Jump to content

Θερμοκρασίες μνήμης

mitsosoft

Recommended Posts

Έχω το γνωστό σετάκι της PQI Turbo 2χ512mb (tccd chips) και προς το παρών της έχω σε default ταχύτητα (200) με default timings (2-2-2-5) καθώς και την τάση στο Auto απο το bios (λογικά 2.6-2.7v).

Για δοκιμή έβαλα έναν απο τους αισθητήρες του Gatewatch πάνω στην ψύχτρα της μνήμης για να δω τι θερμοκρασίες πιάνουν και είδα ότι idle και γενικότερα μέσα στα windows όταν είμαι και στο internet ήταν περίπου 39-42 βαθμούς. Όταν δοκίμασα και κανά παιχνίδι (FarCry, NFSU2 κτλ) η θερμοκρασία έφτασε 50-51 βαθμούς.

Γενικά απο θερμοκρασίες δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία στο κουτί ήταν 25 βαθμούς σύμφωνα με το Gatewatch και 23-24 σύμφωνα με την μητρική μέσω του Asus PC Probe.

Είναι στα φυσιολογικά επίπεδα αυτές οι θερμοκρασίες; Ξέρει κανένας ποια είναι η ανοχή στις μνήμες;

Ευχαριστώ.

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Γενικά τα tccd απ'ότι έχω δει είναι ζεστά τσιπάκια...

Στα default σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά αν θέλεις 240+ με 2.5-3-3-5 (και κάπου 2.7volt) θα χρειαστείς ένα ανεμιστηράκι να τις χτυπάει...

Αρχική απάντηση από mitsosoft

Έχω το γνωστό σετάκι της PQI Turbo 2χ512mb (tccd chips) και προς το παρών της έχω σε default ταχύτητα (200) με default timings (2-2-2-5) καθώς και την τάση στο Auto απο το bios (λογικά 2.6-2.7v).

μπορεις να κανεις κανα bench στο sisoftsandra η winrar να δουμε πανο κατο πως τα πανε???

θα δεις μια διαφορα τις ταξεος των 5-8 θαθμων

αλλα

αν βαλεις και ενα φανακι να τις χτυπαει η δια φορα θα μεγαλοσει εως τους 10-12

και αν βαλεις και φινς οπως ειναι στο σετ τις thermaltake copper memory cooling kits θα εχεις μια διαφορα εως 15-18

ολλα αυτα βεβεα με τις ιδιες συχνοτιτες επομενος αν εχεις BH-5 μνημουλες θα δεις μερικα Mhz παραπανο με το ιδιο ρευμα

• 2 weeks later...

εμενα οι PQI στα 260fsb, 2.8v, CL2.5 3-3-5 μονο στο τεστ5 του μεμτεστ86 δουλεβουν περιπου στους 60 βαθμους, και με ενα 80μμ ανεμιστηρα να τις φυσαει με χαμιλη ροη ομως. Οταν το δωματιο ειναι πιο κρυο αντε να παει 55 βαθμους οταν τρεχο μεμτεστ86...

δεν υπαρχει προβλημα μεχρι 70βαθμους... το κακο ειναι οτι οσο ανεβενει η θερμοκρασια τους, διμιουργουν σφαλματα... οταν ειναι κλοκαρισμενες. Default settings δεν μασανε οσο και να ζεστενοντε.

Αρχική απάντηση από Byron

2χ50μμ φανακια απο πανο τους ειναι αρκετα... αμα ψαχνεις το τελιο... μονο υδροψυξη.

υδροψυξη σε μνημες????????????

μαλλον για κανα 120αρι παω να κανει κολλιτι παρεα στον delta μου

στα φορουμς... που αλλου, πεζει και ενα προιον που πουλανε αλλα δεν θυμαμε πως το λενε. Ειναι ομως για single sided mems. Ολα τα αλλα customies...

Οταν τελιωσω το 3-D που φτιαχνο για μπλοκ θα το δεις :cool:

Β

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.