mastersakis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2019 καλησπέρα. έχω έναν εξωτερικό σκληρό με buckup αρχεία και τον συνδέω κατευθείαν μέσα στο κουτί με καλώδιο sata και ρεύμα. Όταν τον συνδέσω το ubuntu τον βλέπει κανονικά αλλά δεν μπωρώ να του βάλω φωτογραφίες από το κινητό γιατί λέει ότι είναι μόνο για ανάγνωση. Μουσική μου αφήνει να πάρω από τον σκληρό ,αλλά δεν μου αφήνει να βάλω φώτο....καμιά ιδέα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Ιούνιος 30, 2019 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2019 Δες αν υπάρχει κανένα NTFS write support tool της προκοπής για ubuntu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Ιούνιος 30, 2019 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2019 τσεκαρε να δεις τι permissions εχεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιούλιος 29, 2019 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2019 Ενα μήνα μετά...αλλά γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να ξεκινάς με την εντολή "mount", ώστε να δεις πως έγινε ... mount ο δίσκος. (πχ. "ro" - Read Only) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 30, 2019 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2019 (edited) Φταίνε τα windows που αφήνουν "ανοικτό" τον δίσκο στο shutdown για να γίνεται μετά γρηγορότερη πρόσβαση. Νομίζω fastboot λέγεται. Αν αυτή είναι η αιτία, τότε με ένα απλό sudo ntfsfix /dev/sdxX // where x is HDD and X is drive number, example /dev/sda1 λύνεται το πρόβλημα Αν δεν δεις προκοπή με τα παραπάνω, τότε πιθανόν να αναγνωρίζει ως "άλλου ιδιοκτήτη" τον δίσκο και να είναι θέμα permissions. Σε αυτή την περίπτωση δοκίμασε: sudo nautilus (από terminal) και θα σου ανοίξει ένα παράθυρο file manager όπου έχεις δικαιώματα root και μπορείς να μπεις σε όποιονδήποτε δίσκο και να γράψεις/σβήσεις κτλ.. Αν με αυτόν τον τρόπο λύνεται το πρόβλημά σου, πες μου, για να πάμε σε μόνιμη λύση και να μην χρειάζεται να το κάνεις συνέχεια. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 30, 2019 από gdp77 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts