Zarras Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2019 Καλησπέρα παιδιά, Ήρθε η ώρα της καταραμενης αναβάθμισης. Cpu θα είναι ένα ταπεινό 2600x, Το mobo B450, και ένα εκ των τριών: ASUS Prime Plus MSI Tomahawk Max ASRock Fatal1ty k4 gaming Τα μόνα 2 χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν είναι 1ον το bios (και οι επιλογές που αφορούν το voltage) και 2ον τα κυκλώματα που αφορούν την ρευματοδοσια, vrm κτλπ. Ο σκοπός είναι να έχω 4.1-4.2GHz, σε όλα τα cores, οπότε μιλάμε για ελαφρύ κλοκαρισμα, επίσης θέλω - εκτός από ποιο mobo θα με καλύψει--να δώσετε συμβουλή για το αν να πάω σε manual o/c (old fashion) ή το αυτοματοποιημενο o/c. Αυτά που ξέρω είναι ότι το Asus έχει το καλύτερο bios αλλά δε τα πάει καλά με τα vrm. Το msi δεν έχει soc regulators καν (οπότε υποθέτω ότι ξεχνάω το αυτόματο o/c? Μπορεί να λέω και βλακειες σε αυτό). Ενώ το asrock έχει λίγα vrm για τα κορς ενώ για τα soc οι φάσεις του είναι επαρκείς. Αυτά είναι που έχω καταλάβει για αυτά τα 3, ξαναλέω μπορεί να κάνω και λάθος. Αναμενω τις απαντήσεις σας Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Νοέμβριος 18, 2019 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2019 Ερώτηση, γιατί δεν παίρνεις τον AMD R5 3600 ? Ούτε κλόκια ούτε τίποτα και θα είσαι πολύ μπροστά από τον 2600Χ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Νοέμβριος 18, 2019 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2019 Από ότι είδα είναι κάπου +40-50ε πιο πάνω από τον 2600x, δυστηχως δεν τα διαθέτω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 19, 2019 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2019 πριν 7 ώρες, το μέλος Zarras έγραψε: Από ότι είδα είναι κάπου +40-50ε πιο πάνω από τον 2600x, δυστηχως δεν τα διαθέτω Καλημέρα Γνώμη μου , να το ξανασκεφτείς. Και άν χρειαστεί , κάνε την αγορά πιό μετά , όταν θα έχεις τα χρήματα. Είναι μεγάλη η διαφορά στις επιδόσεις υπέρ του 3600. Τώρα όσον αφορά τη μητρική , η Tomahawk Max , ξεχωρίζει στην κατηγορία και είναι πολύ δημοφιλής επιλογή. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Νοέμβριος 19, 2019 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2019 Αν θες να γλιτώσεις και κάνα δεκάρικο , δες και την mortar max. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Νοέμβριος 19, 2019 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2019 (edited) msi tomahawk max απο αυτες σιγουρα τωρα αν δεν μπορεις να πας σε 3600 παρε αυτον που θες. το manual oc πλεον ειναι αχρηστο ημουν και με τον 2700 κ με τον 3800 με manual οποτε στο λεω με σιγουρια (μονο για κανα cinebench ειναι ;p) ακομα και το oc ειναι λιγο... αφου και default να τον αφησεις η διαφορες ειναι ελαχιστες (μονο για τον χαβαλε ) Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 19, 2019 από zyx 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Νοέμβριος 22, 2019 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2019 μόνο first gen αξίζει το O/C πχ με 1700 που είναι στα 3.2 base clock τον πας 3,8 οι επόμενοι είναι τέζα και δεν χρειάζεται ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Δεκέμβριος 15, 2019 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2019 (edited) Ρε παιδιά, επειδή δεν έχω καταλάβει. Αξίζει να πάει κανείς σε b450; Γιατί βλέπω ότι κάτι μητρικές σαν την tomahawk max τις αποθεώνουν. Τι χάνει ουσιαστικά κάποιος αν επιλέξει b450 έναντι μιας x570; Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 15, 2019 από psyber Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Δεκέμβριος 15, 2019 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2019 1 hour ago, psyber said: Ρε παιδιά, επειδή δεν έχω καταλάβει. Αξίζει να πάει κανείς σε b450; Γιατί βλέπω ότι κάτι μητρικές σαν την tomahawk max τις αποθεώνουν. Τι χάνει ουσιαστικά κάποιος αν επιλέξει b450 έναντι μιας x570; για αρχή επειδή είμαι με 3900x , αν θέλει κάποιος να πετάξει πολλούς δίσκους τουλάχιστον 6 και Nvme απλά πάει για x570 εγώ λόγο τσιγκουνιών το έκανα αλλά με βλέπω μόλις μου στρίψει η βίδα να πάω να πάρω την asus tuf x570 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Δεκέμβριος 15, 2019 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2019 ΆΚΥΡΟ μόλις την παρέγγειλα ! την έχει το Msystems στα 189,90 ευρώ σε έκπτωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Δεκέμβριος 15, 2019 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2019 για μια καρτα γραφικών, μια καρτα ήχου, ενα m2 και 3 μηχανικούς σκληρούς, σε καλύπτει άνετα το b450? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Δεκέμβριος 15, 2019 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2019 (edited) 11 minutes ago, psyber said: για μια καρτα γραφικών, μια καρτα ήχου, ενα m2 και 3 μηχανικούς σκληρούς, σε καλύπτει άνετα το b450? ναι η tomahawk max 450 να θυμάσαι ότι αν βάλεις nvme (μ2) έχεις 4 sata ports αντί για 6 αλλά θα σου έλεγα να χτυπήσεις την παραπάνω προσφορά αν πάρεις 3χχχ σειρά cpu θα τα έχεις όλα και φτηνά την asus tuf x570 plus wifi Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 15, 2019 από ARMAGEDDON Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Δεκέμβριος 15, 2019 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2019 πριν 1 ώρα, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε: ΆΚΥΡΟ μόλις την παρέγγειλα ! την έχει το Msystems στα 189,90 ευρώ σε έκπτωση δυνατό μοτόρι φαίνεται!! καλό στήσιμο και μόλις τη δουλέψεις να μας πεις εντυπώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 15, 2019 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2019 4 hours ago, psyber said: Ρε παιδιά, επειδή δεν έχω καταλάβει. Αξίζει να πάει κανείς σε b450; Γιατί βλέπω ότι κάτι μητρικές σαν την tomahawk max τις αποθεώνουν. Τι χάνει ουσιαστικά κάποιος αν επιλέξει b450 έναντι μιας x570; Χάνεις την υποστήριξη PCIe Gen4 την οποία διαθέτουν οι X570 μητρικές, αλλά μόνο με 3ης γενιάς Ryzen. Επίσης οι X570 κατά κανόνα θα έχουν περισσότερα I/O. Τέλος, οι X570 έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστηρίζουν και τους μελλοντικούς Ryzen 4000 (αν και δεν θεωρώ ότι το B450 δεν θα τους υποστηρίζει). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts