Jump to content

κάρτα γραφικών...

midkin

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν....

Έχουμε και λέμε....

Έχω M/B M2N-SLI Deluxe

CPU AMD Athlon 64 3800+x2 watercooled

χαλασμένη κάρτα γραφικών

2GB RAM 667(πάει και 800)

Λέει να πάρω κάποια απο τις 4850 η 4870 ή δεν θα τις συκώνει το σύστημα...

Εννοώ από άποψη επιδόσεων του υπόλοιπου συστήματος θα τις χαραμήσω;

Αν ναι ποια κάρτα προτείνεται για το σύστημα μου; Η χαλασμένη είναι η 7900GT

Aν όχι ποια εκ των δύο να προτιμήσω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια σας!

Φίλε μου δεν νομίζω να χαραμιστεί όποια κάρτα και να πάρεις, σκεφτόμενος πάντα ότι ίσως κάποια στιγμή να κάνεις κάποια αναβάθμιση, αλλά και τώρα καλά θα παίζει πάλι.

Τώρα για την ερώτηση του ποια εκεί μπαίνει το οικονομικό στη μέση. Αν μπορείς να διαθέσεις 250 ευρώ τότε πάρε την 4870, πολύ ανώτερη σε απόδοση-επιδόσεις, αλλιώς 4850.

μια 3850 θα ηταν μια χαρα για αυτο το Pc....παραπάνω....νομιζω πεταμένα λεφτα !

μια 3850 θα ηταν μια χαρα για αυτο το Pc....παραπάνω....νομιζω πεταμένα λεφτα !

Αναλογα τις αναλυσεις που παιζει.

Πιστευω μια 4850 ειναι κουτι.

Ενας φιλος εχει παρομοιο συστημα με Opteron. Σιγουρα δεν ειναι οτι πιο δυνατο αλλα η 4850 μια χαρα παει...

Λέω να πάω για την 4850. Νομίζεται πως αξίζει να βάλω και σε αυτή υδρόψυξη ή εάν το επιχειρήσω λόγω υπερθέρμανσης τόσο του κεντρικού CPU όσο και της κάρτας γραφικών δεν θα έχω καλή γενική ψύξη; Δεν θέλω να χαραμιστεί η υδρόψυξη! Αν ναι, υπάρχει κάποιο waterblock που να καλύπτει τόσο την CPU όσο και τις μνήμες στην ελληνική αγορά;

Υ.Γ. Η υδρόψυξη μου είναι αρκετά ισχυρή, με τετραπλό ψυγείο και αντλία 220V!

Εκτός του ότι δεν παίζει να έχει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα είναι και πολύ ακριβό! Μήπως αν πάρω ξεχωριστά για τον πυρήνα της gpu και ξεχωριστά για τις μνήμες;

Υπάρχουν και τα 2 στην ελληνική αγορά;

EDIT: Υπάρχει πολύ διαφορά ανάμεσα στην 3870 και την 4850; Ποια είναι καλύτερη;

Να πάρεις πχ ενα swiftech mcw60 και χάλκινα ψυκτράκια για τις ram, όπως πχ αυτά.

Αν δεν έχεις σκοπό να πάρεις και το (αμφίβολο) τελευταίο mhz σκάζοντάς τα παράλληλα ενα full face είναι μάλλον πεταμένα λεφτά. Όχι οτι με χάλαγε ένα, αλλά πιστεύω καταλαβαίνεις τι εννοώ.

btw block ξεχωριστό για μνήμες vga δεν έχει βγεί ακόμα :D και δε νομίζω να πρωτοτυπήσει κανείς :p

Όσον αφορά στην ερώτηση μου αν υπάρχει πολύ διαφορά ανάμεσα στην 3870 και την 4850; Ποια είναι καλύτερη;

BTW εξαφανίστηκαν από την αγορά τα blocks για 38xx????!!!

Λοιπόν, ανακεφαλαιώνω...

Μέχρι στιγμής έχω επιλέξει την 4850. Λογικά θα πάρω την υλοποίηση της Asus... εκτός και αν θέλετε εσείς να μου προτείνετε κάποια άλλη(μόνο να ξέρετε πως επειδή θα μπει νερό πάνω, δεν με ενδιαφέρει η επίδοση/απόδοση του συστήματος ψύξης της).

Από κει και πέρα ακούω προτάσεις για waterblock και ψυκτράκια μνήμεων για την κάρτα!

Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν ως τώρα!

Μέχρι αύριο θέλω να τα έχω παραγγείλει... δεν γίνετε να απαντήσει κάποιος στο από πάνω post μου;

E στην αγορά μια λύση υπάρχει μόνο. Εκτός αν θες να πας σε full cover κοιτάς την σελίδα της ek.

Στη θέση σου θα πήγαινα σε ολόσωμο κάνει καλύτερη δουλειά καθώς τα mosfet και οι μνήμες κυριολεκτικά ζεματάνε

Ρε φίλε καλό αυτό τις ek αλλά που έχει η εταιρία της έδρα της; Πόσο θα κάνουν να το φέρουν Ελλάδα; Πόσο επιπλέον από ότι βλέπω θα πληρώσω;

Σλοβενία.

Στείλ'τους mail και ρώτα για μεταφορικά, shipping κλπ, γιατί δεν έχουν stock, ούτε αυτοί ούτε αλλού (οπότε μάλλον δεν έχουν διαθέσει ακόμα κομμάτια) απ'οτι βλέπω τουλάχιστον.

YES BABE!

Έφερε το πλαίσιο τις ολόσωμες ψύκτρες!!!

• 2 weeks later...

Φιλε midkin καλησπερα, δεν ξερω αν εχεις κανει τα ψωνια σου και ειναι αργα για να post-αρω αλλα +1 και απο μενα για την 4850.

Τωρα για τα ψυκτρακια που ελεγες για την VGA, προσωπικα θα σου προτεινα αυτα εδω:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809303

Οσο για το waterblock δυστυχως απο οτι ειδα δεν κυκλοφορει ακομα (τουλαχιστον στην ελληνικη αγορα) καποιο για την 4850.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.