Jump to content

Συνένταυξη με τον J.Crank , Δ/ντη παραγωγής της AMD

nikos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν μιας και μόλις γύρισα από Βερολίνο , και έχω στα χέρια μου και το τελευταίο τεύχος του έγκυρου γερμανικού περιοδικού pc hardware games, διαβάστε τη συνένετευξη του J.Crank στο περιοδικό για τις εξελίξεις στον χώρο.

ΕΡ: Πότε θα έρθουν στα ράφια των καταστημάτων οι " dual core" επεξεργαστές ?

ΑΠ: Στα μέσα του 2005 . στην αρχή για servers και Workstation και μετά για το λαό.

ΕΡ:Σε τι συχνότητες περιμένουμε τους νέους επεξεργαστές?

ΑΠ: Δεν μπορώ να σας δώσω συγκκεριμένες συχνότητες , αλλά είναι βέβαιο ότι στα παιχνίδια, που ενδιαφέρει, δεν θα δειτε διαφορές , αφού τα περισσότερα δεν είναι γραμμένα για τέτοιους (διπύρηνους) επεξεργαστές.

ΕΡ:’ρα , να υποθέσουμε ότι οι διπύρηνοι πεξεργαστές δεν είναι φτιαγμένοι για παιχνίδια?

ΑΠ: Ας το πούμε διαφορετικά : Οι επεξεργαστές δυο πυρήνων έξελίχτηκαν μάλλον για "ψηφιακές εφαρμογές" . όσες εφαρμογές είναι φτιαγμένες να εκμεταλλεύονται διπλούς επεξεργαστές , ΗΤ και Multi-Threading , αυτές είναι που θα κερδίσουν και από τους διπύρηνους, π.χ. επεξεργασία video.)

EP:Θα αλλάξει η ονομασία των επεξεργαστών ?

ΑΠ: Ναι οι καινούργιοι διπήρυνοι θα έχουν άλλα ονόματα.

ΕΡ:Η MSI παρουσίασε στην τελευταία cebit ην πρώτη μητρική σε φορμάτ BTX . Αρχιζει καιονύργιο σχέδιο μητρικών ?

ΑΠ: Το ΒΤΧ είναι μια σχεδίαση , η οποία , κατα τη γνώμη μου , ούτε σωστά προσδιορισμένη είναι ούτε ιδιαίτερα χρήσιμη είναι. Υπάρχουν , π.χ. , πολλά προβλήματα με τον δίαυλο PCI-E στις κάρτες γραφικών.Αν φτιάξετε ένα υπολογιστή intel σε BTX σχεδίαση , o υπολογιστής αυτός θα θερμανθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. . Εμείς στην AMD , έχουμε φτιάξει οδηγίες για το πως θα έπρεπε να σχεδιαστεί μια ΒΤΧ μητρική στο 939 socket , και τις έχουμε δώσει στους κατασκευαστές μητρικών , αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι οι τελικοί χρήστες θα ήταν ευχαριστημένοι με τη σχεδίαση σε φορμά ΒΤΧ. Οι ΑΜΔ επεξεργαστές ΔΕΝ χρειάζονται τη συγκεκριμένη σχεδίαση για τις μητρικές τους.

ΕΡ: ’ρα , λοιπόν , να υποθέσουμε ότι η μητρική ΒΤΧ της MSI ήταν μια εξαίρεση ?

ΑΠ:ΝΑΙ. Σκέφτομαι ότι τελικά το ΒΤΧ δεν έγινε τελικά τόσο γρήγορα αποδεκτό από την αγορά , όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.Πολλοί πίστευαν ότι μέχρι το β' εξάμηνο του 2005 το ΒΤΧ θα είχε κυριαρχήσει, που είανι σήμερα ?

Τα ίδια είχαν πει και για την DDR2 ,αλλά μέχρι σήμερα φαίνεται ότι η DDR2 "δεν τραβάει"

ΕΡ: Είπατε , ότι η DDR2 δεν θα υποστηριχθεί ακόμη από την ΑΜΔ , πότε μπορεί να γίνει αυτό?

ΑΠ: Θα χριαζόμασταν μνήμες 667 , για να αρχίσουμε να βλέπουμε διαφορές στην απόδοση . Η DDr1 μνήμη μια χαρά είναι ακόμη.ότνα πέσουν οι τιμές στις μνήμες DDR2 667 , τότε το ξανασυζητάμε.

Ούφ, κάθησα και το μετάφρασα , όσο καλύερα μπορούσα . Πιστεύω ότι βγαίνουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι δύο μεγάλοι κατασκευαστές .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.