therock Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2019 Θελω μια απο αυτες τις συσκευουλς που βασζεις στη πριζα και κουμπωνεις μετα σε αυτο συσκευες και μετραει τη καταναλωση. Ιδανικα να μπορεις να καταγραψεις καποιο log αρχειο ωστε να βλεπω καταναλωσεις στο PC και να συγκρινω ρευματυα, τι γινεται οταν στρεσσαρει το PC οταν ζεσταινεται, οταν ανεβαζω ρολογια κτλ. Το να βλπεω μπακαλιστικα την ενδιεξη εκεινη τη στιγμη δε λεει και πολλα O UT-230B φαινεται αξιοπιστος αλλα δε βλεπω να κανει καταγραφη ρε γμτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Οκτώβριος 3, 2019 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2019 (edited) https://www.instructables.com/id/Arduino-Energy-Meter-V20/ Στήνεις και web server και σου φτιάνει και γραφήματα αμαθες. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 3, 2019 από Rusty_Cookie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Οκτώβριος 3, 2019 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2019 Άμα δεν θες να βλέπεις αποκλειστικά στο PC τα logs αλλά σε app στο κινητό ( στιγμιαία,ημερήσια, μέση και συνολική μηνιαία κατανάλωση ) είναι δοκιμασμένα αυτά τα 2 ( 1 , 2 ) 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Οκτώβριος 4, 2019 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2019 Σε αυτά της blitzwolf, θα αντέξουν να συνδέσω πολύπριζο με 7-8 συσκευές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Οκτώβριος 4, 2019 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2019 Θα προτιμούσα (για ψυχολογικούς λόγους) το 16Α το οποίο θεωρητικά αντέχει μέχρι 3680 Watt (το οποίο είναι το μέγιστο που δίνει θεωρητικά μία πρίζα σούκο με 2.5άρη καλώδιο και 16άρα ασφάλεια). Στην πράξη δε νομίζω το πολύπριζο σου να τραβάει ρεύμα πάνω από 10Α που έχει ονομαστικό το μικρό, αλλά επειδή μιλάμε για κινέζικο προϊόν καλύτερα το μεγαλύτερο. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Οκτώβριος 4, 2019 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2019 Απο Ελλαδα ρε αλανια δε παιζει κατι μη τρεχουμε κινες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Οκτώβριος 4, 2019 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2019 (edited) 9 hours ago, trib said: Σε αυτά της blitzwolf, θα αντέξουν να συνδέσω πολύπριζο με 7-8 συσκευές; Το 10αρι το είχα τερματήσει μια φορά με το κλιματιστικό του σαλονιού και δεν έπαθε κάτι. Εδώ και μήνες έχω όλο το pc πάνω του με οθόνες,ηχεία κλπ και δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα, αλλά δεν θα το άφηνα μόνιμα το μικρό πάνω σε συσκευή με πολύ μεγάλη κατανάλωση. 5 hours ago, therock said: Απο Ελλαδα ρε αλανια δε παιζει κατι μη τρεχουμε κινες Από Ελλάδα κάτι παρόμοιο δεν έχω βρει. Από banggood πάντως με priority direct mail σε καμιά 10αριά μέρες είναι σπίτι σου. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 4, 2019 από Gregorypeg1000 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Οκτώβριος 9, 2019 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2019 Καποια στιγμη ισως το σκασω, προς το παρον πηρα το unit230b που ελεγα Ειμαι λιγο ασχετος με το ρευμα, λιγο Help -Γιατι σου δειχνει τα volt εισοδου, πχ231-237. Καλο ειναι να βλεπουμε οτι δεν εχει προβλημα η πριζα του τοιχου, αλλα θα θελα να ξερω τα volt που τραβαει η συσκευη -Επισης αμα καταληγουν διαφοροι μετασχηματιστες στο ενδιαμεσο, πως ξερουμε τι καταληγει στη συσκευη. Για παραδειγμα φορτιζω το galaxy watch, το οποιο παιρνει απο τη βαση φορτιση 5V/0.7A αλλα επειδη δεν εχω το φορτιστακι του, το φορτιζω με εναν apple φορτιστη που κουβαλω συνηθως. Οποτε τωρα κουμπωνοντας το φορτιστη στο μετρητη μου, μου δειχνει 2.1/2.2A, που οκ κομπλε τοσο τραβαει ο φορτιστης αυτος, αλλα εμτα γινεται ενας ακομα μετασχηματισμος. Αυτον πως μπορεις να τον ελεγξεις -Το βασικοτερο απο ολα ειναι να μετραει την καταναλωση του PC μου. Εκει ενωσω το καλωδιο στο μετρητη λογικα η συνολικη ενεργεια που θα τραβαει θα ειναι αυτη που βλεπω σωστα? -Εχει μια επιλογη, Power factor. αυτο μετραει το Efficiency? Τωρα για το ρολοι εδειχνει καπου 0.41, στo PC θα δειχνει λογικα 88-91 οσο ειναι και το τροφοδοτικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Οκτώβριος 9, 2019 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2019 Δεν υπάρχουν volt που τραβάει η συσκευή σου. Υπάρχει διαφορά δυναμικού στη πρίζα σου με και χωρίς κατανάλωση. 2.1 Α από τα 230v της πρίζας είναι κοντά 500 watt. Κάτι δε διαβάζεις σωστά. Για να μετρήσεις τα A που φεύγουν από το φορτιστή σου προς τη συσκευή σου χρειάζεσαι άλλη συσκευή σαν αυτή που χρησιμοποιεί ο @pol77 στα review του. Αν το βάλεις να δείχνει watt θα σου δείχνει όντως την πραγματική κατανάλωση του PC σου. Το power factor είναι το λεγόμενο συνημιτονο. Ο φορτιστής σου έχει μεν χαμηλό, αλλά επειδή είναι τόσο μικρή η κατανάλωση του δεν ασχολούμαστε με την αεργη ισχύ.Το τροφοδοτικό σου επειδή έχει active power factor correction (active pfc) λογικά θα δείχνει πάνω από το 99%.Ειναι διαφορετικό από το βαθμό απόδοσης που από όσο καταλαβαίνω εννοείς. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Οκτώβριος 9, 2019 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2019 25 minutes ago, GriGaS said: Δεν υπάρχουν volt που τραβάει η συσκευή σου. Υπάρχει διαφορά δυναμικού στη πρίζα σου με και χωρίς κατανάλωση. 2.1 Α από τα 230v της πρίζας είναι κοντά 500 watt. Κάτι δε διαβάζεις σωστά. Για να μετρήσεις τα A που φεύγουν από το φορτιστή σου προς τη συσκευή σου χρειάζεσαι άλλη συσκευή σαν αυτή που χρησιμοποιεί ο @pol77 στα review του. Εχεις δικιο, 0.021-0.022Α ελεγε, απλα θεωρησα επειδη μοιαζει οτι θα ηταν 2.1-2.2 σε αλλη κλιμακα. Αλλα οκ τωρα πχ φορτιζω το κινητο, 238V/0.061Α=14.75 αλλα με power factor 0.51 δειχνει 7.1W. Αυτο σημαινει οτι απο οσα τραβει ο φορτιστης τα μισα εχουν απωλειες και καταληγουν 7W στο κινητο? 28 minutes ago, GriGaS said: Αν το βάλεις να δείχνει watt θα σου δείχνει όντως την πραγματική κατανάλωση του PC σου. Με ποσο κοντινη ακριβεια? Μπορω να θεωρησω πως οι τιμες που θα βλεπω θα ειναι πολυ κοντα σε πραγματικες καταναλωσεις? 29 minutes ago, GriGaS said: Το power factor είναι το λεγόμενο συνημιτονο. Ο φορτιστής σου έχει μεν χαμηλό, αλλά επειδή είναι τόσο μικρή η κατανάλωση του δεν ασχολούμαστε με την αεργη ισχύ.Το τροφοδοτικό σου επειδή έχει active power factor correction (active pfc) λογικά θα δείχνει πάνω από το 99%.Ειναι διαφορετικό από το βαθμό απόδοσης που από όσο καταλαβαίνω εννοείς. Και παλι δε καταλαβαινω τι διαφορα του με την αποδοτικοτητα. Δηλαδη τι παει να πει 99% Power Factor και 91% effiency Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Οκτώβριος 10, 2019 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2019 πριν 10 ώρες, το μέλος therock έγραψε: Εχεις δικιο, 0.021-0.022Α ελεγε, απλα θεωρησα επειδη μοιαζει οτι θα ηταν 2.1-2.2 σε αλλη κλιμακα. Αλλα οκ τωρα πχ φορτιζω το κινητο, 238V/0.061Α=14.75 αλλα με power factor 0.51 δειχνει 7.1W. Αυτο σημαινει οτι απο οσα τραβει ο φορτιστης τα μισα εχουν απωλειες και καταληγουν 7W στο κινητο? Το να εξηγήσουμε την άεργο ισχύ που μετριέται σε VoltAmpereReactive (VAr) είναι κάτι δύσκολο για μη γνώστη. Στις οικιακές εγκαταστάσεις επειδή είναι αμελητέα δεν την χρεώνει καν η δεή. Για να καταλάβεις, εσύ ζητάς από το δίκτυο 14.75 VA αλλά επειδή υπάρχει PF 0.51 η πραγματική ισχύς για την οποία χρεώνεσαι είναι 7.1 Watt. Τα άλλα 7.65 VAr πάνε υπερ πίστεως. πριν 10 ώρες, το μέλος therock έγραψε: Με ποσο κοντινη ακριβεια? Μπορω να θεωρησω πως οι τιμες που θα βλεπω θα ειναι πολυ κοντα σε πραγματικες καταναλωσεις? Ένα δικό μου του 10ρικου έχει μεγάλη ακρίβεια. Μπορείς να το τσεκάρεις αν θες με λάμπες ή συσκευές με γνωστή ισχύ (π.χ. τοστιέρα, βραστήρα κλπ). πριν 10 ώρες, το μέλος therock έγραψε: Δηλαδη τι παει να πει 99% Power Factor και 91% effiency 99% power factor σημαίνει ότι το 99% των VA που τραβάει από το δίκτυο γίνονται ενεργός ισχύς Watt 91% effiency σημαίνει ότι για κάθε 100 Watt που τραβάει από τα 230 Volt της πρίζας, τα 91 Watt γίνονται ισχύς στα 5 και 12 Volt που βγάζουν οι γραμμές του τροφοδοτικού. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Οκτώβριος 10, 2019 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2019 @Gregorypeg1000 Αν θέλουμε να μετρήσουμε την μέγιστη κατανάλωση μιας συσκευής, δλδ συνδέω το pc tower και θέλω να δω πια είναι η μέγιστη κατανάλωση watt κατα την διάρκεια που τρέχω bench ξέρω γω, θα μου το δείξει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Οκτώβριος 10, 2019 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2019 Στα review μου για μέτρηση κατανάλωσης τρέχω stress test από το AIDA64 στρεσσάροντας τα πάντα εκτός δίσκων. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Οκτώβριος 11, 2019 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2019 (edited) 13 hours ago, Havic said: @Gregorypeg1000 Αν θέλουμε να μετρήσουμε την μέγιστη κατανάλωση μιας συσκευής, δλδ συνδέω το pc tower και θέλω να δω πια είναι η μέγιστη κατανάλωση watt κατα την διάρκεια που τρέχω bench ξέρω γω, θα μου το δείξει; Δεν κρατάει μαξ τιμή στιγμιαίας κατανάλωσης αν ρωτάς αυτό. Βλέπεις όμως την τιμή στο Power (W) που είναι η στιγμιαία και έχει polling rate 2 δευτερόλεπτα περίπου. Μπορείς να καταλάβεις πόσο καίει το pc γιατί είναι αρκετά σταθερή η τιμή στο 100% load. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 11, 2019 από Gregorypeg1000 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Οκτώβριος 12, 2019 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2019 (edited) Kinda late I know.... είναι και ελάχιστα DIY λύση. anyway βρήκα το AT3010 AC Meter στα 9.70€ (10.20$) το οποίο και αγόρασα, προφανώς μέχρι να παραλάβω δεν μπορώ να κάνω πολλά σχόλια πέρα από τα specs. Τι το ξεχωρίζει; ότι συνδέεται με Bluetooth στο κινητό με δική του εφαρμογή και σου επιτρέπει να κάνεις εξαγωγή τα δεδομένα, οψόμεθα. Photos Spoiler Video (russian δυστυχώς), στο συγκεκριμένο λεπτό φαίνεται που κάνει εξαγωγή σε excel. Spoiler Specs Spoiler AT3010 AC meter electrical parameter:Voltage measurement range: 050.0V~320V Resolution accuracy: 0.1VCurrent measurement range: 0.000A~100.0A Resolution accuracy: 0.001APower measurement range: 0000.0W~99999.9W Resolution accuracy: 0.1WPower accumulation range: 00000.00 degrees ~99999.9 degrees (KWh) Resolution accuracy: 0.01 degreesThe total range of electricity charges: 00000.00~42000000.00 $ Resolution accuracy: 0.01 yuan or other countriesElectricity price setting range: 0000.00~9999.99 $ Resolution accuracy: 0.01 yuan or other countryCarbon dioxide range: 000.00~9999.99Kg (KWh*997/1000 5/3 bit switch)Temperature measurement range: 0~99 degrees Celsius 0~99°C Resolution accuracy: 1 degree CelsiusStandby power consumption: <0.5W~1WRefresh time: >500mS/time> 500mS/timeMeasurement rate: about 0.5 times / secDisplay type: micro-power LCD module LCM black font green backlight Chinese and English displayProduct size: 117 x 61 x 38mmWorking temperature: -10~+60 degrees Celsius -10~+60°CWorking humidity: 10~80 (no doubt exposed) 10~80 (no doubt)Working pressure: 80~106kPa App είναι zip file έχει το e-test app.apk και μια εικόνα με οδηγίες και specs. Spoiler AT3010.zip Προσοχή υπάρχει έκδοση και χωρίς Bluetooth αλλά και έκδοση για DC. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 12, 2019 από Havic 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 13, 2019 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2019 (edited) γενικά προσοχή με τους απλούς μετρητές όπως τον πρώτο που δείχνει ο @therock απο πλευράς ότι μόλις τελειώσει η μπαταρία που έχουν μέσα πάνε για πέταμε . δίοτι για να τους ανοίξεις τους σπας ! εγώ βρήκα έναν της Brennenstuhl o οποίος έχει υποδοχή για να του βάλεις μπαταριούλες οπότε θεωρητικά είναι απέθαντο ! Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 13, 2019 από ARMAGEDDON Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Οκτώβριος 13, 2019 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2019 Ασχετο, αλλα μιας και μιλησα για power factor ενας γνωστος μου μου στειλε αυτο https://energeias-oikonomia.com/?ch=1311fbgr&fbclid=IwAR0Y4p1Nb1bboaP7wr0srt6uXfBLTYZ2MLnDd3_yU3xcIGt4VGjBC1zpoc0 Το ξερω πως οταν ψαχνεις κατι στο ιντερνετ το γκοογκλ σε καταγραφει και στελνει διαφημισεις και αρθρα στο fb με βαση αυτα που κοιτας αλλα πως γινεται και εσκασε το αρθρο στο τοιχο φιλου Sent from my SM-N950F using Tapatalk γενικά προσοχή με τους απλούς μετρητές όπως τον πρώτο που δείχνει ο [mention=35246]therock[/mention] απο πλευράς ότι μόλις τελειώσει η μπαταρία που έχουν μέσα πάνε για πέταμε . δίοτι για να τους ανοίξεις τους σπας ! εγώ βρήκα έναν της Brennenstuhl o οποίος έχει υποδοχή για να του βάλεις μπαταριούλες οπότε θεωρητικά είναι απέθαντο !Ωπα ποιον λες τον 230B? Μη μου λες τετοια γιατι εδωσα 23 ευρω να τον πεταξω. Ειχα παρει εναν με 10 απο εσοπ παλια και εγινε οντως αυτον που λες. Δεν ανοιγε ειχε κατι βιδες που δεν εχω ξαναδει ποτε. Σα ραδιενεργο συμβολο (οχι torx) και τον εσπασα Αυτος παντως εχει κανονικες βιδουλες που τον ανοιγεις και αλλαζεις ρε μαν Sent from my SM-N950F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Οκτώβριος 13, 2019 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2019 πριν 1 ώρα, το μέλος therock έγραψε: Ασχετο, αλλα μιας και μιλησα για power factor ενας γνωστος μου μου στειλε αυτο https://energeias-oikonomia.com/?ch=1311fbgr&fbclid=IwAR0Y4p1Nb1bboaP7wr0srt6uXfBLTYZ2MLnDd3_yU3xcIGt4VGjBC1zpoc0 τεράστια απάτη. το έχει αναλύσει εκτενώς ο @Seafalco 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Οκτώβριος 13, 2019 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2019 Πως ετυχε να πεσει σε τυχο γνωστου μερες μετα που εμαθα την ενοια νου κανει εντυπωσηΕν παση περιπτωση συνδεσα το Pc συο μετρητη μου. Μου δινει power factor 0.97. 100-160W idle και 300-300W max σε full stress καταστασειςSent from my SM-N950F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Οκτώβριος 13, 2019 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2019 πριν 4 ώρες, το μέλος therock έγραψε: Ασχετο, αλλα μιας και μιλησα για power factor ενας γνωστος μου μου στειλε αυτο https://energeias-oikonomia.com/?ch=1311fbgr&fbclid=IwAR0Y4p1Nb1bboaP7wr0srt6uXfBLTYZ2MLnDd3_yU3xcIGt4VGjBC1zpoc0 Το ξερω πως οταν ψαχνεις κατι στο ιντερνετ το γκοογκλ σε καταγραφει και στελνει διαφημισεις και αρθρα στο fb με βαση αυτα που κοιτας αλλα πως γινεται και εσκασε το αρθρο στο τοιχο φιλου Πριν καιρό αρκετό τα είχα πάρει και εγώ κρανίο με κάποιους επιτήδειους και τελικά αυτό πήρε μορφή: Όταν έχεις χρόνο και αρκετό καφέ . . . 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts