Jump to content

Βοηθεια με επιλογη ΤΕΙ

GoriLLakoS

Recommended Posts

Καλημερα πρωτα απ'ολα....!

Λοιπον εχω να κανω μια ερωτηση....και θα ηθελα την βοηθεια σας...!

Σε εναν μην αρχιζουν οι πανελληνιες και δεν εχω καταληξει σε καποια σχολη ακομα....

ειμαι μεταξυ 3 αλλα δεν ξερω τι ακριβως παιζει....

1.Ηλεκτρονικων Υπολογιστηκων Συστηματων

2.ΤΕΙ Αυτοματισμου

3.ΤΕΙ Ηλεκτρονικης Αθηνα/Πειραια

Επισης να πω οτι με απασχολει πιο πολυ το harware και ''θα'' μ'αρεσε να ασχοληθω με ρομποτικη-μικρορομποτικη(ναι,γνωριζω οτι δεν υπαρχει εστω ελαχιστη αποροφηση στην Ελλαδα) και περιμενω και δικες σας συμβουλες-προτασεις......!

Aπο πτυχια και αναγνωριση πως ειναι και τα 3?

Bill:D

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Τα είπαμε και στο msn Βασίλη...

Αν σε ενδιαφέρει το hardware (επεξεργαστές,περιφεριακά κτλ κτλ) η επιλογή είναι μία "Ηλεκτρονικων Υπολογιστηκων Συστηματων" βέβαια θα κάνεις και ΣΑΕ και ρομποτική αλλά όχι στον ίδιο βαθμό που θα τα κάνεις στο τμήμα αυτοματισμού. Απ'οτι έχω ακούσει στο τμήμα αυτοματισμού τα περισσότερα εξάμηνα με τέτοια μαθήματα ασχολούντε όπως είναι και το λογικό. Τώρα για την ηλεκτρονική δέν ξέρω να σου πώ... πάντως είναι πολύ αξιολογο τμήμα. Όσο για το θέμα τον πτυχείον να ξέρεις ότι η μεγάλη απορόφηση είναι στον ιδιοτικό τομέα και με το χαρτί αποφοίτου ΗΥΣ θα έχεις περισσοτερες προοπτικές απ'οτι με του αυτοματιστή ή του ηλεκτρονικού. Τώρα είναι και θέμα δικό σου το κατα πόσο θα διαβάζεις για να τελειώσεις το κάθε τμήμα. Εχε υπόψη ότι το τμήμα των ΗΥΣ έχει μέσο όρο φοίτησης 7 χρόνια και θεωρίτε απο τα δυσκολότερα στην Ελλάδα. Ένα πράμα που μπορεις να κάνεις εσύ είναι να μπέις στα site των σχολών και να δείς τα μαθήματα να δείς τι σου αρέσει πιο πολύ. Συγκεκριμένα για την σχολή μου πήγαινε στο www.omen.gr (φόρουμ ΗΥΣ) εκεί μπορείς να ρωτήσεις ότι θές και να βρείς πληροφορίες για το τμημα κάνοντας κάποιο ποστ και ρωτόντας ότι θέλεις. Πάντως απο Σεπτέμβρι το πρόγραμμα σπουδών θα αλλάξει για όλες τις σχολές του ΤΕΙ πειραιά (μόνο για το τει μου μιλάω) και θα γίνει απο 3,5 χρόνια 4 και θα προστεθούν νέα μαθήματα. Αρα το ότι βλέπεις στο τρέχων πρόγραμμα σπουδών δεν θα έιναι 100% ίδιο απο Σεπτέμβη... Πάντως μία ματία που έριξα στο νέο πρόγραμμα μπαίνουν αρκετά μαθήμτα που μπορείς να επιλέξεις τα 3-4 τελευταία εξάμηνα της σχολής και έχουν σχέση με την ρομποτική σε μεγαλήτερο βαθμό απ'οτι το τρέχον πρόγραμμα... Αυτά απο μένα :D

Όχι ΗΥΣ. Προς θεού.... Την έπαθα και έμαθα... :D έχεις αναρωτηθεί ποτέ στη ζωή σου τι είναι η zener; Τί είναι ο ψαληδιστής; Αμα συνεχίζεις να μην αναρωτιέσε τότε κάποια άλλη σχολή είναι καλύτερη για σένα...

Επειδή όμως σε βλέπω να έχεις στην λίστα ηκεκτρολογοσχολές τότε σαφέστατα καλύτερη από αυτές ειναι τα ΗΥΣ.

Όταν μπείς στην σχολή να μας πεις να σε υποδεχτούμε με τα πανό "welcome to hell" :rip:stunned.gif :smoke:

Αρχική απάντηση από Haros

Όχι ΗΥΣ. Προς θεού.... Την έπαθα και έμαθα... :D έχεις αναρωτηθεί ποτέ στη ζωή σου τι είναι η zener; Τί είναι ο ψαληδιστής; Αμα συνεχίζεις να μην αναρωτιέσε τότε κάποια άλλη σχολή είναι καλύτερη για σένα...

Επειδή όμως σε βλέπω να έχεις στην λίστα ηκεκτρολογοσχολές τότε σαφέστατα καλύτερη από αυτές ειναι τα ΗΥΣ.

Όταν μπείς στην σχολή να μας πεις να σε υποδεχτούμε με τα πανό "welcome to hell" :rip:stunned.gif :smoke:

LOoool Υπερβολές... αυτά είναι αναποφεκτα σε κάθε σχολή ΣΤΕφ... Τα 2 πρώτα εξάμηνα είναι γενικά άβολα για όλους δίοτι τα μαθήτα που κάνεις δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο που δίαλεξες...

το θεμα ειναι τι ευχαριστει στο καθενα για να το ακολουθησει ωστε να μην βγαλει μια σχολη μονο και μονο για να εχει πτυχιο καιμετα να δουλευει σε διαφορετικο τομεα οπως γινεται τις περισσοτερες φορες.η επιλογη ειναι καθαρα δικη σου,τι αρεσει σε σενα:flower:

loooooooooooooooooool :) γεια κ απο μένα :) εγω σπουδάζω Αυτοματισμό!στο Τει της Χαλκίδας!5ο εξάμηνο είμαι !η σχολή ........ πέος!απλά!πρέπει να έχει αρκετή απορρόφηση απο ότι λένε οι καθηγητές κ μερικοί που έχουν τελειώσει (μετρημένοι στα δάχτηλα) από το ΤΕΙ!και καλές αποδοχές!αλλά πρέπει να την τελειώσεις!#και να μάθεις!αμα δεν μάθεις δεν μπορείς να τελειώσεις!Η σχολή έχει μεσα Συστήματα Αυτομάτου Έλέγχου (ΣΑΕ) (πολλά μαθήματα βασισμένα ) ρομποτικές και νευρωνικά δικτυα κ ασαφής λογική!πολύ καλή σχολή!αλλά σου λέω πάλι οτι είναι δύσκολη :/ Επίσης αφού τελειώσεις μετά μπορείς να πας με κατατακτήριες στο ΕΜΠ στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε αντιστοιχες πολυτεχνικές σχολές σε Πάτρα κτλπ .όρεξη να έχεις! πήγαινε κ στο site www.aut.teihal.gr na check ti paizei!!! έχουμε πολύ καλο πρόγραμμα σπουδών :)

A!!και δεν κάνει ΄πολύ με hardware pc αν εννοείς αυτό!θα ακουσεις αμα μπεις αυτοματισμο συνεχεια την λέξη ΕΛΕΓΧΟΣ και FEEDBACK :p

Αρχική απάντηση από F117

loooooooooooooooooool :) γεια κ απο μένα :) εγω σπουδάζω Αυτοματισμό!στο Τει της Χαλκίδας!5ο εξάμηνο είμαι !η σχολή ........ πέος!απλά!πρέπει να έχει αρκετή απορρόφηση απο ότι λένε οι καθηγητές κ μερικοί που έχουν τελειώσει (μετρημένοι στα δάχτηλα) από το ΤΕΙ!και καλές αποδοχές!αλλά πρέπει να την τελειώσεις!#και να μάθεις!αμα δεν μάθεις δεν μπορείς να τελειώσεις!Η σχολή έχει μεσα Συστήματα Αυτομάτου Έλέγχου (ΣΑΕ) (πολλά μαθήματα βασισμένα ) ρομποτικές και νευρωνικά δικτυα κ ασαφής λογική!πολύ καλή σχολή!αλλά σου λέω πάλι οτι είναι δύσκολη :/ Επίσης αφού τελειώσεις μετά μπορείς να πας με κατατακτήριες στο ΕΜΠ στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε αντιστοιχες πολυτεχνικές σχολές σε Πάτρα κτλπ .όρεξη να έχεις! πήγαινε κ στο site www.aut.teihal.gr na check ti paizei!!! έχουμε πολύ καλο πρόγραμμα σπουδών :)

Εχω ακουσει οτι στο ΤΕΙ χαλκιδας εχει και το μοναδικο τμημα στην ελλαδα για ηλεκτρολογους αεροσκαφων η κατι τετοιο....τσπ.....

Οταν λες πεος εννοεις δυσκολη?η κατι αλλο?

Αρχική απάντηση από kontak

Μη πας ηλεκτρονικος ,γιατι ειμαι εγω στο τει πειραια και δεν εχει καμια σχεση με hardware και ρομποτικη συν το οτι ειναι δυσκολο να το τελειωσεις !!!

Με τι εχει σχεση?

Θα ηταν ευκολο να μου πεις τους κλαδους που μπορεις να διαλεξεις?

εννοώ δύσκολη :) ναι έχει το τμήμα Τεχνολογίας αεροσκαφών ! πρώτο εξάμηνο πρέπει να δουλεύει φέτος η το πολύ δεύτερο!δεν ξέρω να σου πω τι παίζει με αυτο τμήμα ακόμη γιατί είναι ακόμη αρχή και μέτα δεν ξέρω που δουλεύουν!(κάτι έχω ακούσει για μηχανικούς στην ολυμπιακή κτλπ Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ) http://www.teihal.gr/tempairweb/ κοίτα μια

Αφου λενε οτι στην Χαλκιδα ο Αυτοματισμος ειναι ειναι δυσκολο τμημα φαντασου τι γινεται στην Θεσσαλονικη.

και δεν υπαρχουν εστω και στο ελαχιστο τα επαγγελματικα δικαιωματα.

Παντως εχει ρομποτικη και προγραμματισμο επεξεργαστων.

kallileo για τα επαγγελματικά δικαιώματα κάτι έχει γίνει !έχουμε κ δικαίωμα να διδάξουμε σε γυμνασιο/λυκειο κ να λάβουμε κ μέρος σε διαγωνισμούς οταν ζητόυν πανεπιστιμιακή παιδια να το πΩ?που χαρακτηρίζετε απο ενα συγκεκριμένο νούμερο δεν το θυμάμε ακριβώς!πάντως δεν ειναι prob για να σε κάνει να μην επιλέξεις αυτήν την σχολή νομίζω

Επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων Τεχνολόγων ΜηχανικώνΗλεκτρονικών Υπολογιστικών συστημάτων

ΦΕΚ ΑΘΗΝΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 1989

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 158

’ρθρο 2.

Πτυχιούχοι Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Συστημάτων

1. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Συστη-

μάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) των Τεχνολογι-

κών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την ημερομηνία κτήσης του πτυ-

χίου, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις

τους ασχολούνται στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, είτε αυτοδύναμα είτε

σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, με την μελέτη, σχεδιασμό, προ-

γραμματισμό και εκτέλεση της κατασκευής, επισκευής, ελέγχου λει-

τουργίας και συντήρησης συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και

Βιομηχανικών συστημάτων που ελέγχονται ή βοηθούνται από συστή-

ματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

2. Ειδικότερα οι πτυχιούχοι του παραπάνω τμήματος μπορούν να

απασχολούνται στους παρακάτω τομείς που αναφέρονται ενδεικτικά:

α) Μελέτη - σχεδίαση, προγραμματισμός, κατασκευή και εκμετάλ-

λευση υπολογιστικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και ρομπότ, κα-

θώς και των ολοκληρωμένων Βιομηχανικών Συστημάτων.

β) Μελέτη - σχεδίαση, προγραμματισμό και κατασκευή για την προ-

σαρμογή του υπολογιστή με τις διάφορες περιφερειακές μονάδες κα-

θώςκαι την σύνδεση τους με δίχτυα Η/Υ.

γ) Σχεδίαση - εξομοίωση με τη βοήθεια υπολογιστή (CADSUMULATION).

δ) Σχεδίαση - κατασκευή ψηφιακών συστημάτων μεταφοράς επε-

ξεργασίας και ανάλυσης πληροφοριών.

ε) Τεχνικής υποστήριξης-συντήρησης και αντιπροσώπευσης Ελλη-

νικών και Ξένων οίκων που ασχολούνται με συστήματα υπολογιστών.

3. Οι πτυχιούχοι του αναφερόμενου τμήματος εξελίσσονται μέσα

στη διοικητική και τεχνική ιεραρχία τη σχετική με τους τομείς ηλεκτρο-

νικών υπολογιστικών συστημάτων.

Επίσης μπορούν να καλύπτουν τις θέσεις υπευθύνων στελεχών

που προβλέπονται από τη νομοθεσία που ισχύει κάθε φορά για τη

λειτουργία των μονάδων που χρησιμοποιούν ή παράγουν ηλεκτρονι-

κά υπολογιστικά συστήματα.

4. Οι πτυχιούχοι του αναφερόμενου τμήματος μπορούν να απασχο-

λούνται στην εκπαίδευση σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νο-

μοθεσία.

Μπορούν επίσης να απασχοληθούν και ως μέλη ερευνητικών ομά-

δων σε θέματα εφαρμοσμένης έρευνας, στα πλαίσια των παραπάνω

αρμοδιοτήτων τους

παιδια να παρεμβω και εγω. εγω σκεφτομαι να παω κανα ΤΕΙ Πληροφορικης Θεσ/νικη τι λετε? καλα ειναι ? Σπουδαζει κανενας εκει ? Πρεπει να εχει βαση γυρο στο 14 αν δεν κανω λαθος. Ξερει κανενας κανα site που να εχει της βασεις ? Ευχαριστω. :)

http://www.teithe.gr einai του ΤΕΙ θεσσαλονικης η κεντρική!ο κολλητός μ έχει περασει στο ΤΕΙ πληροφορικής στην αθήνα !απο ότι έχω καταλάβει πρέπει να βγαίνει προγραμματιστής !#!softwaras!!#έχουν κάνει τις άπειρες γλώσσες προγραμματισμού!έχει κ τηλεπικοινωνίες κτλπ όσο για τις βάσεις για κοίτα http://www.ypepth.gr/ μήπως έχει πουθενά τις βάσεις :)

Για προγραμματιστές είναι τα ΤΕΙ πληροφορικής και για hardware είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστικών συστημάτων στο τει πειραιά... τώρα υπάρχουν και πολλά αλλα τμήματα που ασχολούντε γενικά με υπολογιστες στην υπόλοιπη ελλάδα αλλά δεν ξέρω ποιο είναι για hardware... πάντως η/υ/σ υπάρχουν μόνο στο τει πειραιά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.