yoda73 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 Καλησπέρα.Έχω το σύστημα της υπογραφής. Καθότι δεν έχω ασχοληθεί ξανά με υπερχρονισμό, σκέφτομαι να ξεκινήσω σχετικά εύκολα. Η mobo έχει επιλογή για αυτόματο υπερχρονισμο 5%, 10%, και 20%. θέλω τη γνώμη σας κατά πόσο είναι ασφαλές να προβώ σε υπερχρονισμό με βάση την παραπάνω επιλογή της μητρικής. Να ξεκινήσω με 5% και να ανεβαίνω σταδιακά; Να υποθέσω ότι δεν θα πρέπει να μπω στη διαδικασία να ρυθμίσω ρεύματα, timmimgs κτλ. Πως θα ελέχξω ότι το σύστημα είναι σταθερό και ότι δεν θα έχω θέματα θερμοκρασιών; Επίσης υπάρχει και η επιλογή να μην είναι μόνιμα υπερχρονισμένο το σύστημα αλλά όταν κάποια εφαρμογή ζορίζεται, τότε το σύστημα να υπερχρονίζεται για όσο διάστημα χρειάζεται. Ποιά η γνώμη σας για αυτόν το τρόπο υπερχρονισμού;Ευχαριστώ
masxerofkartis143 Ιούλιος 28, 2008 #2 Ιούλιος 28, 2008 Αυτός ο τρόπος είναι κάλος για κάποιον που είναι εντελώς άσχετος από υπερχρονισμό. Εγώ νομίζω ότι με τον παρόν επεξεργαστή σου αν προχωρήσεις αμέσως στην επιλογή 10% θα καλύπτεσαι πλήρως. Αν όμως θες να ξεζουμίσεις το σύστημα σου και δεν πρόκειται για το γεγονός ότι ζορίζεσαι πολύ τότε καλύτερή είναι η κλασσική έννοιά του υπερχρονησμού, δηλαδή ναι ρεύματα κ.τ.λ.Την σταθερότητα του συστήματος σου μπορείς να την ελέγξεις με διάφορα μετροπρογράμματα π.χ. everest & orthros τα οποία μπορείς να βρεις εδώ:http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=31&highlight=orthosΏσο για τις θερμοκρασίες εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την bios. Καλές θεωρούνται θερμοκρασίες για επεξεργαστή κάτω από 50 βαθμοους και για τις κάρτες στους 60 περιπού. Υ.Γ. Μίλαμε πάντα για αέρα και μέσα σε κούτι με αξιοπρεπές airflow.
yiancar Ιούλιος 28, 2008 #3 Ιούλιος 28, 2008 Το βίος δεν είναι καλή λύση , γιατί φτάνει ο cpu μέχρι ~ 70% load έτσι εγώ προτείνω coretemp
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.