motormount Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2019 Καλησπέρα, Έχω ένα πρόβλημα με την κωδικοποίηση χαρακτήρων. Κάνω κάτι σαν mail merge αλλά με pdf ( vdp για όσους ασχολούνται ) Η διαδικασία είναι να κάνω export το excel σε csv και μετά να εισάγω csv με ένα εργαλείο στο pdf ώστε να δημιουργώ ένα νέο πολυσέλιδο pdf με τις καταχωρίσεις του excel. To πρόβλημα είνα πως ενώ αγγλικούς χαρακτήρες βλέπει κανονικά, όταν το excel έχει ελληνικά στο pdf βγαίνουν κινέζικα... Θα ήθελα κάποιος φίλος της πληροφορικής κ της πληροφόρησης να με πληροφορήσει αν μπορεί : Α) Πως ελεγχουμε το encoding των χαρακτήρων στα αρχεία που σώζουμε από το excel. B) Aν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια ρυθμιση στον acrobat που να μην περνάει από το μυαλό μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
motormount Αύγουστος 30, 2019 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2019 Το έχω ανεβάσει και αλλού, και ανεβάζοντας ένα csv για να πάρω κάποια γνώμη, βλέπω το ίδιο πρόβλημα να βγαίνει και στο dropbox. συζήτηση: https://printplanet.com/forum/prepress-and-workflow/prepress-and-workflow-discussion/287442-greek-character-encoding-for-heidelberg-toolbox-vdp-editor csv: https://www.dropbox.com/s/5sy709ugc6begmw/days eng.csv?dl=0 Άρα είναι θέμα σωσίματος από το excel. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
beastie Αύγουστος 30, 2019 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2019 (edited) οπως βλέπω και στο λινκ το csv ειναι ήδη χαλασμένο. εχεις ενα αρχείο excel που τα ελληνικά του ειναι σωστά? με ποια διαδικασια το κανεις (save as σε csv απο το Excel) ? Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 30, 2019 από beastie Link to comment Share on other sites More sharing options...
motormount Αύγουστος 30, 2019 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2019 Ναι, save as και χρησιμοποιώ το csv για το merge. Αν κατεβάσεις το ''σπασμένο'' csv, ανοίγει κανονικά...( στο excel ) Αλλά μου κάνει εντύπωση: η κωδικοποίηση των χαρακτήρων δεν είναι standard unicode ? Μου θυμίζει 20 χρόνια πίσω που ψάχναμε την κωδικοποίηση να ανοίξουμε σωστά μια σελίδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
beastie Αύγουστος 30, 2019 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2019 Στην εκδοση excel που εχω (365) εχει 2 επιλογες για csv Στην απλη χάνει τα ελληνικά ενώ στην CSV UTF-8 (comma delimited) εχουν μείνει κανονικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
motormount Αύγουστος 31, 2019 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2019 Ευχαριστώ για την βοήθεια, τελικά το πρόβλημα ήταν σε υπομενού του εργαλείου ( δεν είχε settings panel ) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts