Jump to content

Βύσμα optical S/PDIF

sotiris

Recommended Posts

Ερώτηξη:

το optical S/PDIF με τι βύσματα υπάρχει? υπάρχει κάποιο που μοιάζει με minijack?

ξέρω το κλασσικό Toslink που είναι κάπως παραλληλόγραμμο.

Γιατί ρωτάω:

το acer μου έχει s/pdif out από εκεί που μπαίνουν τα ακουστικά. έβαλα το digital των creative (με μετατροπή σε coaxial) αλλά δεν έπαιξε + άναψε προς στιγμήν κάτι κόκκινο μες στην υποδοχή = optical.

Υπάρχει το κλασικό, τετραγωνισμένο TOS-link που χρησιμοποιείται στα περισσότερα HiFi (αυτό με τη καλύπτρα όταν δε χρησιμοποιείται) και το οπτικό minijack που σε διαστάσεις είναι ίδιο με ένα ηλεκτρικό καρφί 1/8 και βρίσκεται κυρίως σε φορητές συσκευές, minidisc και μάλλον στο acer σου. Καλώδια από mini σε κανονικό TOS-link υπάρχουν και δεν είναι ακριβά, το θέμα είναι αν τα ηχεία σου δέχονται οπτικό spdif.

α, ok, i got it.

έχω είσοδο toslink στον decoder των creative, οπότε θέλω ακριβώς αυτό το καλώδιο που λες. απλά δεν ήξερα ότι υπήρχε 1/8 οπτικό βύσμα! danke:D

για του λόγου το αληθές:

clicquez-ici

από τιμές στη στοά φέξη που πήγα, just for reference, αυτό το ixos που είχε το link παραπάνω το είχε 45 ευρώ και ένα άλλο που ήταν toslink - toslink με αντάπτορα toslink ->mini toslink 25, το οποίο και πήρα.

Πάντως σαν ήχος καμία σχέση, από αναλογικό είναι μόνο για ακουστικάκια. (το είχα συνδέσει και με το στερεοφωνικό και έτριζε το σύμπαν).

πάντως mini toslink μόνο σε 1 μαγαζί βρήκα.

Ήμαρτον ακόμα τόσο ακριβά είναι αυτά; Θυμάμαι είχα πάρει για minidisc πριν από 10 χρόνια (κυριολεκτικά) κάπου 12 χιλιάδες και το είχα πληρώσει καλώδιο της sony τρομάρα μου. Χαίρομαι που το έλυσες πάντως.

Αρχική απάντηση από chroma

Ήμαρτον ακόμα τόσο ακριβά είναι αυτά; Θυμάμαι είχα πάρει για minidisc πριν από 10 χρόνια (κυριολεκτικά) κάπου 12 χιλιάδες και το είχα πληρώσει καλώδιο της sony τρομάρα μου. Χαίρομαι που το έλυσες πάντως.

βασικά είναι δυσεύρετο το βύσμα, και γι' αυτό το τσιμπάνε. αλλιώς τα απλά toslink είναι με το κιλό. αναγκάστικα δηλαδή να πάρω "καλής ποιότητας" γιατί δεν βρήκα τσίπικο. τουλάχιστον παίζει μια χαρά :D

• 4 months later...
Αρχική απάντηση από SlotKiller

αντε τωρα να βρουμε ηχεια που εχουν οπτικη εισοδο :TD:

ξερει κανεις κανενα 2.1 συνολο? τα creative 250d εχουν coaxial δυστυχως :cry:

δεν το χω ψάξει. η χειρότερη λύση είναι να πάρεις τον decoder της creative (τον αυτόνομο), που λογικά θα έχει, αλλά είναι πανάκριβος.

αν είναι να πάρεις ηχεία με 60-100 ευρώ, σκέψου και το ενδεχόμενο να πάρεις μια audigy2nx με 90;)

audigy2NX

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.