώρα πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε: Κοιτα πρέπει να έχω κάπου το USB3.0 panelaki. Αν το βρω θα σου δώσω το USB2.0 που φοράει. Απλά επειδή τώρα ετοιμάζομαι για να φύγω ταξιδάκι είναι δύσκολο να μπω στη διαδικασία. Θύμισε μου το κάποια στιγμή Θέλω και εγώ . θέλω και εγώ....ΧΑ ΧΑ ΧΑ ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 22, 2019 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2019 Πρέπει να ντυθώ άγιος βασίλης μου φαίνεται 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Δεκέμβριος 22, 2019 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2019 μονο εμενα μου αρεσει τοσο πολυ και ακομα το κουτι αυτο??????? παει γερασα τελικα......... εγω για να βρω το sata3 hot swap αγορασα αλλο ενα 800d και τωρα εχω 2 το πρωτο ειναι αγορασμενο και εχει ερθει απο Γερμανια απο τον @Κοπρίτης το δευτερο το πουλαγε ο @icy20 ενα ειναι στο pc της γυναικας μου και ενα στο δικο μου............. το κουτι απο θεμα κιλων θελει καλο ζεσταμα για να σηκωθει πρωτου βγει εξω για φυσημα............ 2,5 λιτρα παραφλου 3 ψυγεια 2 δοχεια για παραφλου............ @karmen1983 αμα τελικα δεν κανεις τιποτα με το κουτι που σου εχει απομεινει το σκεφτομαι σοβαρα να το αγορασω(αν το πουλας) αυτα απο εμενα........ Καλες Γιορτες ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts