Jump to content

Satellite TV on PC...

voudas

Recommended Posts

φαντάζομαι θα ενδιαφέρονται πολλοί... μόλις τελείωσα το τελευταίο μου πρότζεκτ, έβαλα δορυφορική τηλεόραση στο σπίτι... αρχικά θα έχω μόνο εγώ μέσω του pc μου με pci κάρτα και θα πάρουν και δέκτη φέτα για μέσα...

η εγκατάσταση έγινε από εμένα (60 ευρώ κέρδος) και τα υπόλοιπα υλικά είναι τα εξής:

πιάτο 1.10χ1.20 50 ευρώ

βάση 15 ευρώ

μονό lnb (θα βλέπει τους δορυφόρους Astra) 15 ευρώ

4πλό lnb (θα μπει παράκεντρα για τους hotbird) 2 θύρες για μας και άλλες 2 υποδοχές για 2 γείτονες... 45 ευρώ

διακόπτης 2 σε 1 για να βλέπω εγώ μόνο και τους 2 δορυφόρους, 10 ευρώ, οι άλλοι καλύπτονται με τους hotbird

καλώδιο 30 μέτρα, 15 ευρώ

κάρτα pci skystar2, 65 ευρώ

αν ήθελα μόνο έναν δορυφόρο και μόνο για μένα, ξεχνάμε το κόστος του 4πλού lnb και του διακόπτη... όπως τα έφτιαξα τώρα, μου βγήκε σύνολο πρπ 150 ευρώ αφαιρώντας μια τυπική συμμετοχή που έδωσαν οι γείτονες...

με αυτά αυτή τη στιγμή έχω μια λίστα καναλιών που φτάνει τις αρκετές εκατοντάδες...;) δεν ξέρω ακόμα... θα μου πάρει μέρες να βρω τα χρήσιμα...

φώτος soon, καθώς και screenshots...

τα θετικά pci κάρτας/δέκτη είναι το κόστος (65 αντί για 150+++), εγγραφή στον hdd, σπάσιμο πολλών κρυπτογραφημένων, φτηνό home cinema με 5.1 ηχεία, hdtv χωρίς να χρειάζεται plasma tv και φυσικά η δυνατότητα για δορυφορικό ίντερνετ...

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

ρε κοστη οι δορυφοροι ειναι τσαμπα οι εχουν καμια συνδρομη

μπορεις να μου πεις και το κοστος για

1 πιατο

βαση

ενα lnb που να πιανει και τους 2 δορυφορους

και την καρτα

ολα αυτα για ενα pc

και εγώ έχω δορυφορική στο πισί εδώ και 1 χρόνο...

Το δορυφορικό ίντερνετ δεν συμαφαίρει καθόλου, καθώς έχει πγκοχρέωση/χρωνοχρέωση.

Όσο για τα κανάλια πάνε www.paytv.ws και δες ;)

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

ρε κοστη οι δορυφοροι ειναι τσαμπα οι εχουν καμια συνδρομη

μπορεις να μου πεις και το κοστος για

1 πιατο

βαση

ενα lnb που να πιανει και τους 2 δορυφορους

και την καρτα

ολα αυτα για ενα pc

Βρε συ για αυτά δίνω τιμές... τα κανάλια που πιάνω είναι φρι (FTA) μπορείς φυσικά να πιάσεις και πακέτα, είτε πληρώνοντας, είτε σπάζοντας...

με ένα lnb δεν πιάνεις 2, είναι σε διαφορετική τροχιά. και με 2 μόνο αν έχουν παραπλήσια και μπορείς βάζοντας το 2ο lnb σε κλίση να πιάσεις και τον άλλο. αλλιώς είτε βάζεις 2 πιάτα, είτε αγοράζεις κινητό πιάτο με σχετικό μηχανισμό...

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Πόσα db ειναι τα lnb ?

και το 4πλό (maximum) και το μονό (sharp) είναι 0.3db

@chros, εσύ ποιούς δορυφόρους στοχεύεις? στείλε κανα πμ με τα κυριότερα "γυαλιά" που πρέπει να βάλω μιας και έχω χάσει το μπούσουλα... και καμιά λίστα με favourites κανάλια δε θα με χάλαγε μιας και δεν ξέρω τί να πρωτοκοιτάξω...

ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς κυρίως? εγώ έβαλα το progdvb 4.51.3. skystar κάρτα κι εσύ? ή άλλη?

Λοιπον παιδια εχω καποιες ερωτησεις

-Η δορυφορικη αυτη χρειαζεται καποια συνδρομη, ή ειναι τσαμπα? (εκτος απο τον εξοπλισμο)

-Μπορεις να πιασεις και Ελληνικα καναλια?

-Τι ειναι το HDTV?

-Voudas θα ερθεις να βοηθησεις να το στησουμε? :p:P

για αρχή μπορείς να αρκεστείς στα αρκετά 100άδες φρι κανάλια αλλά πολλά σημαντικά είναι κλειδωμένα σε πακέτα. ακόμα δεν ξέρω ποια ξεκλειδώμουν...

το καλό στοχεύοντας τους hotbird είναι ότι μπορείς εύκολα ανά πάσα στιγμή να βάλεις νόβα (53/μήνα) είτε αν η φέτα αποκωδικοποιητής σου παίρνει irdetto κάρτα ή αν πάρεις usb adapter για το pc

ελληνικά πιάνει κάποια παρακμιακά σαν φρι, αν τα θες όλα μόνο από νόβα

hdtv είναι υψηλής ανάλυσης (high definition) μετάδοση...

μακάρι να σε βοήθαγα... φεύγω φαντάρος όμως...:(

Δηλαδη αυτο που ουσιαστικα κερδιζεις ειναι μπολικα καναλια του εξωτερικου με καλη ποιοτητα, ραδιοφωνο, φτηνη (?) nova και προοπτικη δορυφορικου ιντερνετ.

Δεν πραζ' man η προθεση μετραει;)

Edit: Ααα και κατι αλλο. Αν θελω να δωσω σημα και στην TV σε αλλο δωματιο τι κανω? Και κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω μιας και ειμαι τελειως noob στο θεμα (αλλα οπου να ναι θα πεσουνε κατι λ7 στα χερια μου). Ολα αυτα τα ωραια που λεμε ειναι νομιμα, και απλως δεν τα περνουμε ετοιμα απο την πχ nova?

η νόβα σου δίνει με τα 150 που ζητάει (και αφού σε υποχρεώσει για ετήσια νομίζω) πιατάκι 60cm και έναν αποκωδικοποιητή χωρίς πολλές δυνατότητες...

με το πιατάκι λοιπόν αυτό πιάνεις καμιά 150άρα νομίζω φρι κανάλια...

με το μεγάλο χτυπάς μια 1000άρα, συν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσεις κάποια με σοβαρό αποκωδικοποιητή, συν φυσικά να βάλεις νόβα αν θες χωρίς να δεσμεύεσαι για ετήσια...

αν θες για άλλο δωμάτιο, καλύτερα να βάλεις 2πλό lnb και να τραβήξεις ένα καλώδιο σε κάθε δωμάτιο... αν βάλεις μονό και σπλίττερ μετά κάτω έχεις απώλειες...

Αρχική απάντηση από Voudas

με το μεγάλο χτυπάς μια 1000άρα, συν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσεις κάποια με σοβαρό αποκωδικοποιητή, συν φυσικά να βάλεις νόβα αν θες χωρίς να δεσμεύεσαι για ετήσια...

Με ενα 1,20 πιατο, 2 lnb (Hotbird & Astra), και εναν HUMAX με linux firmware, ανοιγω πανω απο 300 καναλια ;) Φανταζομαι σε pc τι θα μπορεις να κανεις ....

Vouda ευχαριστω για τις info.

Εγω ενδιαφερομαι για τον εξοπλισμο που αγορασες και εσυ, και μαλον για nova. Σκοπος ειναι η μεγιστη αποδοση/τιμη. Μεγιστη ποιοτητα με τα λιγοτερα λεφτα.

Αληθεια, τι παιζει με τη nova? Εννοω πως γινεται η συνδρομη, και πως προσαρμοζεις την καρτουλα στο pc. Αν εχετε και κανενα λινκ ευκαιρο, ευπροσδεκτο.

Edit: lnb ειναι αυτη η π@παριτσα που κοιταει το πιατο, ετσι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.