Stratos Απρίλιος 26, 2005 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 Ενας απο τους καλυτερους οδηγους... http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=4301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 26, 2005 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 Αρχική απάντηση από spresv [Σήμερα, στις 17:05] Edit: lnb ειναι αυτη η π@παριτσα που κοιταει το πιατο, ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 26, 2005 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 ^^ Και να προσθεσω οτι υπαρχουν παρα πολλα μοντελα και τα καλυτερα ειναι αυτα με τον μικροτερο "θυρυβο" που μετριεται σε db Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 26, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 ναι...για νόβα θα χρειαστείς είτε άλλη κάρτα με ενσωματωμένο common interface + irdeto modulo, ειτε έναν usb adapter και μάλλον κι εκεί ένα irdetto cam... οι συνδρομές είναι επιλεγόμενης διάρκειας νομίζω... βάζεις την καρτούλα στον αντάπτορα και ένα plugin στο πρόγραμμα και τελείωσες...απλά σιγούρεψε ότι θες μέσω πισι γιατί αν το νόβα σε νοιάζει πιο πολύ από τα έξτρα τότε δεν είναι πιο οικονομικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Απρίλιος 26, 2005 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 Παιδες ευχαριστω για την βοηθεια. Θα ψαξω και θα δω. Και παλι thx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 20, 2005 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 αντε να ποσταρω και γω την απορια μου.υπαρχει εγκατασταση στην πολυκατοικια με κεντρικη κεραια και ενας απο τους ενοικους εχει νοβα εγκατασταση σπιτι του.επισης ολες οι τηλεορασεις των υπολοιπων σε καποια συχνοτητα πιανουν νοβα και την εχουμε αποθηκευσει φυσικα ολοι σε καποιο καναλι.ετσι οταν π.χ. ο κατοχος νοβα βαζει σουπερσπορτ2 ολοι οι υπολοιποι μπορουν να δουν και εκεινοι S2 απλα επιλεγοντας τη συχνοτητα νοβα.αυτο που θελω αν ρωτησω ειναι το εξης.μεσω αυτης της συχνοτητας εαν βαλω καποια δορυφορικη καρτα στο πισι μου ή αγορασω εναν κωδικοποιητη μπορω να βλεπω δοευφορικο μενου καναλιων μεσω του πιατου του?ελπιζω να εγινα κατανοητος.θενκςςςς Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 20, 2005 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Δεν νομιζω. Το σημα που ερχεται σπιτι σου, δεν εχει σχεση με το δορυφορικο σημα, αλλα το καναλι που βγαζει ο κωδικοποιητης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 20, 2005 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Αρχική απάντηση από YDinopoulos [Σήμερα, στις 18:27] Δεν νομιζω. Το σημα που ερχεται σπιτι σου, δεν εχει σχεση με το δορυφορικο σημα, αλλα το καναλι που βγαζει ο κωδικοποιητης. αυτο που θελω να πω ειναι εαν με το πιατο της νοβα ερχονται σπιτι μου ολα αυτα τα καναλια κλειδωμαενα και το μονο που χρειαζομαι ειναι ενας αποκωδικοποιητης και γω για να τα ξεκλειδωσω. οπως συμβαινει και με το φιλμνετ το απλο.υπαρχει στην συχνοτητα σου ακομα και μεσω απλης κεραιας αλλα ειναι κλειδωμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Μάϊος 21, 2005 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma αυτο που θελω να πω ειναι εαν με το πιατο της νοβα ερχονται σπιτι μου ολα αυτα τα καναλια κλειδωμαενα και το μονο που χρειαζομαι ειναι ενας αποκωδικοποιητης και γω για να τα ξεκλειδωσω. οπως συμβαινει και με το φιλμνετ το απλο.υπαρχει στην συχνοτητα σου ακομα και μεσω απλης κεραιας αλλα ειναι κλειδωμενο. Καλημέρα Οχι δεν μπορείς με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις. Ο λόγος είναι ότι το LNB δίνει στον δορυφορικό δέκτη το σήμα κατεβασμένο σε συχνότητα 1,4 - 2,2 GHz απο 10 - 12 GHz και ο δέκτης το ξανακατεβάζει σε συχνότητες του τηλεοπτικού φάσματος 470 - 860 MHz εν τω μεταξύ όλα τα υπόλοιπα έχουν κοπεί στα φίλτρα του δορυφορικού δέκτη αρα το τελικό σημα που παίρνεις εσυ απο τον δέκτη είναι ενα απλό κανάλι και δεν περιέχει καμμία άλλη πληροφορία. Για να γίνει αυτό που θές πρέπει να τραβήξεις γραμμή απο την έξοδο του LNB απευθείας και να το οδηγήσεις στον δικό σου δέκτη - αποκωδικοποητή. ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 21, 2005 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Αρχική απάντηση από colt3003 Καλημέρα Οχι δεν μπορείς με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις. Ο λόγος είναι ότι το LNB δίνει στον δορυφορικό δέκτη το σήμα κατεβασμένο σε συχνότητα 1,4 - 2,2 GHz απο 10 - 12 GHz και ο δέκτης το ξανακατεβάζει σε συχνότητες του τηλεοπτικού φάσματος 470 - 860 MHz εν τω μεταξύ όλα τα υπόλοιπα έχουν κοπεί στα φίλτρα του δορυφορικού δέκτη αρα το τελικό σημα που παίρνεις εσυ απο τον δέκτη είναι ενα απλό κανάλι και δεν περιέχει καμμία άλλη πληροφορία. Για να γίνει αυτό που θές πρέπει να τραβήξεις γραμμή απο την έξοδο του LNB απευθείας και να το οδηγήσεις στον δικό σου δέκτη - αποκωδικοποητή. ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. Καλυτερα δεν γινοταν !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 21, 2005 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Αρχική απάντηση από colt3003 [Σήμερα, στις 12:35] Καλημέρα Οχι δεν μπορείς με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις. Ο λόγος είναι ότι το LNB δίνει στον δορυφορικό δέκτη το σήμα κατεβασμένο σε συχνότητα 1,4 - 2,2 GHz απο 10 - 12 GHz και ο δέκτης το ξανακατεβάζει σε συχνότητες του τηλεοπτικού φάσματος 470 - 860 MHz εν τω μεταξύ όλα τα υπόλοιπα έχουν κοπεί στα φίλτρα του δορυφορικού δέκτη αρα το τελικό σημα που παίρνεις εσυ απο τον δέκτη είναι ενα απλό κανάλι και δεν περιέχει καμμία άλλη πληροφορία. Για να γίνει αυτό που θές πρέπει να τραβήξεις γραμμή απο την έξοδο του LNB απευθείας και να το οδηγήσεις στον δικό σου δέκτη - αποκωδικοποητή. ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. ευχαριστω για την πολυ καλη αναλυση αρα ξεχναμε τα περι δορυφορικης μεσω αλλου....:cry: μην ειμαι και πλεονεκτης....τουλαχιστον βλεπω τα συνδρομητικα για τα οποια ετρεχα σε καφετεριες για να δω την ομαδα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz Μάϊος 22, 2005 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Επειδή είμαι καιρό στο κόλπο αλλα δεν βρίσκω πουθενά καλά lnb μήπως ξέρετε κανένα μαγαζί με Sharp ή MTI? Τα γνωστά καταστήματα είτε δεν φέρνουν καθόλου είτε δεν έχουν twin που θέλω εγώ! Στο σαλόνι έχω dreambox 7000 αλλα για το pc με βλέπω για καμία skystar 2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Αύγουστος 14, 2005 #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2005 Ας ξαναφερουμε λιγο το θεμα στην επιφανεια.Αποφασισα οταν γυρισω Αθηνα απο διακοπες να τσιμπησω τα εξης:-Skystar2-Πιατο 1.20 - 1.40-Ενα LNB μαλλον 0.3dBΚαι οτι υπολοιπο χρειαστει. Περα απο τα φρι καναλια, γινεται μεσω της καρτας να ξεκλειδωσω κατι παραπανω?Οποιος ξερει κατι ας στειλει ενα πμ ή iznogood69@mailbox.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Αύγουστος 14, 2005 #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2005 Φωτιες μας αναψατε καλοκαιριατικα παλικαρια, χεχεχε.Μια ερωτηση: το μεγεθος των db σε ενα lnb, τι υποδηλωνει ακριβως? Μεγαλα νουμερα db ειναι καλο ή κακο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 14, 2005 #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2005 Αρχική απάντηση από Black_Maba Φωτιες μας αναψατε καλοκαιριατικα παλικαρια, χεχεχε.Μια ερωτηση: το μεγεθος των db σε ενα lnb, τι υποδηλωνει ακριβως? Μεγαλα νουμερα db ειναι καλο ή κακο? χωρίς να είμαι σίγουρος, μάλλον την απώλεια/μέτρο. www.satleo.gr για περισσότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Αύγουστος 16, 2005 #36 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2005 ΚαλημεραΤα db που αναγράφονται στο lnb υποδηλώνουν την στάθμη ''θόρυβου'' που έχουν. Με απλά λόγια όσο πιο μικρό το νούμερο αυτό τόσο καλύτερο και πιο ευαίσθητο το lnb. Αυτό γιατί αν ο θόρυβος που μπορεί να ξεχωρίσει το lnb απο το ωφέλιμο σήμα είναι ψηλός τότε το σήμα που σε ενδιαφέρει αν έχει χαμηλή στάθμη θα υπερκαλύπτεται απο τον θόρυβο οπώτε και δεν θα μπορεί ο δέκτης σου να κάνει το διαχωρισμό και να το λάβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Αύγουστος 16, 2005 #37 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2005 Και κατι αλλο, ξερει κανεις αν η skystar ειναι συμβατη με DiSEqC 1.2 μοτορι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Αύγουστος 16, 2005 #38 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2005 Αρχική απάντηση από spresv Και κατι αλλο, ξερει κανεις αν η skystar ειναι συμβατη με DiSEqC 1.2 μοτορι? Νομίζω πως όχι. Η skystar 1 είναι σίγουρα όμως. τσέκαρέ το και στο www.satleo.gr ή www.sdtv.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Σεπτέμβριος 7, 2005 #39 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 αφού ο αδερφός (aka spresv) με έψησε, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω και γω δορυφορική. η ερώτηξή μου είναι αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά από μια pci κάρτα ένας αποκωδικοποιητής σαν αυτόν http://www.pcelectronics.org/shop/item1030.html ένα πράγμα που δεν έχω καταλάβει είναι πως ο αποκωδικοποιητής μπορεί να σπάσει κανάλια. αν δεν μπορει να εξηγηθεί εδώ υπάρχει και η τεχνολογία του e mail στο turinATmailbox.gr (έξυπνα παιδιά είστε, αλλάζετε το ΑΤ με @ ) ευχαριστώ πολύ όποιον ασχοληθεί με το να εμφυσήσει γνώση στον n00b! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 7, 2005 #40 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 κατ'αρχάς να πω ότι δεν το χω ψάξει καθόλου το θέμα, οπότε μπορεί να λέω και βλακείες. έχω την εντύπωση ότι κάποια dre@μbox τρέχουν κάποια έκδοση linux, και έχουν μια ευχέρεια στις αλλαγές κλειδιών. εντελώς εγκυκλοπαιδικά μιλώντας, έχω ακούσει ότι μπορείς να μοιράσεις ένα κλειδί. αυτός ήταν και ο τρόπος που είχε ανακοινωθεί ότι "έσπασε" το κλειδί του ιρντ3τω 2. χρειάζεται ένας να μοιράζει, και οι υπόλοιποι ρουφάνε. τώρα για λεπτομέρειες δεν ξέρω περισσότερα σκοπεύω πάντως να ασχοληθώ σοβαρότερα το επόμενο τρίμηνο, οπότε θα σας μοιράσω ό,τι γνώσεις αποκτήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.