kots Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2005 λοιπόν παιδιά εν τάχει η ιστορία.έχω έναν athlon xp 2000+δοκίμαζα μια καινούρια ψύκτρα. αναγκάστηκα να πιέσω παρα πολύ για να μπει αλλά τελικά κούμπωσε πάνω στο σοκετ.ανοίγω το πισι, μπαίνει κανονικά στα windows. κάνε επανεκκίνηση για να μπω από bios να δω θερμοκρασίες. ξεκινάει από 44 φτάνει μέχρι τα 53 χωρίς να κουνάω τίποτα, και σβήνει. και από τότε δεν ξανάναψε.λέω λογικά θα κάηκε ο επεξεργαστής γιατί ζεματούσε όταν τον έπιασα. βρίσκω έναν άλλον athlon xp τον βάζω πάνω και τίποτα. οπότε λέω μητρική.αγοράζω μια καινούρια μητρική βάζω και τον καινούριο τον επεξεργαστή και τίποτα. βγάζω την μνήμη και την καρτα γραφικών, τις πάνω σε ένα άλλο πισι, και παίζανε κανονικά. η οθόνη μου δεν είναι.... οπότε δεν μένει τίποτε άλλο.έκανα διάφορες δοκιμές. το κακό είναι ότι δεν ακούω κανένα τουτ από το ηχείο του κουτιού, άρα υποθέτω ότι ή η μητρική ή ο επεξεργαστής. αλλά είναι και τα δυο καινούρια ρε γμτο.καμιά ιδέα ρε παιδιά για αυτό το πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 24, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Τροφοδοτικό, κλασική περίπτωση βλάβης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 24, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 μαλλον τροφοδοτικο λεω και εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 24, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 εκτός από αυτό παίζει να έχουν καει και οι 2 επεξεργαστές... Την πάτησα εγώ έτσι. Δεν είχε κουμπώσει καλά η ψύκτρα....αν και το νόμιζα...πάει ο πρώτος. Να δοκιμάσω και δεύτερο..Πάλι ΝΟΜΙΖΑ ότι κούμπωσε η ψύκτρα.....πάει και ο δεύτερος ...και ήταν και DLT3C.. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 24, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Και η επόμενη ερώτηση είναι..............Τι τροφοδοτικό έχεις; Γιατί τώρα τελευταία είναι της μόδας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Απρίλιος 24, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 τροφοδοτικο το κοβο και γω,ειναι της μοδας τωρα να καιγονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 24, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Ωραία μόδα! Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν ακολουθώ τις διάφορες "μόδες" οπότε δεν χρειάζεται να φοβάμαι... Υ.Γ.: Κάν'ομελέτα κι έρχεται!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Απρίλιος 24, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Ωραία μόδα! Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν ακολουθώ τις διάφορες "μόδες" οπότε δεν χρειάζεται να φοβάμαι... Υ.Γ.: Κάν'ομελέτα κι έρχεται!!! ολα με την σειρα ειναι :p :P :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Απρίλιος 24, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 δεν είναι απίθανο το τροφοδοτικό αλλά γιατί να διάλεξε ΤΟΤΕ να καεί? δοκίμασες τον δεύτερο άθλονα με την καινούρια μητρική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 24, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Εσύ δηλαδή βρίσκεις πιο πιθανό να κάηκαν έτσι 2 επεξεργαστές, μια mobo και να βγήκε ελλατωματική άλλη μια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 24, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Snips εκτός από αυτό παίζει να έχουν καει και οι 2 επεξεργαστές... Την πάτησα εγώ έτσι. Δεν είχε κουμπώσει καλά η ψύκτρα....αν και το νόμιζα...πάει ο πρώτος. Να δοκιμάσω και δεύτερο..Πάλι ΝΟΜΙΖΑ ότι κούμπωσε η ψύκτρα.....πάει και ο δεύτερος ...και ήταν και DLT3C.. :( Ποοοοοο.....Σε λυπαμαι ! Ειχα ενα κομματι τετοιο 2400 κατι με αερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 24, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Μου φαίνεται τελικά ότι το πιο απλό είναι να τα ρίχνουμε όλα στα τροφοδοτικά. Μου θυμίζει ανεπαρκής ιατρικό πόρισμα σε ατυχές περιστατικό....... :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 24, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Αν και το πιθανότερο είναι το τροφοδοτικό... Checkαρες το σύστημα με μόνο τα βασικά πάνω; Δλδ ενωώ χωρίς πρόσθετες κάρτες, δίσκους κ.τ.λ. Προσωπικά όταν μου είχε καεί ο SATA (από δική μου μαμακία), όταν ήταν συνδεδεμένος πάνω δεν άναβε το σύστημα. Δες μήπως συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Αν παίζει με τα βασικά βάζε τα άλλα ένα ένα πάνω μέρι να βρεις τι φταίει. Καλλή υπομονή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Απρίλιος 24, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Αρχική απάντηση από K.K Μου φαίνεται τελικά ότι το πιο απλό είναι να τα ρίχνουμε όλα στα τροφοδοτικά. Μου θυμίζει ανεπαρκής ιατρικό πόρισμα σε ατυχές περιστατικό....... :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling γνωμες λεμε φιλε μου,επειδη το λεμε δεν σημαινει οτι μπορει να ειναι και ετσι αλλα μεσα σε αυτο το φορουμ εχουν δοκιμαστει πολλα πραγματα και απο αυτα που λενε καποια παιδια που γνωριζουν περισσοτερα απο μενα σου λεω τι μπορει να φταιει Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Απρίλιος 25, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2005 μετά από πολλές μα πάρα πολλές δοκιμές βρίκαμε τι έγινε.ακούστε....δεν είχε κουμπώσει καλά η ψύκτρα στον πρώτο επεξεργαστή. αυτός κάηκε... και βραχυκύκλωσε την πρώτη μου μητρική. εγώ έκανα την ******* και έβαλα στην βραχυκυκλωμένη μητρική τον δεύτερο επεξεργαστή, ο οποίος κάηκε και βραχυκύκλωσε και αυτός. ο οποίος κατά σειρά βραχυκύκλωσε και την δεύτερη μητρική που πήρα.κάηκαν σύνολο 3 μητρικές και δυο επεξεργαστές για μια κωλοψύκτρα. και η πλάκα είναι ότι ο τυπάς που μου την έδωσε δεν την παίρνει πίσω. ευτυχώς ξηγήθηκε το παλικάρι με το μαγαζί και μου δοσε καινούρια μητρική κάνοντας εγγύηση τις προηγούμενες.τώρα ψάχνω να βρω επεξεργαστή.... έτσι απλά παιδιά γίνανε τα πράγματα. σας λέω είχα απογοητευτεί. είχα δοκιμάσει τα πάντα. (και με ουλτρεξ τα έλουσα) και μετά από δεκάδες δοκιμές βρίκαμε τι φταίει.αυτά που λέτε. ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ μην βάζετε ότι ψύκτρες να ναι στους επεξεργαστές σας. εγώ αυτό πήρα από όλη την ιστορία. και φυσικά 185 ευρώ μείον. καλά είναι τουλάχιστον μάθαμε και κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Απρίλιος 25, 2005 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2005 Αρχική απάντηση από kots [Σήμερα, στις 21:28] κάηκαν σύνολο 3 μητρικές και δυο επεξεργαστές για μια κωλοψύκτρα. και η πλάκα είναι ότι ο τυπάς που μου την έδωσε δεν την παίρνει πίσω. :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolof_Ps Απρίλιος 25, 2005 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2005 Μήπως θα έπρεπε να πάρεις και ένα copper sim καλού κακού να προστατέψεις λιγάκι τον νέο σου cpu στο βάλε βγάλε? Μην την Ξαναπατήσεις έτσι, Δεν λέει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Απρίλιος 26, 2005 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 δεν κατάλαβαινω πώς μια ψύχτρα έκαψε μητρικές και επεξεργαστές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Απρίλιος 26, 2005 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 Πω Πω :cry: :cry: :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Απρίλιος 26, 2005 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 H DFI βγαζει και ψυκτρες????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.