K.K Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2005 Ρε παίδες έχω πάρει αυτό το μαραφέτι το reserator. Δε λέω καλό και αθόρυβο είναι αλλά θέλω να μου πείτε αν πρέπει να το κλείνω μαζί με το pc ή να το αφήνω συνεχώς να δουλεύει (πράγμα που κάνω έως τώρα). Λέτε να πάθει κάτι η αντλία ή οτιδήποτε άλλο; Και ένα δεύτερο: Έχετε ακουστά για τα ψυγιάκια αμωνίας που τα χρησιμοποιούν ως επί τω πλήστον σε μίνι μπαρ ξενοδοχείων; Προσωπικά έχω δει ένα τέτοιο και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν ακούγεται καθόλου. Επειδή δεν έχει μοτέρ αλλά στηρίζεται σε χημική αντίδραση ψεκασμού αμωνίας. Σε μία συζήτηση που είχα με ένα ψυκτικό μου είπε ότι με πατέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι ανάλογο και στο RESERATOR 1. Μιλάμε για θερμοκρασίες νερού γύρω στους 10 βαθμούς συνεχώς. Λοιπόν παιδιά τι λέτε αξίζει η προσπάθεια ή τσάμπα οι κόποι; Περιμένω σχόλια, ευχαριστώ για το χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 24, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Αναφορικά με τον χρόνο λειτουργίας:Σαφώς και δεν υπάρχει λόγος να δουλεύει όταν το pc είναι κλειστό. Το μόνο αποτέλεσμα είναι η καταπόνηση της αντλίας.Υπάρχει και σχετικό κιτάκι (όχι της Zalman - δεν ξέρω αν έχει βγάλει και η ίδια / νομίζω όχι πάντως) για το αυτόματο on/off παράλληλα με το pc Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 24, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 spc, έχω πάρει από σένα μέσω Snips την X800XT PL (αστέρι). Μπορείς να μου δώσεις και άλλες πληροφορίες σχετικά με το κιτ διότι με ενδιαφέρει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 24, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Και οι ειδικοί να αρχίσουν να λένε γνώμες για την αμμωνία γιατί ενδιαφέρει το θέμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros Απρίλιος 24, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Επειδη το ειχα το reserator 1 για εναν ολοκληρο χρονο, θα σε συμβουλευα να μην κλεινεις ΠΟΤΕ την αντλια. Πρωτον γιατι το μπλοκ του επεξεργαστη ειναι very low resistance, οποτε δεν καταπονειται σχεδον καθολου η αντλια, δευτερον γιατι καμια φορα μπορει να το ξεχασεις και να παθεις καμια ζημια (να ανεβει αποτομα η θερμοκρασια επεξ. πρωτου προλαβει να το κλεισει η μητρικη) και τριτον γιατι πραγματικα η αντλια εχει μερικα χρονακια ζωης, ειναι παμφθηνη να την αλλαξεις και ακομα περισσοτερο μπορει να παρεις ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ Π.Χ μια ωραιοτατη Hydor L20 700L/h (i standar tou reserator einai 300L/h!) αν σου χαλασει. Με αλλα λογια δουλεψε το NON-STOP ΑΦΟΒΑ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros Απρίλιος 24, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 ...να τονισω επισης οτι η αντλιουλα εχει μολις 5W καταναλωση... με αλλα λογια σου καιει τριχες ρευμα ...σβηστο μονο αμα πας π.χ διακοπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Απρίλιος 24, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 εγω πιστευω ειναι ασκοπη χρηση της αντλιας με το να την εχεις συνεχεια ανοιχτη...ειπαμε Eheim αλλα οχι και ετσι...Και να ξερεις και κατι...οταν ειχα ανοιξει την αντλια του ρεσερατορ ηταν ολη μπλε μεσα,αυτο σημαινει οτι δεν εχει μηδεν καταπονηση.Εγω δεν θα το αφηνα ανοιχτο συνεχεια.Καταρχας νερο ειναι μπορει να συμβει και κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros Απρίλιος 24, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 εγω ειμαι της αποψης οτι κατι τετοια πρεπει να δουλευουν συνεχως...τι και αν κρατησει δυομιση χρονια αντι για τριαμιση.... εξαλου μπορει να κρατησει και τοσο πολυ που να μην την αλλαξει. Αλλα προσωπικα δεν ηθελα να εχω το αναψε -σβησε ολη την ωρα μαζι με το πισι και χωρια που το πισι μου δε σβηνει ποτε .... Για τα μπλοκ ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να τα εχει ασφαλισει για διαρροες Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Απρίλιος 24, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Δεν ξερω τι αντλια εχει το reserator, αλλα τουλαχιστον οι αντλιες που χρησιμοποιουμε συνηθως σε w/c ειναι φτιαγμενες για ενυδρεια/συντριβανια αρα 24/7 χρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Απρίλιος 24, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable Δεν ξερω τι αντλια εχει το reserator, αλλα τουλαχιστον οι αντλιες που χρησιμοποιουμε συνηθως σε w/c ειναι φτιαγμενες για ενυδρεια/συντριβανια αρα 24/7 χρηση. και αυτη ενυδριου ειναι απλα αν μπορεις να το αποφυγεις γιατι οχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 24, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Nos-Dio εγω πιστευω ειναι ασκοπη χρηση της αντλιας με το να την εχεις συνεχεια ανοιχτη...ειπαμε Eheim αλλα οχι και ετσι... Και να ξερεις και κατι...οταν ειχα ανοιξει την αντλια του ρεσερατορ ηταν ολη μπλε μεσα,αυτο σημαινει οτι δεν εχει μηδεν καταπονηση. Εγω δεν θα το αφηνα ανοιχτο συνεχεια.Καταρχας νερο ειναι μπορει να συμβει και κατι. είναι σαν να λες πχ ότι αφήνω ανοικτή μία βρύση του σπιτιού μου 24/7 γιατί κάποιος άλλος πληρώνει την ΕΥΔΑΠ.... για ποιο λόγο να το κάνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Απρίλιος 24, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Τα μηχανολογικά εξαρτήματα (εδώ αντλία) καταπονούνται στο πολλαπλάσιο από τις αλλάγες στην λειτουργία τους. Όταν θέλουμε να υπολογίσουμε τον χρόνο ζωής τους τότε το χειρότερο πράγμα είναι οι εκκινήσεις και τα κλείσιματα. ’ρα μπορείς να πεις ότι είτε το κλείνεις είτε όχι στην καθημερινή σου χρήση είναι το ίδιο. Δηλαδή μια εκκίνηση μπορεί να ισοδυναμεί με 10 ώρες λειτουργίας.Τώρα όσο αφορά την αμμωνία δεν γίνεται κανενός είδους αντίδραση όπως λέει ο φίλος στην αρχή του πόστ αλλά συμβαίνει απορρόφιση της αμμωνίας από το νερό και αλλάγη φάσεως. Εάν θέλετε περισσότερα πως και τι πείτε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 24, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired Τα μηχανολογικά εξαρτήματα (εδώ αντλία) καταπονούνται στο πολλαπλάσιο από τις αλλάγες στην λειτουργία τους. Όταν θέλουμε να υπολογίσουμε τον χρόνο ζωής τους τότε το χειρότερο πράγμα είναι οι εκκινήσεις και τα κλείσιματα. σωστό αλλά αυτό εξαρτάται και από το είδος του εξαρτήματος και της όλης εγκατάστασης....το θέμα εδώ είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ ''ελαφρύ'' εξάρτημα και κανένα απολύτως όφελος από την συνεχή λειτουργία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros Απρίλιος 24, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Σε αυτο συμφωνω...ειδικα η 300ρα αντλια που "φοραει" , οποτε την εσβησα και την αναψα παλι μου εβγαλε καποιους ηχους περιεργους...και το συστημα τρανταζονταν ολοκληρο. Καποια στιγμη μου φανηκε οτι ακουγα κατι σαν σφυριγμα, το αναβασβησα μερικες φορες ακομα και εξαφανιστηκε.Κατοπιν το αφησα μονιμως ανοιχτο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 24, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Λοιπόν μέχρι στιγμής με έχετε μπερδεμένο. Να το αφήνω ή όχι; Οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Tottaly_wired πες μας λεπτομέριες. Είναι εφικτό τέτοιου είδους εγχείρημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Απρίλιος 24, 2005 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Αρχική απάντηση από K.K Λοιπόν μέχρι στιγμής με έχετε μπερδεμένο. Να το αφήνω ή όχι; Οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Tottaly_wired πες μας λεπτομέριες. Είναι εφικτό τέτοιου είδους εγχείρημα; Εγώ θα σου έλεγα να το έχεις ανοιχτό. Να το κλείνεις μόνο όταν φευγείς για μέρες ή όταν δεν υπάρχει κάποιος στο σπίτι για άρκετη ώρα. Όσο αφορά την αμμωνία. Η αμμωνία είναι γενικά είναι αέριο το οποίο μυρίζει έντονα και είναι τοξικό. Η κατασκευή ενός μηχανίματος εξ αρχής που να ψύχει με αμμωνία πιστεύω ότι είναι δύσκολο. Το να προσαρμώσει κάποιος κομμάτια από ένα ψυγείακι έτοιμο στο pc του είναι πιο εύκολο. Πως λειτουργεί; Α) Απορροφητής Ατμοί αμμωνίας απορροφούνται από νερό και αποβάλλεται θερμότητα Β) Συμπιεστής Συμπίεση του πλούσιου διαλύματος (πχ από 1 στα 20bar) μέσω αντλίας. Γ) Ατμογεννήτρια Είσοδος στην ατμογεννήτρια(+προσθήκη θερμότητας με φλόγα ή αντίστασεις). Εδώ γίνεται πάλι μόνη της η αμμωνία (αέρια) και πηγαίνει σε ένα κύκλωμα και το νερό γυρνάει στον απορροφητή Δ) Η αμμωνία συμπηκνώνεται (αποβολή θερμότητας) και υγροπoιείται, στραγγαλίζεται (πτώση πίεσης), και πηγαίνει στον ατμοποίητη όπου και γίνεται αέρια και εδώ παίρνουμε την ψύξη και οι ατμοί αυτοί πάνε στον απορροφητή. Το όλο project στηρίζεται στην αρχή ότι η αμμωνία ατμοποιείται σε χαμηλή θερμοκρασία και πίεση τραβόντας θερμότητα ενώ σε υψηλή πίεση και θερμοκρασία με κάποια πηγή θερμότητας γίνεται πάλι αέριο από διφασικό μείγμα. Προφανώς έχουν όλα να κάνουν με διφασικά διαγράμματα και δυνατότητες απορόφησης της αμμωνίας από το νερό για διάφορες θερμοκρασίες και πιέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 24, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 ’ρα λοιπόν με την θερμότητα έχουμε τη χημική αντίδραση της αμωνίας.... Εδώ θέλουμε να προσαρμόσουμε την όλη πατέντα στο reserator. Πιστεύεις ότι ο όγκος της κατασκευής χωράει; Είναι μεγάλος; Και τελικώς θα επιτευχτεί επιθυμιτό αποτέλεσμα; (θερμοκρασία +-10); Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Απρίλιος 24, 2005 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Η αμμωνία είναι τοξική! Ελάχιστη ποσότητα σε κλείστο χώρο και έφυγες. Εδώ δεν χωράνε πατέντες Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 24, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Καμία σχέση δηλαδή με τα κουλουράκια αμωνίας της γιαγιάς ε;............... :D :D :D :D :D Ας ευθυμίσουμε και λίγο. Μιλάω για κατασκευή από ανταλακτικά ψυγείου αμωνίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Απρίλιος 24, 2005 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Σου έχω απαντήσει 10 φορές στα ίδια πράγματα.ή δεν διαβάζεις τα ποστ μου ή είσαι βλαξ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.