Jump to content

Έχω μερικές απορίες

NIB

Recommended Posts

Υπάρχει καμιά πρακτική διαφορά ανάμεσα σε dvd+r και dvd-r; ’κουσα ότι μερικά επιτραπέζια dvd players μπορεί παίζουν μόνο το 1 από τα 2(συνήθως το dvd-r) αλλά αυτό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Επίσης άκουσα ότι τα dvd-r δισκάκια είναι πιο φτηνά αλλά λιγότερα αξιόπιστα, ισχύει αυτό;

Τι δισκάκια προτείνετε(μάρκα, μοντέλο ή γενικότερα τύπο); Θέλω να είναι κυρίως αξιόπιστα και σχετικά φτηνά. Ουσιαστικά θέλω απλώς να γράφω dvd ως επέκταση του δίσκου μου διότι οι δίσκοι μου έχουν γεμίσει. Δεν έχω τίποτα περίεργες απαιτήσεις. Θέλω να αγοράσω καμιά 50ρα δισκάκια για να αδειάσουν λιγάκι οι σκληροί μου δίσκοι(σε μερικά partitions έχω 100mB ελεύθερα!!!). Αυτό το πακέτο είναι καθόλου καλό(από πλευράς αξιοπιστίας/επίδοσης/κόστους);

Ακόμα δεν έχω αγοράσει dvd rec αλλά θα αγοράσω μέσα στις επόμενες μέρες. Είμαι ανάμεσα στο LG DVD+-R/+-RW GSA-4163B και στο NEC DVD+/-R/RW ND-3520Α. Εφόσον το dvd-ram μάλλον δεν μου είναι καθόλου χρήσιμο, υπάρχει κανένας λόγος για να προτιμήσω το lg, ή γενικά το nec είναι ανώτερο;

Το πιο σημαντικό είναι η αξιοπιστία, δηλαδή αυτό που γράφω, να γράφεται σωστά και να μην σβήνεται εύκολα(λόγω παλαιότητας ή συχνή χρήση). Το να δώσω και 4-5 euro παραπάνω στα 50 δισκάκια, δεν με ενδιαφέρει και τόσο.

1.Για μηχανημα να προτιμησεις το nec.

2.Αυτα τα dvdακια του link δεν παιζει να ειναι οκ και γενικως να αποφευγεις αγνωστες μαρκες σε cakebox (θα το μετανοιωσεις στανταρ στην πορεια). Προσωπικα κ μονο, γραφω παντα σε tdk η σε ΤΥ.

3.Δεν εχω παρατηρησει καποια αξιολογη διαφορα αναμεσα σε -r και +r (αν κ το 95% που γραφω ειναι -r).

Τελος -κ εντελως πληροφοριακα- κ εγω το ιδιο προβλημα χωρου εχω αλλα παω βουρ για extra hd. Το backup σε οπτικα μεσα ειναι για να υπαρχει σε κατασταση αναγκης κ μονο, λογω του οτι αν χρησιμοποιεις αρκετα συχνα τα δισκακια κ ιδιαιτερα αν δεν τα προσεχεις, θα εχεις κ παλι προβλημα μελλοντικα.

:)

Μεταξύ 4163 και 3520, θα κρατούσα το LG. Είναι πιο αργό σαν reader από το 3520, αλλά πιο γρήγορο και ελαφρώς καλύτερο ποιοτικά στις εγγραφές.

Τα platinum δε θα τα συνιστούσα, δες κάτι σε verbatim και that's (TY). Προσωπικά βρίσκω το +R καλύτερο format, θέμα συμβατότητα δε τίθεται αν το recorder κάνει bitsetting σε -ROM (4163 και 3520 κάνουν).

Γενικά περι 4163 vs 3520, +R vs -R και τι δισκάκια το έχουμε συζητήσει αρκετά, κανε μια αναζήτηση στο forum.

Διάβασα αρκετά posts που ήταν στις 2 πρώτες σελίδες του forum(για αυτό και κατέληξα σε αυτά τα 2 dvdrecs). Οι περισσότεροι προτείνουν το nec αλλά αυτό δεν μου λέει και κάτι διότι δεν αιτιολογούν την επιλογή τους(η ποικιλία firmware δεν μου είναι και τόσο χρήσιμη).

Τα περισσότερα dvd που θα γράφω, δεν σκοπεύω να τα χρησιμοποιώ και πάρα πολύ συχνά, θα είναι κυρίως ταινίες και παιχνίδια που ήδη θα έχω δει/παίξει. Πάντως άμα θέλω να χρησιμοποιώ 1 dvd συχνά, προτείνετε να το κάνω backup και σε 2ο dvd ή στο σκληρό δίσκο; Γενικά τα dvd είναι πιο ευαίσθητα από τα cd;

Κανένα link με καλά και σχετικά φτηνά dvd(κατά προτίμηση σε πακέτο των 50) μπορείτε να μου γράψετε; Αυτά είναι καλά; Δεν γράφουνε τίποτα επάνω τους.

Πάντως μάλλον για LG θα πάω, διότι μου φαίνετε ότι είναι το underdog των προτιμήσεων και μάλιστα χωρίς λόγο. Το nec επειδή το πήραν μερικοί στην αρχή και αποδείχτηκε καλό(και φτηνό), όλοι άρχισαν να το αγοράζουν(snowball effect).

Βέβαια το nec είναι και πιο δοκιμασμένο ενώ παλιότερα LG dvdrec παρουσίασαν προβλήματα σε μερικούς, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι κατώτερο του nec.

Αυτά που δίνεις στο link είναι μια χαρά, τέτοια χρησιμοποιώ συνήθως και γράφονται καλά μέχρι 12x και συχνά 16x με ένα συμβιβασμό στη ποιότητα, που ίσως δεν αξίζει. Αν πάρεις πάντως ΤΥ επικοινώνησε με τη disk impex (210 9404079) που τα εισάγει, θα πετύχεις καλύτερη τιμή, ειδικά αν πάρεις ποσότητα.

Οκ τελικά και εγώ πήγα με τη μάζα διότι ακόμα 1 φίλος μου κακολόγησε τα lg και πήρα το nec :p. Πήρα και την 100άρα dvd ΤΥ. Και μόλις έγραψα το πρώτο μου dvd. Έγραψα 1 .iso που ήταν 3.13gB από 1 παιχνίδι που είχα κατεβάσει ;). Το πρόβλημά μου είναι, ότι το nero burning rom το έγραψε σε 16x ταχύτητα και είχα διαλέξει και το determine maximum speed. Τα δισκάκια όμως είναι για 8x.

Έκανα καμιά βλακεία; Το determine maximum speed είναι για το dvdrec ή για το δισκάκι(ή και για τα 2;); Με μια πρώτη ματιά, το dvd παίζει μια χαρά(φορτώνει το autoplay και μπορώ να δω τα αρχεία). Εφόσον αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η αξιοπιστία της εγγραφής, να τα γράφω τα dvd σε 8x;

Τι μειονεκτήματα υπάρχουν από το να γράφω τα dvd σε 16x(ενώ τα δισκάκια είναι για 8x); Φαντάζομαι ότι αυξάνονται τα pi errors και τα pi failures; Τι είναι τα πρώτα και τι είναι τα δεύτερα; Και με ποιο τρόπο επηρεάζουν την εγγραφή μου; ’μα απλώς καίνε μερικά sectors παραπάνω αλλά τα data γράφονται κανονικά(σε άλλα sectors) δεν με απασχολεί και τόσο(θα με απασχολεί μόνο σε περίπτωση που θέλω να γεμίσω σε μεγάλο ποσοστό 1 dvd). Αλλά άμα υπάρχει περίπτωση να χάσω data και να μην γραφτούν σωστά, τότε με απασχολεί.

Το εχουμε σηζητησει ξανα το θεμα. Η γνωμη μου για μηχανημα ειναι Plextor και τιποτα αλλο. Και απο ποιοτητα αλλα και απο θεμα εγγυησης και χρονους εγγραφης.

Για δισκακια γραφω σε TDK. Δεν εχουν κανενα προβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.