rockxk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2019 εχω 3 υπολογιστες οι 2 με 10αρια και ο αλλος με 7αρια στο ενα 10αρι θελω να φτιαξω ενα φακελο κοινοχρηστο αλλα να μπαινει το 7αρι με full access και το αλλο 10αρι με only read το κανω αλλα δε παιζει με τιποτα υποψιν ειναι σε workgroup και οι 3 εχουν το ιδιο κωδικο δηλαδη pc1 = 123 10aria =fulll access pc2 =123 7aria = full access pc3 = 123 1-aria = only read τι δικαιωματα πρεπει να βαλω στο Pc1-server? να φταξω και τους αλλους χρηστες σε αυτον ή δε χρειαζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 27, 2019 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2019 Έτσι όπως το έχεις περιγράψει δεν καταλαβα ακριβώς τί εννοείς τον ίδιο κωδικό. Αφού χρειάζεσαι 2 τύπους χρηστών (full access / read only) το βολικότερο είναι με δύο διαφορετικούς χρήστες. Αυτοί οι χρήστες πρέπει να υπάρχουν στον σέρβερ. Στα δικαιώματα του φακέλου θα δώσεις στον έναν χρήστη πλήρη δικαιώματα και στον άλλο χρήστη μόνο ανάγνωση. Αντίστοιχα, όταν πας να συνδεθείς στον φάκελο από άλλον υπολογιστή, θα δώσεις το username και το password του πρώτου χρήστη για πλήρη πρόσβαση, και τα στοιχεία του δεύτερου χρήστη μόνο για ανάγνωση. Εάν δεν θέλεις να βάζεις username/password κάθε φορά, μπορείς να μπαίνεις στον κάθε client με τα κατάλληλα στοιχεία πρόσβασης (ίδια με του σέρβερ). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockxk Ιούλιος 27, 2019 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2019 να τα ξεμπερδεψω τοτε σε workgroup εχω 3 υπολογιστες και θελω στον πρωτο να εχω ενα φακελο οπου ο 2ος θα εχει φουλ προσβαση και ο 3ος μονο διαβασμα εχουμε: pc1 με windows 10 και με username = pc1 και κωδικος 123 pc2 με windows 7 και με username = pc2 και κωδικος 123 pc3 με windows 10 και με username = pc2 και κωδικος 123 ο κοινοχρηστος θα ειναι στο pc1 o pc2 full o pc3 only read Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 27, 2019 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2019 Απλά φτιάξε χρήστες pc2 και pc3 στον υπολογιστη pc1. Στη συνέχεια μπες στα δικαιώματα του φακέλου που μοιράζεις και δώσε στον χρήστη pc2 full control και στον χρήστη pc3 read only. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockxk Ιούλιος 27, 2019 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2019 minast το εκανα αυτο και δε παιζει μου φαινεται θα φταει το ρουτερ. ειναι του οτε μηπως εχει κανα περιεργο firewall? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 28, 2019 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2019 Άνοιξε μια γραμμή εντολών στο σέρβερ και γράψε: net view Άνοιξε μία γραμμή εντολών στον client και γράψε: net use * \\pc1\<folder> όπου <folder> το όνομα του κοινόχρηστου φακέλου. Γράψε τα αποτελέσματα των εντολών εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts