obijuan1983 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2019 (edited) Μετά από πολλά χρόνια αποχής, επανήλθα στο χώρο του Overclocking - Benching οπότε χρειαζομουν μια καλή ψύξη. Ξέθαψα λοιπόν από τα υπόγεια ένα πολύ απλό μονοβαθμιο που μου είχε κάνει ο Χρήστος (Unseen) πίσω στο 2007 το οποίο δεν λειτουργούσε πλέον. Από αυτό το μονοβαθμιο χρησιμοποίησα το μοτέρ ένα Danfoss 1/3HP ,αέριο R404a , το κοντεσερ κόπηκε για να χωρέσει στο Case του Χρήστου (Freezepack) και το evaporator (Asetek - Vapochill LS). Επιπλέον αγοράστηκε καινούριος εύκαμπτος,φίλτρο καινούριο, μόνωση επιστροφής, μπήκε ένα Desuperheater Coil και ένα μανόμετρο υψηλής.Επισης μετασχηματιστης 12v5A για ανεμιστήρες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το παρακατω Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 8, 2019 από obijuan1983 Επεξεργασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Ιούλιος 8, 2019 Author #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2019 (edited) Τις τελευταίες μέρες λόγω υψηλών εξωτερικών θερμοκρασιών 37+ C και θερμοκρασία χώρου που βρίσκεται το Single Stage 30 C η απόδοση του είναι η παρακάτω. -32.5 C θερμοκρασία Evaporator 280psi πίεση υψηλής 48.0 C θερμοκρασία ψυκτικού υγρου Η επιστροφή παγώνει μέχρι τον κομπρεσσορα Έχοντας ένα Chiller 1/8HP R134a (made by Unseen) , το οποίο όπως το πήρα το 2007 έτσι το έβαλα στην μπριζα και λειτουργεί ακόμα χωρίς την παραμικρή απώλεια, σκέφτηκα να το βάλω να ψυξει τη χάλκινη σπείρα πριν το Condenser. Το αποτέλεσμα είναι το εξης -45 C θερμοκρασία Evaporator 180psi πίεση υψηλής 32 C θερμοκρασία ψυκτικού υγρου Η επιστροφή όμως δεν παγώνει μέχρι τον κομπρεσσορα. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Με την ψύξη του ψυκτικού υγρού στο 2ο στάδιο η χαμηλή πίεση σημαίνει ότι το σύστημα είναι undercharged? Όποιος μπορεί ας μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστω Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 8, 2019 από obijuan1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Ιούλιος 8, 2019 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2019 -47.5 C θερμοκρασία Evaporator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts