Vadergr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2005 Λεω και εγω να κατεβαζω λιγο πιο γρηγορα απο τα 6κβ/ς της isdn μου και θελω την βοηθεια σας γιατι οντας φανταρος εχω χασει πολλα απο τα δρωμενα.Ημουν ετοιμος να παω στο κουτι της Forthnet αλλα στο adslgr διαβασα κατι παραξενα και σκεφτομαι την λυση της κανονικης ενεργοποιησης του πΟΤΕ ,της αγορας modem/router (καποιο αρκετα φτηνο ομως) ,και την επιλογη του provider.Με ενα μικρο ψαξιμο ειδα οτι εχω τις ακολουθες επιλογες/ερωτησεις...1)Να επιμεινω στο κουτι της forthnet.Φημολογειται οτι το crypto modem ειναι κακο αλλα το ειδα να δουλευει και ειλικρινα δεν εχω την αναγκη ενος ρουτερ.Αν το συγκεκριμενο modem κανει απλα την δουλεια του τοτε υποθετω (?) οτι δεν θελω τιποτε παραπανω.Θα μπορω να κατεβαζω με το crypto και να παιζω ενα βαρυ παιχνδι?Υπαρχει περιπτωση να κατεβαζει το crypto πιο αργα απο αλλα modems/routers?Διαβασα απλα οτι υπαρχει περιπτωση να μην μπορω να κατεβαζω ταυτοχρονα πολλα torrents η κατι τετοιο.2)Να παω σε tellas izi.Διοτι εχω ηδη Tellas τηλεφωνια με εκπτωση 10% (θα ρωτησω αν ισχυει και γιαιντερνετ) και μετα απο εναν χρονο σου αναβαθμιζει δωρεαν την γραμμη σε 512.3)Να παω σε Ote ενεργοποιηση ,που δινει και modem/router καλυτερο απο το crypto, και μετα να διαλεξω παροχεα... Ποιον ομως?Αξιζει το ondsl kit?Δεν μιλαω για το Conn-x4)Αξιζει με τις υπαρχουσες τιμες να προτιμησω 256 αντι 384?Κατι ειχα ακουσει οτι η 256αρα ειναι καθαρη συνδεση ενω η 384 οχι.5)Ισχυει οτι η γραμμη dslam του Γαλατσιου (οπου μενω) ειναι απο τις χειροτερες?Να σημειωσω εδω οτι ειλικρινα θελω να γλιτωσω οσα περισσοτερα χρηματα μπορω.Θα το εκτιμουσα παρα πολυ αν μπορειτε να μου πειτε το κοστος ενεργοποιησης του πΟΤΕ χωρις την εγκατασταση του modem απο τον τεχνικο του και φυσικα αν ειναι ευκολη διαδικασια για καποιον να το κανει μονος του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Απρίλιος 21, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 το κουτι της φορθνετ παρε .καλο το crypto που εχει.αλλα αυτο που λες να κατεβαζεις και να τρεχεις και βαρυ παιχνιδι(fps) ειναι εξαιρετικα δυσκολο ως απιθανο κατα τη γνωμη μου οχι μονο στο crypto αλλα και σε οποιοδηποτε modem γιατι το ping παει κατα διαολου.η εγκατασταση ειναι πολυ ευκολη και δε χρειαζεται να ερθει τεχνικος του οτε σπιτι σου.το πακετο της φορθνετ ισχυει για 4 μηνες νομιζω αυτη τη στιγμη λογω προσφορας αλλα σκας 175 ευρω στο ντουκου.δε χρειαζεται να πληρωσεις τιποτα αλλο.μπορεις να το παραγγειλεις και απο το ιντερνετ(forthnet.gr) Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 21, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πανεύκολη δεν θα έχεις πρόβλημα. Όσο για το σετάρισμα το κάνεις μέσω τηλεφώνου με τον παροχέα που θα επιλέξεις. Αποκλείεται η 256 να είναι γρηγορότερη από την 384 συνεπώς.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 21, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 Δηλαδη δεν υπαρχει κανενα προβλημα και δινει αυτα που υποσχεται?Τι πλεονεκτηματα θα εχω αν παρω ρουτερ?Συγκριτικα με το νεο κουτι ondsl του ΟΤΕ?Και τα δυο την ιδια χρεωση εχουν... (αν διαιρεσεις με τον μηνα ολα 43.3ε βγαζουν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Απρίλιος 21, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 στον οτε νομιζω οτι εχεις 3 μηνες οχι 4 ομως. τα πλεονεκτηματα του router ειναι οτι μπορεις να τον βαλεις στην ethernet θυρα και οχι στη usb.υπαρχει μια συγκριση μεταξυ usb και ethernet στο site της us robotics αν σε ενδιαφερει.επισης παρεχει και λιγο καλυτερη ασφαλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 21, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 Η teledome ισχυει οτι εχει το φθηνοτερο τριμηνιαιο στα 384?Περα απο τα κουτια μπορει ο καθενας να παει κατι για τον provider του ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legend1416003172 Απρίλιος 21, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 Σου προτείνω τα εξής:* Για router η κορυφαία λύση απο πλευράς επίδοση/τιμή είναι το USR 9105. Κοστίζει μόλις 60 euro. Αν θες wireless router παίρνεις το 9106 με 97 περίπου.* Εφόσον κρατήσεις πολύ καιρό την γραμμή Adsl και όχι δοκιμαστικά για λίγους μήνες, κάνε σύνδεση στο όνομα σου και όχι μέσω κάποιου ISP.* Αν το dslam στο οποίο βρίσκεσαι είναι πίτα-πίτα, δηλαδή με το ζόρι να φτάνεις τα 30 kb/s, τότε προτίμησε 256 kbps σύνδεση καθώς θα γλιτώνεις τσάμπα χρήματα. Αν πάλι είσαι οκ και θες τα 40άρια της 384 πράξε αναλόγως.* Με φθίνουσα σειρά προτίμησης, οι πιο αξιόπιστοι ISP είναι: Forthnet, Tellas, HOL, ACN.Ως γενικό κανόνα αποφεύγουμε τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια εκτός φυσικά αν η προσφορά είναι τραγικά συμφέρουσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Απρίλιος 22, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 το κακό με το κουτί της 4νετ είναι ότι η 4νετ παίρνει ότι της δώσει ο οτε. εγώ έχω πέσει σε ένα άθλιο dslam (πάτρα, κων/πόλεως) και από την δευτέρα που ενεργοποιήθηκα, 4 μέρες δηλαδή, το πιό πολύ που έχω δεί είναι 24 και αυτό για λίγο. torrents και τα λοιπά μέχρι 17-18. από την 4νετ είναι εξυπηρετικοί και προσπαθούν να βοηθήσουν αλλά εξαρτώνται από το τι θα τους δώσει ο οτε...διαβάζοντας για το crypto ήμουν προετοιμασμένος για τα χειρότερα, αλλά ήταν εύκολο στην εγκατάσταση και μέχρι τώρα δεν είχα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 22, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 αν προκειτε να ασχοληθεις με το χομπυ του κατεβασματος τοτε θελεις ενα router. Γιατι πανω απο τις 100 συνδεσεις το κρυπτο πρρρρρ . εισαι ομς και προβληματικη περιοχη οποτε συστηνω Forthnet . Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Απρίλιος 22, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Vadergr [Χθες, στις 22:40] 5)Ισχυει οτι η γραμμη dslam του Γαλατσιου (οπου μενω) ειναι απο τις χειροτερες? Ειναι ιδιατερα φορτωμενο το dlslam μας Χρηστο.Φανταζομαι ανηκεις και εσυ στην Αλυσιδα ετσι ? Εγω εχω μαζιμουμ απο τοτε που εβαλα γυρω στα 30-35 και αντε και καμμια φορα να χτυπαει 40αρες τα βραδυα αλλα πολυ σπανια......Οσο αναφορα το μοντεμακι με ενα US 9105 που ειμαι , εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος για τα 45 ευρω που ειχα δωσει (μεταχειρισμενο). Επισης η Forthnet εχει αψογη υποστηριξη και γενικα πολυ εξυπηρετικοι. Η γραμμη εχει πεσει 2 φορες στους 4 μηνες που εχω adsl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 28, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Πηρα τελικα το otenet ondsl kit αφου με συμφερε πιο πολυ (3μηνη δεσμευση και οχι 4μηνη της forthnet) ,εγινε η αιτηση (μαρτυριο) απο τα multirama και περιμενω την ενεργοποιηση.Εδω θελω να σας κανω μια ερωτηση.Αν κανω την εγκατασταση απο τωρα, που δεν εχει ενεργοποιηθει η dsl line, θα εχω προβλημα με την isdn?Κοινως αν βαλω το splitter (εχω isdn γραμμη και πανω της θα μπει το dsl) θα δουλευει το isdn/netmod/isdn internet κανονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 28, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Αρχική απάντηση από VadergrΕδω θελω να σας κανω μια ερωτηση.Αν κανω την εγκατασταση απο τωρα, που δεν εχει ενεργοποιηθει η dsl line, θα εχω προβλημα με την isdn?Κοινως αν βαλω το splitter (εχω isdn γραμμη και πανω της θα μπει το dsl) θα δουλευει το isdn/netmod/isdn internet κανονικα? κανένα πρόβλημαόλα θα παίζουν κανονικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 28, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Με πηραν τηλ απο την οτενετ και μου ειπαν οτι δεν εχει στειλει με φαξ ο υπαλληλος τον τηλ λογαριασμο και την ταυτοτητα και πρεπει να τα ξαναστειλω!Και ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ!Κοινως 10 ημερες περιπου ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ !!! ΚΩΛΟ-MULTIRAMA... Και αντε παλι βολτες στην Αθηνα και τηλεφωνα στην οτενετ... Ξινό θα μου βγει το dsl... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Απρίλιος 28, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Υπομονη τεκνο μου. Οταν μπλεκεις με Οτεζτηδες , ξερεις αμεσως οτι ο δρομος σου θα ειναι γεματος εμποδια......... Η ενεργοποιηση δεν θα σου αργησει τοσο πολυ, τουλαχιστον σε αυτο το θεμα ειναι γρηγοροι (μιλαω για την Αλυσιδα, αλλου δεν ξερω). Εμενα εκαναν 2 μερουλες αλλο βεβαια αν δεν την εκαναν σωστα και επρεπε να βαλω μεσο για να δω τι σκ@τα εγινε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 28, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Ρε δεν φταιει η οτενετ.Ο βλακας ο υπαλληλος φταιει... Με εκαψε πασχαλιατικα και πρεπει να περιμενω μεχρι την τριτη τωρα και dsl σε 10 μερες τουλαχιστον απο τωρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Απρίλιος 28, 2005 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Για την ΟΤΕΝΕΤ δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για τα pings της δυστηχως, οποτε αν εισαι και σε φορτωμενο dslam τοτε ξεχνα το online gaming Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 28, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 δεν με απασχολει το online gaming... Να κατεβασω το epIII με το που θα χτυπησει στις αιθουσες θελω Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 28, 2005 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Αρχική απάντηση από VadergrΝα κατεβασω το epIII με το που θα χτυπησει στις αιθουσες θελω καλά, είσαι σοβαρός; περιμένεις τώρα δλδ να να μην σχολιάσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάϊος 2, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2005 Δεν σε πιανω φιλτατε!Θες να πεις κατι για το νεο ΕΠΟΣ του μεγα ποιητη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 2, 2005 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2005 Τι εστι epIII ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.