ronin13 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2019 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2019 Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια LG 37LH3000, η οποία μέχρι πρότινος δούλευε μια χαρά. Μετά από μια μετακόμιση όμως άρχισε να κάνει κόλπα με τη λήψη των ψηφιακών καναλιών, και πιάνει μόνο αυτά της εικόνας. Κατά τη μεταφορά ούτε έπεσε, ούτε χτυπήθηκε πουθενά, ούτε τίποτα. Τί μπορεί να φταίει γι'αυτό; Ότι πιάνει κάποια κανάλια με κάνει να πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα δε φταίει η κεραία. Αλλά δε μπορώ να δικαιολογησω αυτό το φαινόμενο. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Ευχαριστώ.
trib Οκτώβριος 27, 2019 #2 Οκτώβριος 27, 2019 Η λήψη ψηφιακών καναλιών διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Εκτός αν μιλάμε μετακόμιση εντός του ίδιου νομού. Εδώ μπορείς να δεις τα κανάλια ανά περιφέρεια. https://www.digea.gr/234/category/42/Tileoptikoi-stathmoi/el Επίσης, μέσα στο μενού της τηλεόρασης λογικά θα έχει κάποια επιλογή "Αυτοδιάγνωσης" (έτσι το λέει η Samsung) μέσα από το οποίο θα μπορείς να δεις την ποιότητα λήψης των καναλιών σε ποσοστό επί τοις εκατό. Αν το νούμερο είναι χαμηλό, ενδέχεται να φταίει και η κεραία. Βέβαια, όταν έκανα κάτι εργασίες στο σπίτι, χωρίς κεραία και μόνο με το καλώδιο έπιανα όλα τα ψηφιακά κανάλια (με ποιότητα σήματος γύρω στο 10%). Από εκεί και πέρα για να αποκλίσεις εντελώς την κεραία, μπορείς να δοκιμάσεις και έναν ψηφιακό δέκτη, ώστε να ελέγξεις τι κανάλια πιάνει αυτός.
ronin13 Οκτώβριος 27, 2019 Author #3 Οκτώβριος 27, 2019 Μιλάμε για μετακόμιση από τους Αμπελόκηπους στην Καλλιθέα.Δοκίμασα να σκαναρω πάλι για τα κανάλια, αλλά βγάζει μόνο τα τοπικά, όχι τα εθνικής εμβέλειας όπως βλέπεις...Η κεραία είναι καινούρια, καλή (σύμφωνα με τον τεχνικό) και σε καλό σημείο.Λειτουργία "Αυτοδιαγνωσης" δεν έχω δει να έχει, θα το κοιτάξω πάλι όμως.Όσο για το δεύτερο δεκτή που λες, το των κατά νου, απλά δεν έχω βρει κάποιο ευκαιρο ακόμα...Anyone be a cynic, dare to be an optimist.
alexcrx Οκτώβριος 27, 2019 #4 Οκτώβριος 27, 2019 εμενα ενας φιλος με καινουργια tv εχει παθει το ιδιο με εσενα......... τελικα δεν ειχε μπει σωστα το βυσμα της κεραιας........... για δες το μπας και δεν παταει καλα στην tv........ 1
ronin13 Οκτώβριος 27, 2019 Author #5 Οκτώβριος 27, 2019 Τι να πω... Να το ξαναδώ, αλλά δε νομίζω.. Το έχω βγάλει και το έχω βάλει μερικές φορές..Έτσι μου έρχεται να την ανοίξω για να δω τι σκατα γίνεται και δουλεύει ο μίσος αποκωδικοποιητής... Ούτε καν το ψηφιακό ραδιόφωνο δεν πιάνει!Anyone be a cynic, dare to be an optimist. 1
GriGaS Οκτώβριος 28, 2019 #6 Οκτώβριος 28, 2019 Αν το καλώδιο είναι DIY λύσε το και κοίτα μήπως πατάει μόνο μία τρίχα από το μπλεντάζ. 99% για μένα είναι θέμα καλωδίου μεταξύ της πρίζας και της τηλεόρασης. 1
RexMundi Οκτώβριος 28, 2019 #7 Οκτώβριος 28, 2019 (edited) ΄Έλεγξε και την πρίζα της κεραίας. Είχα παρόμοιο πρόβλημα μετά από μετακόμιση. Άλλαξα καλώδιο χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά έκαναν επαφή τα καλώδια στην πρίζα και χρειάστηκε να τη φτιάξω. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 28, 2019 από RexMundi
ronin13 Οκτώβριος 28, 2019 Author #8 Οκτώβριος 28, 2019 Την πρίζα υποτίθεται την έφτιαξε πριν μερικές μέρες ο τεχνικός που ήρθε να κάνει την εγκατάσταση της κεραίας. Θα το ξαναδώ όμως.Anyone be a cynic, dare to be an optimist.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now