konnos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2019 (edited) Καλησπέρα, Θέλω να δώσω πολυκάναλο σήμα ήχου από το PC μου σε πολυκάναλο ενισχυτή 7.1 αλλά δε ξέρω ποιός είναι ο σωστός τρόπος. To motherboard μου είναι το https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B75-D3V-rev-10#ov και, όπως φαίνεται και από τη φωτό στο σάιτ, έχει δύο pins για spdif και όχι τρία (το τρίτο πιν έπρεπε να παίρνει ρεύμα +5V από τη motherboard). Διάβασα σε άλλα σάιτ οτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιν από μια έξοδο usb του motherboard για να τροφοδοτήσεις το σήμα και να γίνει οπτικό. Αυτά που βρίσκω είναι τέτοιου τύπου: https://e-access.gr/καρτεσ-pci-pcmcia/2281-asus-spdif-out-optical-and-rca-out-plate-cable-bracket-coaxial-digital-audio-output-for-gigabyte-asus-mis-foxconn-motherboard.html Έχει κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο; Ή να γνωρίζει άλλο τρόπο να δώσω πολυκάναλο σήμα στον ενισχυτή μου; Οποιοδήποτε σχόλιο θα εκτιμηθεί, δεν έχω βρεί κάτι παραπάνω. Νόμιζα θα είναι απλό το θέμα, αλλά φαίνεται οτι πρέπει να βάλω χέρι σε πινς. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 5, 2019 από konnos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Νοέμβριος 5, 2019 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2019 (edited) Ένα πλακετάκι με bracket σαν αυτά χρειάζεται όντως τροφοδοσία 5V για να δουλέψει το τσιπ που μετατρέπει το ηλεκτρικό σήμα σε οπτικό. Αν είστε λίγο κατσαβιδάκιας, δείτε εδώ πώς μπορείτε να πάρετε 5V από θύρα USB. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 5, 2019 από Oric 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 5, 2019 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2019 Κάπου έχω διαβάσει ότι τα 5V χρειάζονται μόνο για την οπτική ίνα και το coaxial δουλεύει και χωρίς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konnos Νοέμβριος 5, 2019 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2019 Χωρίς να ξέρω πόσο ισχύει, διάβασα οτι και το coaxial έχει λίγο ρεύμα μέσα., αλλά δε χρειάζεται 5V. Λέτε να το δοκιμάσω να δω μήπως δουλεύει ως coaxial; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Νοέμβριος 6, 2019 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2019 On 5/11/2019 at 10:05 ΜΜ, το μέλος konnos έγραψε: Λέτε να το δοκιμάσω να δω μήπως δουλεύει ως coaxial; Φυσικά θα δουλέψει. Προσέξτε μόνον την πολικότητα. Ο ακροδέκτης του σήματος είναι ο κάτω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konnos Νοέμβριος 6, 2019 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2019 Εννοώ να δουλέψει χωρίς να συνδέσω το +5V καλωδιάκι κάπου. Από βδομάδα τώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Νοέμβριος 6, 2019 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2019 πριν 3 ώρες, το μέλος konnos έγραψε: Εννοώ να δουλέψει χωρίς να συνδέσω το +5V καλωδιάκι κάπου. Από βδομάδα τώρα... Θα δουλέψει. Έχε υπόψη σου όμως ότι το SPDIF δεν μπορεί να μεταφέρει 7.1 διακριτά κανάλια. Εάν έχεις HDMI με audio out, είναι προτιμότερο. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts