Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μου έχει κολλήσει εδώ και καιρό η αγορά δεύτερης οθόνης, και μόνο αν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω ως εξής:

Στην πρώτη, σερφάρισμα/gaming/τρέξιμο προγραμμάτων και στη δεύτερη, να παίζει κάποιο Player βίντεο/μουσική ή youtube.

Γίνεται;

Στα win 10 μπορείς να έχει παράλληλα desktops ("προβολή εργασιών") όπου για την χρήση που θες νομίζω πως είναι το πιο βολικό. 

Ναι, είναι και αυτό μια λύση, αλλά πάλι διακόπτεις αυτό που κάνεις, στο  Desktop 1 για να πας στο Desktop 2 κλπ.

Όπως και να έχει διακόπτεις αφού θα πρέπει να πάει το ποντίκι στην 2η οθόνη για να κάνεις ότι θες εκεί. Είτε σε φυσικό Monitor είτε σε virtual desktop. 

Τα virtual desktops βοηθούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όπως η δεύτερη οθόνη.

Εξάλλου με virtual και δύο οθόνες έχεις πολλαπλάσια των δύο οθονών - win/win :D.

Aν στη πρώτη οθόνη, παίζω ένα παιχνίδι, στην δεύτερη θα μπορώ να βλέπω desktop και να έχω Youtube ή Winamp κλπ, και να τα χειρίζομαι χωρίς να κάνω «ζημιά» στο παιχνίδι;

πριν 1 λεπτό, το μέλος BASSstarlet έγραψε:

Aν στη πρώτη οθόνη, παίζω ένα παιχνίδι, στην δεύτερη θα μπορώ να βλέπω desktop και να έχω Youtube ή Winamp κλπ, και να τα χειρίζομαι χωρίς να κάνω «ζημιά» στο παιχνίδι;

Εν γένει ναι, αλλά εξαρτάται και από το παιχνίδι. Συνήθως τα πιο πολλά παιχνίδια τρέχουν σε full screen, οπότε εάν επιλέξεις κάτι στην άλλη οθόνη, η πιο συχνή συμπεριφορά θα είναι να ελαχιστοποιηθεί η εικόνα του παιχνιδιού. Ο τρόπος που το αποφεύγεις αυτό είναι να τρέξεις το παιχνίδι windowed (βεβαίως μπορεί να πιάνει όλη την οθόνη - και σχεδόν όλα δίνουν την επιλογή borderless/full screen window) οπότε μπορείς να αλλάζεις μεταξύ του παιχνιδιού και των άλλων παραθύρων απρόσκοπτα, χωρίς να το χάνεις από μπροστά σου.

• Like 1
πριν 35 λεπτά, το μέλος BASSstarlet έγραψε:

υπάρχει ένας τρόπος που εφαρμόζω εγώ για να αλλάζω τραγούδια στη δεύτερη οθόνη που έχω χωρίς να πειράζω το παιχνίδι που παίζω  . Έχω πληκτρολόγιο με dedicated πλήκτρα για multimedia . Είναι ο μοναδικός τρόπος να το κάνεις . Αλλά πρέπει να δεις εάν το winamp το υποστηρίζει . εγώ το κάνω στο foobar2000 και στο spotify. Παίζω και αλλάζω τραγούδια μόνο με τα πλήκτρα χωρίς να βγαίνω ή και σταματάω όταν αρχίζουν οι σοβαρές μπουνιές . 

• Like 1