Jump to content

Opel Corsa sport 1.4 vs Suzuki Swift GLA 1.3

unstoppable

Recommended Posts

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Εχω οδηγησει το Corsa ( το εχει φιλαρακι ) και να πω την αληθεια δεν μου αφησε και τις καλυτερες εντυπωσεις , πολυ βαρυ ρε γαμωτο + δεν εχει καθολου 'νευρο'. Ωστοσο , ο φιλος το εχει 2-3 χρονακια και δεν του εχει παρουσιασει κανενα προβλημα.

Αρχική απάντηση από PGM [Σήμερα, στις 19:51]

Εχω οδηγησει το Corsa ( το εχει φιλαρακι ) και να πω την αληθεια δεν μου αφησε και τις καλυτερες εντυπωσεις , πολυ βαρυ ρε γαμωτο + δεν εχει καθολου 'νευρο'. Ωστοσο , ο φιλος το εχει 2-3 χρονακια και δεν του εχει παρουσιασει κανενα προβλημα.

οντως ο πιτζιμης μιλαει τη γλωσσα της αληθειας

το corsaκι 1.4 sport (01/2005') με εξατμιση και φιλτρο ενος φιλου

1η-2η-3η τον εχω με το ποταπο Getz 1.3 μου...

παρολη την διαφορα ονομαστικων ιππων

(πληροφοριακα το corsa εβγαλε 76hp στο δυναμομετρο αντι των 90 στα χαρτια

πριν τις βελτιωσεις ολα αυτα)

Αρχική απάντηση από Spyrious

Suzuki και από εμένα.Τα opel είναι κατά την γνώμη μου τα χειρότερα γερμανικά αυτοκίνητα.Και παρουσιάζουν και πολλά προβλήματα.

αν κρίνω από την προηγούμενη γενιά corsa, θα συμφωνήσω

Δεν υπαρχει μοντελο καποιας εταιριας που να παρουσιαζει σε ολα τα αυτοκινητα προβληματα οποτε ΜΗΝ ειστε απολυτοι. Ειναι πως θα σου κατσει η φαση. Κι εγω για το Πεζο 307 εχω ακουσει τα απειρα απο παρα πολλους αλλα προχθες μιλησα με ενα παλικαρι και μου ειπε οτι δεν του εχει παρουσιασει τιποτα. Οποτε ειναι αναλογα την κωλοφαρδια του καθενος, μαλλον.

Σημερα εκανα test drive το swift, αρκετα καλο μου φανηκε:...: (αν και το εσωτερικο του υπολειπεται αυτου του corsa)

(Οσο για το clio, ρωτησα σημερα και βγαινει 2000 παραπανω απο αυτα τα 2)

Αρχική απάντηση από unstoppable

Σημερα εκανα test drive το swift, αρκετα καλο μου φανηκε:...: (αν και το εσωτερικο του υπολειπεται αυτου του corsa)

(Οσο για το clio, ρωτησα σημερα και βγαινει 2000 παραπανω απο αυτα τα 2)

σίγουρα? έχει 2 χιλιάρικα έκπτωση νομίζω τελευταία. βασικά είναι πολύ καλό για την κατηγορία το clio, με τη διαφορά ότι αλλάζει το μοντέλο σε 5-6 μήνες.

στον τομέα το καλύτερο είναι το swift που ακόμη δεν έχει καλά καλά έρθει. αν σκεφτείς ότι το προηγούμενο ήταν καμιά 10ετία στην παραγωγή (με μικρές αλλαγές) είναι καλή επιλογη!

Αρχική απάντηση από unstoppable [Χθες, στις 18:23]

Μ'αρεσει το punto sporting αλλα δυστηχως βγαινει μονο σε τριθυρο

Τι να το κάνεις το πεντάθυρο? θα βάλεις τα παιδιά πίσω? προσωπικά προτιμώ τα 3 θυρα.

Αρχική απάντηση από sotiris

σίγουρα? έχει 2 χιλιάρικα έκπτωση νομίζω τελευταία. βασικά είναι πολύ καλό για την κατηγορία το clio, με τη διαφορά ότι αλλάζει το μοντέλο σε 5-6 μήνες............

Δεν μου ειπαν τιποτα για εκπτωση εμενα

Αρχική απάντηση από JiMk

Τι να το κάνεις το πεντάθυρο? θα βάλεις τα παιδιά πίσω? προσωπικά προτιμώ τα 3 θυρα.

Εχει πολλα προτερηματα το 5θυρο κατα την γνωμη μου, ειναι βλακια να σηκωνεις ολο το καθισμα για να μπει καποιος πισω εστω και αν το κανεις μια φορα το τοσο.

Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο...

Ή τέλος πάντων όσο περισσότερο μπορείς...

Το Corsa από την μία είναι Γερμανικό αυτοκίνητο...

Σίγουρα πιο δεμένο από το Swift και με λίγους τριγμούς όσο περνάνε τα χρόνια

Παρά τα όσα γράφονται δεν βγάζει πολλά προβλήματα και η 6ετής εγγύηση είναι υπεραρκετή για να είσαι καλυμένος για ότι πρόβλημα βγάλει σε βάθος χρόνου...

Θα σου βγάλει βέβαια κρεμαγιέρα από την αρχή (αν δεν έχει αλλάξει πολιτική η Opel) όπως το 90% των Corsa, αλλά θα σου την αλλάξουν από εγγύηση...

Είναι ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί πολύ στην Ελλάδα και έχει να ανανεωθεί σχεδιαστικά πολλά χρόνια, πράγμα που σημαίνει χαμηλή αξία μεταπώλησης (+ το ρίσκο του οτι μπoρεί σε ένα χρόνο να βγάλει καινούριο Corsa η Opel)

Από την άλλη ο 1.3 της Suzuki είναι ένας κινητήρας εξαιρετικός...

Αν είναι άλλωστε ένα πράγμα που ξέρουν να κάνουν καλά εκεί στα ανατολικά είναι να βγάζουν καλά μοτέρ.

Αν είναι όπως ο προκάτοχός του τότε θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα βγάζει την 10ετία χωρίς να δώσεις δραχμή...

Σίγουρα μη περιμένεις το δέσιμο ενός Γερμανικού αυτοκινήτου...

Θα έχεις τριγμούς όσο περνάει ο καιρός...

Είναι ένα αυτοκίνητο που τώρα εμφανήστικε ενώ το προηγούμενο κικλοφόρησε 10 χρόνια πριν πράμγα που σημαίνει μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης σε σχέση με το Corsa.

Γενικά όλα μοιάζουν να συνηγορούν υπέρ του Swift.

Εγώ θα έλεγα οτι είναι πολύ νέο μοντέλο για να ξέρουμε ακόμα...

Τα μοντέλα ακόμα και όταν δεν ανανεώνονται χρόνο με το χρόνο βελτιώνονται...

Οι εταιρίες βλέπουν τι προβλήματα έχει και στην επόμενη παρτίδα που βγαίνει από το εργοστάσιο το διορθώνουν...

Και κάτι ψιλοάσχετο: Το Swift είναι όμορφο, αλλά μου τη δίνει η σχεδιαστική νοοτροπία της Suzuki. Παίρνει το πάνω μέρος από ο mini τα φωτιστικά σώματα μπροστά από C2 και βγάζει ένα μοντέλο που είναι γνώρημο στο μάτι ήδη...

Υ.Γ.: Το τρίθυρο θα έχει πιο λίγους τριγμούς και πιο sport εμφάνιση...

Αρχική απάντηση από unstoppable

Μ'αρεσει το punto sporting αλλα δυστηχως βγαινει μονο σε τριθυρο

Και τι? Μεγάλες πόρτες έχει, τα καθίσματα αρκετά μπροστά κάνουν, και στο λέω εκ πείρας, και εύσωμοι άνθρωποι δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να μπούν πίσω. ’σε που το εσωτερικό του είναι τεράστιο! Θα φανεί αστείο, αλλά εγώ κάνω συχνά με το πούντο ταξίδια, συνήθως Πάτρα - Αθήνα με άλλα 3-4 άτομα, ΚΑΙ τις αποσκευές τους χωρίς πρόβλημα! Το πολύ πολυ να βγάλεις την εταζέρα!

Συν το ότι είναι πολύ ομορφότερο από τα άλλα, αρκετά δυνατό, και φτιάχνεται και μηχανικά και εξωτερικά όσο τραβάει η ορεξή σου.

Μην ξεχνάς ότι χωρίς πίσω πόρτες το πλαίσιο είναι πιο άκαμπτο, και το αυτοκίνητο πιο ευκίνητο και ασφαλέστερο. Τριγμούς δεν έχει και το έχω σκίσει. Το μόνο που ακούγεται και μου έχει σπάσει τα νεύρα είναι το φρένο, αλλά επειδή τα έβγαλα και τα κοίταξα, πρέπει να είναι λόγω κακής εφαρμογής. Λύνεται βάζοντας το cd λίγο δυνατά!

Και επειδή μετράει και αυτό, αφού στην Πάτρα όντως οι δρόμοι είναι άθλιοι, και οι οδηγοί αθλιότεροι, έχει και τσάμπα ανταλλακτικά. Ενδεικτικά αναφέρω, προφυλακτήρας μπροστά χωρις βάψιμο 50, φτερά μπροστά 35!!!, ψυγεία 90. ΕΕΕ, μην αρχίσετε! Έχω μεικτή και το βρήκα χτυπημένο μπροστά, μάλλον από κοτσαδόρο. Για τα φτερά ρώτησα από περιέργεια, αφού μου έδωσαν τέτοιες τιμές! Να εξηγούμαστε, αυθεντικά ανταλλακτικά αλλά ποτέ από την αντιπροσωπεία! Στην αντιπροσωπεία για τα ψυγεία και την προφυλακτήρα, ήθελαν 1000!!!!!!!!

Ότι και να πάρεις καλοτάξιδο να είναι και προσοχή!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.