Jump to content

A7N8X-(E Deluxe) vtt tracking point needed -(solved)-

outlaw

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μιας και η παραπάνω μητρική που έχω δέν έχει ovp στο vdimm και το mod δίνει σταθερά έως 3.4v, έφαγα το νέτ για να βρώ το vtt point να δώ εαν και μέχρι πού ακολουθεί το vdimm με βάση vtt=vdimm/2 αλλά δεν το βρήκα πουθενά. Όποιος κάτοχος (και μη) της μητρικής γνωρίζει αυτό το σημείο μέτρησης, παρακαλώ ας με βοηθήσει ποστάροντάς το link ή foto.

Outlaw θες να modάρεις την A7N8X?

Δεν ξέρω αν πάει πάνω από 211FSB 1:1 & Vdimm 2.8v.

Σε όσα βρήκα και διάβασα για την κορυφαία μητρική του socket A, δεν είδα και πολλούς να μπαίνουν στον κόπο να την πειράξουν. Είτε default, είτε modάροντάς την. Οπότε ή δεν πάει ή ήταν πολύ ακριβή για κόλπα. Αλλά από αξιοπιστία, κανένα παράπονο.

Ένα χρόνο την έχω και για να καταλήξω σε αυτήν έψαχνα περισσότερο καιρό για πληροφορίες.

Man, παίζω 11χ228 τώρα με 3.00v (πολυμετρο) στα ΒΗ-6 και 1.58v vdd (πάλι πολύμετρο) και τρώω πακέτο στα 11χ230 στα 3d. Πάτησα το vdd πριν απο λίγο και παίζει τώρα 10,5χ 235 και benchάρει και 245, οπότε ποντάρω στο vtt για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα μπας και ανέβω σιγά σιγά στα 240 σταθερά.

Mods βρήκα, αλλά αφορούν Vcore, Vmem και chipset voltage.

Για Vtt, ούτε λόγος. Στο maximum oc μιλάει για ovp protection και limit στα 3.17V.

Προς θεού, μην με πάρετε για απαξιοτικό ή zamanfu και πανω τούρλα, σνόμπ κι αχάριστο, αλλά βρε παιδιά το vtt read point θέλω. Το vdimm+vdd τα έκανα και μάλιστα το vdimm ανεβαίνει 3.4 (άσχετα αμα δεν ακούνε και τα ΒΗ τόσο εκεί) και ovp δεν μου παρουσιάστικε οπότε με ενδιαφέρει το vtt να ξέρω μέχρι που (αν) ακολουθεί έτσι ώστε να κάνω το μέγιστο δυνατό oc το οποίο να είναι και σταθερό.

LOL....σιγά το τέρας. Μου έχει βγάλει την ψυχή....με 1.9v vdd και πάλι 3D στα 238->αστάθεια 240->ούτε με σφαίρες....πεθυμώ την NF-7:(

post-878-1416071870,8148_thumb.jpg

Μια καλή φωτό της A7N8X δε μπόρεσα να βρω, αν μπορείς ανέβασε μια που να φαίνεται καθαρά η περιοχή γύρω από τις μνήμες. Τo vtt μπορείς να το μετρήσεις πάνω στο slot, τα σημειωμένα με πορτοκαλί θα είναι είτε vdd (vdimm) είτε vddq (vtt).

post-35-1416071870,9395_thumb.png

Thanks man.....πω πω....πως να πάρεις μέτρηση απο εκεί? Πίκρα. Η φωτο δεν είναι δικιά μου την βρήκα στο νετ για το vdimm read point στην οποία όμως φαίνονται όλα τα mosfets και το ic του vdimm mod. Εγώ έχω πατήσει ψυκτράκια παντού και πρέπει να ξηλώσω το σύμπαν για να τραβήξω φωτο :(........αντιστοιχία ίσως των red marked points που έδωσες, στις πίσω κολλήσεις των dimm slots υπάρχει?

post-878-1416071870,9568_thumb.jpg

Τα dimm slot έχουν μικρές εσοχές δίπλα στην εγκοπή που κάθεται το dimm, μπορείς να μετρήσεις εκεί ή στη θέση ενός κενού dimm.

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 23:32]

Τα dimm slot έχουν μικρές εσοχές δίπλα στην εγκοπή που κάθεται το dimm, μπορείς να μετρήσεις εκεί ή στη θέση ενός κενού dimm.

Μπράβο ρε chroma. Η λύση είναι τόσο απλή μερικές φορές:T: ......το κροκοδειλάκι έχει μα καρφίτσα στο στόμα του και μετά απο 5-6 slotάκια πήρα τα εξής :

post-878-1416071870,9843_thumb.jpg

Μικρή είναι η απόκλιση πάντως. Με το ίδιο πολύμετρο εξακολουθεί να έχει την ίδια απόκλιση; Το vdimm το μετράς και αυτό πάνω στο slot ή στο mosfet;

Έχεις δίκιο. 1ον το μικρό πολύμετρο είναι ακαλυμπράριστο και δείχνει παραπάνω (περίπου 0,025v....) και 2ον μετράω απο το mosfet. Καλύτερα απο το slot και οι 2 μετρήσεις?

Σαφώς γιατί μια μικρή πτώση από το mosfet στο slot υπάρχει. Επειδή άκρη δε βγάζω με τη φωτό της A7N8X (που θα μου πάει όμως) μπορείς να ψάξεις στα διπλανά IC για το vtt συγκρίνοντας με το slot.

Μου βγήκε η παναγία να τα κάνω να δείχνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια (με referense μια ΑΑ 1.5v...lol) και η απόκλιση εκεί :(.......vtt solved λοιπόν και θα μετράω απο τα slot για να ξέρω και τι πάει στις μνήμες. Δεν υπάρχει περίπτωση με τον χαμό που γίνεται να ψάξω στα υπόλοιπα ics και δεν εξυπηρετεί κι όλας. 1000 ευχαριστώ chroma. Τώρα μένει να βρώ γιατί πάνω απο τα 228 χάνει 3d (κολλάει στις λούπες 3dmark2k1....στο 2κ3 μέχρι 238 οκ) ανεξαρτήτως ρευμάτων και λοιπού oc.....

Μέτρα το vdimm σε load, το lobby high στο 2001 ήταν αυτό που προκαλούσε τα μεγαλύτερα βυθίσματα στο vdimm όταν είχα το NF7s και εκεί κολλούσε. Τη γραμμή 3.3 του psu πόσο την έχεις ανεβάσει;

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 01:54]

Μέτρα το vdimm σε load, το lobby high στο 2001 ήταν αυτό που προκαλούσε τα μεγαλύτερα βυθίσματα στο vdimm όταν είχα το NF7s και εκεί κολλούσε. Τη γραμμή 3.3 του psu πόσο την έχεις ανεβάσει;

Το παράξενο είναι οτι σε load εμένα δεν κανει βυθίσεις αλλα πέταγμα το vdimm προσ τα πάνω:confused: .....τι να πω. Την 3.3 δεν την έχω πειράξει καθόλου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.