Jump to content

100 GΒ δεσμευμενα σε κενο σκληρο??

fenriz

Recommended Posts

Το παραπάνω πρόβλημα το αντιμετωπίζει ένα φιλαράκι στο καινούργιο σύστημα που πήρε απο multirama. Συγκεριμένα ο σκληρός από την καινούργια σειρά, ο MAXTOR 6B250S0 250GB - 16MB - SATA εμφανίζεται να έχει 100 GB δεσμευμένα ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν μονο τα windows μέσα από προγράμματα και τίποτα από αρχεία. Ολα αυτά μου τα είπε ο φίλος μου τηλεφωνικά οπότε δεν μπορώ να ξέρω γενικώς τη ακριβώς μπορεί να παιζει με το συστημα του. Ο σκληρός ειναι πάνω στην ASUS A8N-SLI DELUXE και απο λειτουργικό έχει windows xp χωρίς καθόλου service pack. Αν με αυτα τα ολίγα μπορει να βγάλει κανεις κανα συμπέρασμα ας ποσταρει μπας και το βοηθήσουμε το παιδί. Τhanks παιδες.

Τα XP χωρίς SP1(τουλάχιστον) δεν βλέπουν χωρητικότητα πάνω από 137GB.

Να βάλει sp1 και ίσως χρειαστεί και μία μικρή επέμβαση στην registry.

Windows XP Service Pack 1 (SP1) adds support for 48-bit Logical Block Addressing (LBA) for ATAPI drives, which lets the OS access hard disks larger than 137GB (the current limit). For this to work, you must have:

* a 48-bit LBA-compatible BIOS

* a hard disk with a capacity greater than 137GB

* Windows XP Service Pack 1 (SP1)

To enable 48-bit support, perform the following steps:

1. Start a registry editor (e.g., regedit.exe).

2. Navigate to the HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\Parameters registry subkey.

3. From the Edit menu, select New, DWORD Value.

4. Enter the name EnableBigLba, then press Enter.

5. Double-click the new value, set it to 1, then click OK.

6. Reboot the computer for the changes to take effect.

Δεν είμαι σίγουρος ακόμα για το αποτέλεσμα. Το sp1 υπήρχε τελικά αλλά για σιγουριά έγινε και η επέμβαση στη registry. Μετά το restart ο σκληρός συνέχισε να δείχνει 100 GB δεσμευμενα οπότε ακολούθησε για πειραματικούς λόγου ενα checkdisk μετά το οποίο ο σκληρός έδειξε οτι έχει δεσμευμένα 3 γιγα κάτι που φαίνεται προς στιγμή λογικό. Τώρα μoυ μπήκανε ιδέες ρε γαμώτο. Παίζει να είναι θέμα hardware ή ο τεχνικός που έστησε το μηχάνημα έκανε καμια μαμακία??? Η τελικά δε ξέρουμε που παν τα τεσσερα και καναμε το ψ ψειρα??:confused:

• 2 weeks later...

Ειχα και εγω το ιδιο ή παρομοιο προβλημα με 1 maxtor 160Gb SATA.

Αφου ειχα σβησει τα παντα απο το σκληρο μου εδειχνε 58Gb ελευθερα και τα αλλα δεσμευμενα.

Ελεγξε το system restore.

Εμενα παντως επειτα απο 1 quick format ξαναβρηκε τα λογικα του... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.