Jump to content

Βοηθεια με επιλογη ΤΕΙ

GoriLLakoS

Recommended Posts

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Από θέμα hardware,το ΤΕΙ Ηλεκτρονικής έχει προς τα τελευταία εξάμηνα ένα κλάδο που μπορείς να επιλέξεις και ονομάζεται μικροεπεξεργαστές ή κάτι τέτοιο.Πάντως τα ΤΕΙ Αυτοματισμού-Πληροφορικής-Ηλεκτρονικής είναι κατά 80-90% τα ίδια και έχουν σχεδόν τα ίδια μαθήματα...

Αρχική απάντηση από aristos87 [Χθες, στις 15:24]

Για προγραμματιστές είναι τα ΤΕΙ πληροφορικής και για hardware είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστικών συστημάτων στο τει πειραιά... τώρα υπάρχουν και πολλά αλλα τμήματα που ασχολούντε γενικά με υπολογιστες στην υπόλοιπη ελλάδα αλλά δεν ξέρω ποιο είναι για hardware... πάντως η/υ/σ υπάρχουν μόνο στο τει πειραιά...

Τει Πειραια ποσο εχει βαση ?

Αρχική απάντηση από daospi

Αυτοματισμού-Πληροφορικής-Ηλεκτρονικής είναι κατά 80-90% τα ίδια και έχουν σχεδόν τα ίδια μαθήματα...

Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου... αυτοματισμού και ηλεκτρονικής μπορεί αλλά πληροφορικής καμία σχέση...

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

Τει Πειραια ποσο εχει βαση ?

Στο τει πειραιά η σχολή για Hardware είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστικών συστηνάτων (ακα μηχανικοί υπολογιστών) και η βάση ήταν το 2003 κοντά 14200 μόρια και πέρσυ 2004 ήταν 13200 δλδ κοντά -1000 μόρια !

daospi δεν είναι έτσι ωρέ!Αυτοματισμό ηλεκτρονική όχι πολλά !μόνο στα πρώτα 2 εξάμηνα που είναι θεμελιώδεις γνώσεις ηλεκτρονικης κτλπ αντε κ κανα δυο μαθήματα μετά !οχι παραπάνω check τα προγράμματα μαθημάτων :) αυτήν την εντύπωση έχω

Αρχική απάντηση από F117 [Σήμερα, στις 01:15]

daospi δεν είναι έτσι ωρέ!Αυτοματισμό ηλεκτρονική όχι πολλά !μόνο στα πρώτα 2 εξάμηνα που είναι θεμελιώδεις γνώσεις ηλεκτρονικης κτλπ αντε κ κανα δυο μαθήματα μετά !οχι παραπάνω check τα προγράμματα μαθημάτων :) αυτήν την εντύπωση έχω

Φυσικά και δε μπορεί να είναι ίδια σε όλα τα εξάμηνα.Απλώς,το αντικείμενο με το οπιίο ασχολούνται είναι το ίδιο(ή σχεδόν το ίδιο) Όσον αφορά της Πληροφορικής,τα μαθήματα κάποιων εξαμήνων είναι ακριβώς τα ίδια με των άλλων 2...

!δεν ειναι το ιδιο ορέ!στον αυτοματισμο θα κάνεις ΕΛΕΓΧΟ δες μια ορε τα μαθήματα !είναι τελείως διαφορετικός ο προσανατολισμός σε αυτά που μαθαίνεις ! http://www.aut.teihal.gr/lessons.asp μπες εδω μέσα μια και πες μου :)

Παίδες να πώ και γω τη γνώμη μου, μιας που είμαι 6ο έτος ΗΥΣ Τει Πειραιά! (Πώς ξέμεινα είναι άλλο θέμα - καταραμένο μεροδούλι)

Ό,τι και αν αποφασίσεις μην σκεφτείς ποτέ ότι αυτό θα ορίσει τί δουλειά θα κάνεις μετά τη σχολή! Απλώς παίρνεις κάποιες βάσεις και όταν βγεις έξω στην αγορά δεν τα βλέπεις κινέζικα! Δεν βγαίνεις επιστήμονας από καμία σχολή εκτός και αν δεν το ψάξεις μόνο σου.

Όπου και να περάσεις τα μίσα μαθήματα τουλάχιστον θα τα περάσεις με αντιγραφή (υπάρχουν και εξαιρέσεις).

Τώρα στο ζουμί της υπόθεσης, η σχολή ΗΥΣ θεωρητικά σε βγάζει μηχανικό υπολογιστικών συστημάτων! Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να συμβεί καθώς το αντικείμενο είναι πολύ δύσκολο! Το ίδιο συμβαίνει και σε αντίστοχα πολυτεχνεία! Βέβαια η διαφορά είναι μεγάλη εκεί καθώς υπάρχει ανάλυση σε βάθος σε κάθε τι που ασχολούνται! Σε εργαστηριακό τομέα το ΤΕΙ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα Πολυτεχνεία απλά ο φοιτητής να το έχει πάρει και λίγο σοβαρά το θέμα!

Κάπου αναφέρθηκε πιο πάνω το θέμα δίοδος "Zener" ! Συμφωνώ ότι το πιο πιθανό είναι να μην σου χρησιμέψει πουθενά αν δεν ασχοληθείς με ηλεκτρονικά (π.χ στο τομέα του προγραμματισμού), αλλά δεν νοείται να είσαι μηχανικός σε υπολογιστικά συστήματα και να μην ξέρεις τι είναι η zener και τί κάνει! Τί προοδευτικό είχε φέρει στα ηλεκτρονικά συστήματα! Εγώ προσωπικά σιχαίνομαι τα ηλεκτρονικά αλλά τουλάχιστον ξέρω κάποια βασικά και αυτό βοηθάει πολλές φορές!

Γιατί μηχανικός? Γιατί ξεκινάς από το μηδέν και φτιάχνεις κάποιο σύστημα. Ασχολέισαι με το σχεδιασμό του συστήματος, την υλοποίηση και βέβαια το προγραμματισμό του, κυρίως με Assembly! Αν δεν γνωρίζεις τί υλικό έχεις, πχ ο proccessor τι καταχωρητές φοράει, τί κανάλι data+address bus χρησιμοποιεί δεν μπορείς να το προγραμματίσεις! Έτσι πρέπει να ξέρεις και τα hardware και τα software θέματα αρκετά καλά! Όταν κάποιος παίρνει πτυχίο δεν ξέρει την τύφλα του αν δεν ψαχτεί ο ίδιος. Η σχολή σου δίνει απλώς το ερρέθισμα και κάποιο βοήθημά. Τίποτα παραπάνω!

Περιττό να πω ότι μετά το 4ο εξάμηνο κυριολεκτικά μαμιέσαι στην Assembly! Όλα τα μαθήματα χρησιμοποιούν assembly για διάφορους επεξεργαστές. Μετά δεν είναι αρκετά δύσκολο να μάθεις να προγραμματίζεις κάποιον που δεν έχεις ξαναδεί!

Βέβαια ασχολείσαι με ΣΑΕ, ΨΣΑΕ cad, ρομποτική και με high level προγραμματισμό, αλλά αν θες να ακολουθήσεις το τελευταίο κοίτα TEI Πληροφορικής και μακρυά από ΗΥΣ!

Τώρα το ΤΕΙ αυτοματισμού και ηλεκτρονικής είναι σχεδόν ίδια μεταξύτους, μαζί και το ΗΥΣ! Υπάρχει μια μικρή αλλαγής κατεύθυνσης για το καθένα!

Αρκετά καλό ΤΕΙ είναι και αυτό της Κρήτης Πληροφορικής και Πολυμέσων! Από κει πήρα την πτυχιακή μου σε PHP!!!!

Ωραία τα είπες συνάδελφε ;):T: ...Αλλά και 6ο ετος? :blink:

Αρχική απάντηση από xylokastro

Βασιλη θα σου προτεινα να βαλεις σχολες με υψηλη βαση ετσι ωστε να το παλεψεις πιο πολυ:)

Καλά αυτό ενοίτε αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια... ;)

Το μόνο που ξέρω είναι οτι το τμήμσ του ΤΕΙ Αυτοματισμού βγάζει πολύ καλά μυαλά, και είναι καλύτερο απο τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν.Τώρα γούστα είναι αυτά και ο καθένας να λέει τα δικά του(η ότι τον συμφέρει).:T:

Κάτι άλλο για τον προβληματισμένο μέλλοντα νεοεισαρχόμενο, έχει διαφορά ΤΕΙ με ΤΕΙ! Π.χ το TEI Aθήνας ή το ΤΕΙ Χαλκίδας "θεωρείται" πιο εύκολο από ΤΕΙ, Πειραιά/Θεσνίκης/Χανίων

Φίλε aristo εδώ και 3 χρόνια που δουλεύω έχω περάσει 2 μαθήματα και έχω άλλα 5

ΨΣΑΕ, ΣΑΜ , ΠΕΡΙ 2, ΣΧΕΔΙΑ, ΛΟΓΙΚΑ (δεν πιστεύω να έχω ξεχάσει κανένα...)

’σε. πονεμένη ιστορία αλλά πιστεύω αυτή την εξεταστική θα ξεμπερδέψω.

Εσύ τι εξάμηνο είσαι?

Αρχική απάντηση από Haros [23-04-2005 12:33]

Όχι ΗΥΣ. Προς θεού.... Την έπαθα και έμαθα... :D έχεις αναρωτηθεί ποτέ στη ζωή σου τι είναι η zener; Τί είναι ο ψαληδιστής; Αμα συνεχίζεις να μην αναρωτιέσε τότε κάποια άλλη σχολή είναι καλύτερη για σένα...

συγγνώμη αλλά για σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων η zener και ο ψαλιδιστής είναι τουλάχιστον θεμελιώδη . εδώ εγώ τελείωσα επιστήμης υλικών (άσχετο) και από ένα μάθημα (επιλογής) ηλεκτρονικών που είχαμε, αυτά τα έμαθα.... αν δεν τα ξέρανε οι ΗΥΣ ποιός έπρεπε να τα ξέρει δηλαδή?

φιλικά πάντα... :innocent: :flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.