Jump to content

Τη γνώμη σας για υπερχρονισμό

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Έχω το σύστημα της υπογραφής. Καθότι δεν έχω ασχοληθεί ξανά με υπερχρονισμό, σκέφτομαι να ξεκινήσω σχετικά εύκολα. Η mobo έχει επιλογή για αυτόματο υπερχρονισμο 5%, 10%, και 20%. θέλω τη γνώμη σας κατά πόσο είναι ασφαλές να προβώ σε υπερχρονισμό με βάση την παραπάνω επιλογή της μητρικής. Να ξεκινήσω με 5% και να ανεβαίνω σταδιακά; Να υποθέσω ότι δεν θα πρέπει να μπω στη διαδικασία να ρυθμίσω ρεύματα, timmimgs κτλ. Πως θα ελέχξω ότι το σύστημα είναι σταθερό και ότι δεν θα έχω θέματα θερμοκρασιών;

Επίσης υπάρχει και η επιλογή να μην είναι μόνιμα υπερχρονισμένο το σύστημα αλλά όταν κάποια εφαρμογή ζορίζεται, τότε το σύστημα να υπερχρονίζεται για όσο διάστημα χρειάζεται. Ποιά η γνώμη σας για αυτόν το τρόπο υπερχρονισμού;

Ευχαριστώ

Αυτός ο τρόπος είναι κάλος για κάποιον που είναι εντελώς άσχετος από υπερχρονισμό.

Εγώ νομίζω ότι με τον παρόν επεξεργαστή σου αν προχωρήσεις αμέσως στην επιλογή 10% θα καλύπτεσαι πλήρως.

Αν όμως θες να ξεζουμίσεις το σύστημα σου και δεν πρόκειται για το γεγονός ότι ζορίζεσαι πολύ τότε καλύτερή είναι η κλασσική έννοιά του υπερχρονησμού, δηλαδή ναι ρεύματα κ.τ.λ.

Την σταθερότητα του συστήματος σου μπορείς να την ελέγξεις με διάφορα μετροπρογράμματα π.χ. everest & orthros τα οποία μπορείς να βρεις εδώ:

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=31&highlight=orthos

Ώσο για τις θερμοκρασίες εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την bios. Καλές θεωρούνται θερμοκρασίες για επεξεργαστή κάτω από 50 βαθμοους και για τις κάρτες στους 60 περιπού.

Υ.Γ. Μίλαμε πάντα για αέρα και μέσα σε κούτι με αξιοπρεπές airflow.

Το βίος δεν είναι καλή λύση , γιατί φτάνει ο cpu μέχρι ~ 70% load έτσι εγώ προτείνω coretemp :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.