nikos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2005 Λοιπόν μιας και μόλις γύρισα από Βερολίνο , και έχω στα χέρια μου και το τελευταίο τεύχος του έγκυρου γερμανικού περιοδικού pc hardware games, διαβάστε τη συνένετευξη του J.Crank στο περιοδικό για τις εξελίξεις στον χώρο.ΕΡ: Πότε θα έρθουν στα ράφια των καταστημάτων οι " dual core" επεξεργαστές ?ΑΠ: Στα μέσα του 2005 . στην αρχή για servers και Workstation και μετά για το λαό. ΕΡ:Σε τι συχνότητες περιμένουμε τους νέους επεξεργαστές?ΑΠ: Δεν μπορώ να σας δώσω συγκκεριμένες συχνότητες , αλλά είναι βέβαιο ότι στα παιχνίδια, που ενδιαφέρει, δεν θα δειτε διαφορές , αφού τα περισσότερα δεν είναι γραμμένα για τέτοιους (διπύρηνους) επεξεργαστές.ΕΡ:’ρα , να υποθέσουμε ότι οι διπύρηνοι πεξεργαστές δεν είναι φτιαγμένοι για παιχνίδια?ΑΠ: Ας το πούμε διαφορετικά : Οι επεξεργαστές δυο πυρήνων έξελίχτηκαν μάλλον για "ψηφιακές εφαρμογές" . όσες εφαρμογές είναι φτιαγμένες να εκμεταλλεύονται διπλούς επεξεργαστές , ΗΤ και Multi-Threading , αυτές είναι που θα κερδίσουν και από τους διπύρηνους, π.χ. επεξεργασία video.)EP:Θα αλλάξει η ονομασία των επεξεργαστών ?ΑΠ: Ναι οι καινούργιοι διπήρυνοι θα έχουν άλλα ονόματα.ΕΡ:Η MSI παρουσίασε στην τελευταία cebit ην πρώτη μητρική σε φορμάτ BTX . Αρχιζει καιονύργιο σχέδιο μητρικών ?ΑΠ: Το ΒΤΧ είναι μια σχεδίαση , η οποία , κατα τη γνώμη μου , ούτε σωστά προσδιορισμένη είναι ούτε ιδιαίτερα χρήσιμη είναι. Υπάρχουν , π.χ. , πολλά προβλήματα με τον δίαυλο PCI-E στις κάρτες γραφικών.Αν φτιάξετε ένα υπολογιστή intel σε BTX σχεδίαση , o υπολογιστής αυτός θα θερμανθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. . Εμείς στην AMD , έχουμε φτιάξει οδηγίες για το πως θα έπρεπε να σχεδιαστεί μια ΒΤΧ μητρική στο 939 socket , και τις έχουμε δώσει στους κατασκευαστές μητρικών , αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι οι τελικοί χρήστες θα ήταν ευχαριστημένοι με τη σχεδίαση σε φορμά ΒΤΧ. Οι ΑΜΔ επεξεργαστές ΔΕΝ χρειάζονται τη συγκεκριμένη σχεδίαση για τις μητρικές τους.ΕΡ: ’ρα , λοιπόν , να υποθέσουμε ότι η μητρική ΒΤΧ της MSI ήταν μια εξαίρεση ?ΑΠ:ΝΑΙ. Σκέφτομαι ότι τελικά το ΒΤΧ δεν έγινε τελικά τόσο γρήγορα αποδεκτό από την αγορά , όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.Πολλοί πίστευαν ότι μέχρι το β' εξάμηνο του 2005 το ΒΤΧ θα είχε κυριαρχήσει, που είανι σήμερα ?Τα ίδια είχαν πει και για την DDR2 ,αλλά μέχρι σήμερα φαίνεται ότι η DDR2 "δεν τραβάει"ΕΡ: Είπατε , ότι η DDR2 δεν θα υποστηριχθεί ακόμη από την ΑΜΔ , πότε μπορεί να γίνει αυτό?ΑΠ: Θα χριαζόμασταν μνήμες 667 , για να αρχίσουμε να βλέπουμε διαφορές στην απόδοση . Η DDr1 μνήμη μια χαρά είναι ακόμη.ότνα πέσουν οι τιμές στις μνήμες DDR2 667 , τότε το ξανασυζητάμε.Ούφ, κάθησα και το μετάφρασα , όσο καλύερα μπορούσα . Πιστεύω ότι βγαίνουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι δύο μεγάλοι κατασκευαστές .
ea6gka Απρίλιος 21, 2005 #2 Απρίλιος 21, 2005 ευχαριστουμε για τη μεταφραση φιλε, πολυ ωραιος. το κειμενο ειναι απο το tomshardware
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.