liangour Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2019 (edited) Ο δίσκος Ένας Western Digital 3TB (WD30EFRX). Είχε ξεμείνει από παλιό desktop. Τα τελευταία 2 χρόνια πήγαινα σε υπολοιστή φίλου μου για να συνδέσω και να μεταφέρω αρχεία. Το έναυσμα Έψαχνα για αντάπτορα sata to usb για να έχω για εξωτερικό σκληρό έναν παλίο ssd και έπεσε για κακή μου τύχη το μάτι μου εδώ. "Άψογα" λέω, θα το χρησιμοποιώ και για το μεγάλο δίσκο Η μαύρη γάτα Συνδέω τον αντάπτορα με το δίσκο και ένα τροφοδοτικό 12V, 1A αλλά τιποτά. Σκεπτόμενος ότι δε θα δείνει αρκετό ρεύμα βγάζω από το χρονοντούλαπο δέυτερο τροφοδοτικό. Τροφοδοτικό από laptop αυτή τη φορά, ένα του plaisio από αυτά τα universal. Με το που το συνδέω δεν ακούγεται να παίρνει στροφές ο δίσκος αλλά μύρισε τολμώ να πω ελαφρώς. "Λιάκο, την έκανες πάλι την πατάτα σου"!! Το θύμα Ο δίσκος πλέον δεν παίρνει μπρος. Για την ακρίβεια όταν τον συνδέω σε υπολογιστή δεν παίρνει καν μπρος ο υπολογιστής. Και αν τον συνδέσω ενώ ο υπολογιστής λειτουργεί, τότε σβήνουν όλα. Στο PCB του δίσκου πάντως δεν φαίνεται κάτι να έχει αρπάξει. --> look photos below Και τώρα τι; Σκέφτηκα στην αρχή μήπως μπορέσω να βρω ίδιο PCB και να τα κάνω swap, άλλα κάτι διάβασα για bios chip το οποίο πρέπει να γίνει τράμπα. Δεν έχω ούτε εξοπλισμό ούτε εμπειρία για να κάνω κάτι τέτοιο. Ο δίσκος σώζεται και αν ναι πώς; Υπάρχει τεχνικός εν Αθήναι που να αναλαμβάνει τέτοιο έργο με εύλογο κόστος; Στη χειρότερη, είναι εφικτή η ανάκτηση αρχείων με άλλο τρόπο; Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 20, 2019 από liangour Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 20, 2019 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2019 26 minutes ago, liangour said: Συνδέω τον αντάπτορα με το δίσκο και ένα τροφοδοτικό 12V, 1A αλλά τιποτά. 26 minutes ago, liangour said: Σκεπτόμενος ότι δε θα δείνει αρκετό ρεύμα βγάζω από το χρονοντούλαπο δέυτερο τροφοδοτικό. Σωστή σκέψη 26 minutes ago, liangour said: Τροφοδοτικό από laptop αυτή τη φορά, Τι έλεγε το καρτελάκι επάνω; Μήπως λέω μήπως μιας και είναι για laptop ήταν πάνω από 12V? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Δεκέμβριος 20, 2019 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2019 πριν 7 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε: Σωστή σκέψη Τι έλεγε το καρτελάκι επάνω; Μήπως λέω μήπως μιας και είναι για laptop ήταν πάνω από 12V? Ήταν παραπάνω.. Αρκετά παραπάνω. Φαντάστηκα θα κανόνιζε μόνο του την τάση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 20, 2019 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2019 Ιουυυυυυυ Δεν εχει καν τα 12 βρε στο ταμπελακι. Αχ... Περίμενε καποιον μπας κ εχει καμια ιδεα τι γινεται τωρα κ ευχομαι καλα ξεμπερδέματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 20, 2019 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2019 (edited) Ρίξε ένα τηλέφωνο εδώ, αλλά τι λεφτά ζητάνε δεν γνωρίζω https://tictac.gr/vlaves-sklirou-diskou/ Σόρι που το αναφέρω τώρα που έχει γίνει η ζημιά, αλλά δεν νοείται να μην έχουμε backup για δεδομένα που δεν θέλουμε να χάσουμε. Επίσης εγκυκλοπαιδικά διάβασε και το mini review μου εδώ για αντάπτορα: ΥΓ τώρα που ξαναδιαβάζω το αρχικό post καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν σε νοιάζουν τα δεδομένα αλλά να ξανακάνεις τον δίσκο λειτουργικό, οπότε δεν ξέρω αν σε βοηθάνε όλα τα παραπάνω. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 20, 2019 από gdp77 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Δεκέμβριος 21, 2019 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 Έχω έναν εξωτερικό 1ΤΒ οπότε τα περισσότερα αρχεία είναι εκεί. Στον WD είναι πολλές σειρές και ταινίες που δεν χωρούσαν στον εξωτερικό οπότε μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Δεκέμβριος 21, 2019 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 Ελεγχεις την ασφαλεια ( εαν εχει ) πανω στην πλακετα , οποτε θα λεει κατι σε F και ειναι ασπρη. Και τις διοδους στην εισοδο , λογικα εχουν αρπαξει αυτες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Δεκέμβριος 21, 2019 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 Αυτές είναι οι πιο κοντινές που μπορώ να βγάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Δεκέμβριος 21, 2019 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2019 https://www.northwind.gr/gr/contact Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgetech Μάρτιος 11, 2020 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2020 (edited) Τελικά βρήκες άκρη ? Αν θέλεις κάποια πρόταση εγώ είχα θέμα με ssd δίσκο, έχασα όλα τα δεδομένα και πήρα τηλέφωνο στη Datarecall, πήγα τον δίσκο ο ίδιος στην Αγία Παρασκευή είναι τα γραφεία τον τσέκαραν και μου έκαναν εκτίμηση. Μου έσωσαν το 85% των δεδομένων αλλά το κόστος ήταν αρκετά δαπανηρό. Αν τα αρχεία σου είναι για σένα σημαντικά τότε καλό θα είναι να ψάξεις για εταιρεία ανάκτησης, μπες διάβασε κριτικές ψάξτο λίγο. Ρίξε μια ματιά και σε αυτούς https://www.datarecall.gr Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 11, 2020 από Georgetech 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Μάρτιος 12, 2020 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2020 Οι δύο εταιρίες που μου προτάθηκαν εδώ δεν αναλαμβάνουν επισκευή παρά μόνο ανάκτηση. Προσωπικά δε με καίνε τα αρχεία καθώς τα περισσότερα ήταν ταινίες και σειρές. Οπότε δεν έκανα απολύτως τίποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts