NaPoleoN Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2019 Καλησπέρα σας, μία φίλη μου ζήτησε αν μπορώ να τη βοηθήσω να φτιάξει ένα νέο PC περίπου στα 1000 ευρώ μαζί με οθόνη τώρα που είναι Black Friday. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό που έχω απομακρυνθεί από χώρο, για αυτό αν γίνεται ζητάω τη βοήθεια σας. Η χρήση για την οποία το θέλει είναι απλή, κάνα word, power point, facebook και youtube. Δεν παίζει κάποιο παιχνίδι από ό,τι μου είπε, απλά θέλει η οθόνη να είναι λίγο καλή. Σας ευχαριστώ πολύ. ΥΓ> Ελπίζω να το έβαλα στο σωστό section του forum, αλλιώς ευελπιστώ να το μεταφέρει κάποιος moderator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Νοέμβριος 27, 2019 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2019 Ρίξε μια ματιά και στη συζήτηση εδώ: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Νοέμβριος 27, 2019 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2019 Αν πάντως περιμένεις να πάρεις όλα τα κομμάτια (μητρική-μνήμες-τροφοδοτικό-κουτί-οθόνη) σε τιμές Black Friday θα σε συμβούλευα να "κρατάς" μικρό καλάθι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Νοέμβριος 28, 2019 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2019 (edited) πριν 22 ώρες, το μέλος NaPoleoN έγραψε: Καλησπέρα σας, μία φίλη μου ζήτησε αν μπορώ να τη βοηθήσω να φτιάξει ένα νέο PC περίπου στα 1000 ευρώ μαζί με οθόνη τώρα που είναι Black Friday. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό που έχω απομακρυνθεί από χώρο, για αυτό αν γίνεται ζητάω τη βοήθεια σας. Η χρήση για την οποία το θέλει είναι απλή, κάνα word, power point, facebook και youtube. Δεν παίζει κάποιο παιχνίδι από ό,τι μου είπε, απλά θέλει η οθόνη να είναι λίγο καλή. Σας ευχαριστώ πολύ. ΥΓ> Ελπίζω να το έβαλα στο σωστό section του forum, αλλιώς ευελπιστώ να το μεταφέρει κάποιος moderator. 1. πιστευω οτι για αυτη τη χρηση καλυπτεται ανετα και με ενα 17αρι λαπτοπ. 2. πιστευω οτι για αυτη τη χρηση καλυπτεται ανετα και με τι μισο περιπου μπατζετ...!! ενδεικτικα μητρικη B450 60 -70€ APU Ryzen 3200G/3400G 90 / 135 € RAM 8gb DDR4 3000 50-60€ PSU 400-500W 40-50€ SSD 500GB 50€ ενα κουτακι της προτιμησης της με κανα 40-50αρι € με αυτα τα βασικα ειμαστε περιπου στο €400αρι. επειτα ειναι η οθονη, οπου μπορει να βαλει απο -ελαχιστο- μια 24αρα FULL HD των 100-120€, μια 27αρα QHD απο €180-200, η παραπανω.....!! τα περιφερειακα (αν δεν εχει ουτε αυτα) ηχεια- πληκτρολογιο- ποντικι. οπου κι εκει, αν δεν εχει απαιτησεις, με κανα 50αρι ακομα βολευεται. απο εκει και πανω, βαζεις αναλογα τις απαιτησεις και τα γουστα. Π.Χ. μπορει να της αρεσει κανα κουτι που κανει 100-150€.........!!! Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 28, 2019 από cabdik Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Νοέμβριος 28, 2019 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2019 λύσε το θέμα της οθόνης πρώτα, να καταλάβεις τι περίπου θέλει. Για κάπως καλή οθόνη θα χρειαστείς περίπου 200+ αν μιλάμε για 24άρα έως 400 αν ανέβει σε 27άρα. Επειδή αυτές τις ημέρες υπάρχουν κάποιες προσφορές σε μνήμες π.χ., εφόσον είστε σίγουροι ότι θα φτιαχτεί το σύστημα άμεσα ίσως άξιζε να αγοράσετε με έκπτωση μνήμες 16GB σε τιμή που κανονικά θα παίρνατε 8. Πρέπει όμως να ξέρεις στο περίπου τι είδους σύστημα θέλετε να χτίσετε για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις με συμβατότητες. Οπότε: Πρώτο βήμα: αποφασίζεις τι είδους οθόνη ψάχνει κι αφαιρείς το ανάλογο ποσόν από τον προϋπολογισμό. Δεύτερο βήμα: με το υπόλοιπο ποσόν, επιλέγεις το είδος του συστήματος που θέλετε, κυρίως σε ποιο chipset θα πάτε και ποιος επεξεργαστής θα χρησιμοποιηθεί. Τρίτο βήμα: Αγοράζεις αν πετύχεις σε προσφορά 16GB μνήμης (σε σετ ζευγάρι 8+8 κατά προτίμηση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaPoleoN Νοέμβριος 28, 2019 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2019 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts