pata1351 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2019 Καλησπέρα . Θα ήθελα τη βοηθειά σας σε ένα θέμα που αντιμετωπίζω. Πρόσφατα "έκτισα" ένα desktop και μου εμφανίζει κάποια θέματα. Συχνά κολλάει ("Δεν αποκρίνεται" το πρόγραμμα) και κάνω reset. Ούτε task manager δεν ανοίγει άμα κολλήσει. Μήπως έχουμε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ. AMD RYZEN 5 2400G PRIME B450M-K G.SKILL RIPJAWSV 16GB DDR4-2666MHZ M.2 PLUS EVO 250GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Απρίλιος 25, 2019 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2019 Εφόσον είναι καινούριο το σύστημα, δοκίμασε από την αρχή με ένα format. Ούτως η άλλως πλέον με τα Windows 10 μιλάμε για διαδικασία 20 λεπτών. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Απρίλιος 25, 2019 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2019 2 hours ago, pata1351 said: Καλησπέρα . Θα ήθελα τη βοηθειά σας σε ένα θέμα που αντιμετωπίζω. Πρόσφατα "έκτισα" ένα desktop και μου εμφανίζει κάποια θέματα. Συχνά κολλάει ("Δεν αποκρίνεται" το πρόγραμμα) και κάνω reset. Ούτε task manager δεν ανοίγει άμα κολλήσει. Μήπως έχουμε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ. AMD RYZEN 5 2400G PRIME B450M-K G.SKILL RIPJAWSV 16GB DDR4-2666MHZ M.2 PLUS EVO 250GB 1000 πράγματα μπορεί να φταίνε. Γράφεις ότι "κολλάει το πρόγραμμα". Είναι με κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό που κολλάει ή τυχαία κολλάει είτε είσαι στο desktop είτε βλέπεις youtube, είτε δεν ξέρω τι άλλο; Δώσε μια καλύτερη περιγραφή των κολλημάτων που συμβαίνουν. Μπορεί να είναι RAM (νομίζω το πιο συνηθισμένο για τέτοια freezes είναι η RAM), δίσκος, κακοί/παλιοί drivers, προβληματικό τροφοδοτικό κ.α. Ένα καλό τεστ είναι να μπουτάρεις με ένα linux live usb και να σερφάρεις από εκεί για αρκετή ώρα για να δεις αν και εκεί σου κολλάει. Αν ναι, τότε είμαστε σίγουροι για hardware θέμα. Αν δεν σου παρουσιάζει κολλήματα στο linux, τότε μάλλον πρόκειται για software θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Απρίλιος 25, 2019 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2019 πριν 4 ώρες, το μέλος pata1351 έγραψε: AMD RYZEN 5 2400G DDR4-2666MHZ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pata1351 Απρίλιος 25, 2019 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2019 πριν 5 ώρες, το μέλος Oric έγραψε: ... Δεν ταιριάζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Απρίλιος 25, 2019 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2019 Ταιριάζει, αν παίζει στα 2666. Αν παίζει ψηλότερα (ο ryzen προδιαγράφεται με μνήμη 2933), τότε πιθανόν να είναι εκεί το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pata1351 Απρίλιος 25, 2019 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2019 πριν 2 λεπτά, το μέλος Oric έγραψε: Ταιριάζει, αν παίζει στα 2666. Αν παίζει ψηλότερα (ο ryzen προδιαγράφεται με μνήμη 2933), τότε πιθανόν να είναι εκεί το πρόβλημα. Δεν έχω πειράζει κάτι στο BIOS και δε νομίζω να παίζει ψηλότερα. Θα το κοιτάξω μπας και..... πριν 7 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε: 1000 πράγματα μπορεί να φταίνε. Γράφεις ότι "κολλάει το πρόγραμμα". Είναι με κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό που κολλάει ή τυχαία κολλάει είτε είσαι στο desktop είτε βλέπεις youtube, είτε δεν ξέρω τι άλλο; Δώσε μια καλύτερη περιγραφή των κολλημάτων που συμβαίνουν. Μπορεί να είναι RAM (νομίζω το πιο συνηθισμένο για τέτοια freezes είναι η RAM), δίσκος, κακοί/παλιοί drivers, προβληματικό τροφοδοτικό κ.α. Ένα καλό τεστ είναι να μπουτάρεις με ένα linux live usb και να σερφάρεις από εκεί για αρκετή ώρα για να δεις αν και εκεί σου κολλάει. Αν ναι, τότε είμαστε σίγουροι για hardware θέμα. Αν δεν σου παρουσιάζει κολλήματα στο linux, τότε μάλλον πρόκειται για software θέμα. Δεν κολλάει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μπορεί να κολλήσει π.χ όταν είμαι στο Chrome , όταν εγκαθιστώ κάποιο πρόγραμμα. Θα προσπαθήσω το τεστ που μου πες αλλιώς τελευταία λύση βλέπω format. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Απρίλιος 25, 2019 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2019 1 hour ago, pata1351 said: τελευταία λύση βλέπω format. Αν έχεις hardware πρόβλημα, το format δεν θα στο λύσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Απρίλιος 25, 2019 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2019 Ο event viewer γράφει τπτ; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Μάϊος 12, 2019 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2019 πάμε σιγά σιγά όπως έγραψε ο GoMaR ο event viwer τι γράφει ? και η ώρα της ανάκρισης τα windows είναι φρέσκα ; (αν όχι πρέπει να γίνει νέα εγκατάσταση ( δεν παίρνουμε έναν δίσκο C από άλλο μηχάνημα και το πετάμε σε νέο μηχάνημα, διότι απλά can not compute) εφόσον το bios είναι stock που σημαίνει ότι η ram τρέχουν στην μικρότερη πιθανή ταχύτητα που μπορεί η πλατφόρμα 2100 κάτι αποκλείετε να είναι οι ramοπότε ξαναπάμε στα windows ..... εγκατάσταση drivers του chipset από την σελίδα της amd https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 μετά drivers για την κάρτα γραφικών από την σελίδα της amd https://www.amd.com/en/support/apu/amd-ryzen-processors/amd-ryzen-5-desktop-processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-5-0 δοκίμασε να βάλεις drivers και αν δεν δουλέψει σωστά φορμάτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts