Harrisxr650 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2019 καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα απέκτησα ένα EK Supremacy EVO cpu block σε εξευτελιστικη με μόνο ψεγάδι τα κλοτσημένα κεφάλια σε 2 από τις 4 alen βίδες, την μια κατάφερα και τη ν έβγαλα πολύ εύκολα, η δεύτερη δεν θέλει... έχει κάνεις καμιά ιδέα πως μπορώ να την αφαιρέσω? το ξετρυπημα το αφήνω τελευταίο γιατί το φοβάμαι λίγο μην κάνω ζημιά στο top. εξωλκεας πιστεύετε θα κάνει δουλειά? η βίδα δεν είναι εντελώς χωμένη μέσα, μπορώ να την πιάσω με πένσα για παράδειγμα άλλα με την δύναμη που βάζω γλιστράει. thanks 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harrisxr650 Απρίλιος 12, 2019 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2019 παρακαλω να κλειδωθει , την αφαιρεσα, εκανα μια πολυ μικρη εγκοπη με dremel και με ενα ισο κατσαβιδι ξεβιδωσε. ευχαριστω 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 5, 2019 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2019 εχω κάνει την ιδια γκάφα (η ek φταιει), για πες μας τι εκανες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Αύγουστος 6, 2019 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2019 πριν 8 ώρες, το μέλος psyber έγραψε: εχω κάνει την ιδια γκάφα (η ek φταιει), για πες μας τι εκανες; On 12/4/2019 at 3:57 ΜΜ, το μέλος Harrisxr650 έγραψε: εκανα μια πολυ μικρη εγκοπη με dremel και με ενα ισο κατσαβιδι ξεβιδωσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harrisxr650 Αύγουστος 6, 2019 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2019 πριν 11 ώρες, το μέλος psyber έγραψε: εχω κάνει την ιδια γκάφα (η ek φταιει), για πες μας τι εκανες; Μια φώτο του block και της βίδας θα βοηθούσε. Δεν νομίζω πάντως να φταίει η EK , Έχουμε την τάση να σφίγγουμε της βίδες δίχως αύριο Λογικά αυτό έχει συμβεί και έχει σφηνώσει στο plexi cover. Ρίξε λίγο wd-40 γύρω από την βίδα και άσε το block ανάποδα ένα βράδυ Αν έχεις dremel κανε μια εγκοπή στην βίδα όσο πιο βαθιά μπορείς ώστε να χωράει ίσιο κατσαβίδι, μην δοκιμάσεις με μικρο κατσαβιδακι ή δοκιμαστικό, να είναι λίγο μεγαλούτσικο, Η χρήση μικρής μέγγενης είναι must για σταθερότητα θα πιάσεις το block αφού το τυλιξεις γύρω γύρω με πανί και όχι πολύ σφιχτά για να μην κάνει σημάδια ή σπάσει, Πάρε μετά την βίδα που θα βγάλεις και πήγαινε σε ένα χρωματοπωλειο να σου δώσουν 5-6 φρεζατες αλενοβιδες ανοξείδωτες ή αν βρεις ergal. Εναλλακτικά αν έχεις κάνα φίλο μηχανικό πήγαινε το block και θα στην βγάλει στο πι & φι. Άλλαξε και τις 4 βίδες, σφίξε σταυρωτα αλλά με μετρό..όχι πολύ σφιχτά . Δοκιμή το Loop εκτός συστήματος για ένα ολοκληρο βράδυ μετά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αυτά 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 6, 2019 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2019 @tommybertsen πριν 2 ώρες, το μέλος Harrisxr650 έγραψε: Μια φώτο του block και της βίδας θα βοηθούσε. Δεν νομίζω πάντως να φταίει η EK , Έχουμε την τάση να σφίγγουμε της βίδες δίχως αύριο Λογικά αυτό έχει συμβεί και έχει σφηνώσει στο plexi cover. Ρίξε λίγο wd-40 γύρω από την βίδα και άσε το block ανάποδα ένα βράδυ Αν έχεις dremel κανε μια εγκοπή στην βίδα όσο πιο βαθιά μπορείς ώστε να χωράει ίσιο κατσαβίδι, μην δοκιμάσεις με μικρο κατσαβιδακι ή δοκιμαστικό, να είναι λίγο μεγαλούτσικο, Η χρήση μικρής μέγγενης είναι must για σταθερότητα θα πιάσεις το block αφού το τυλιξεις γύρω γύρω με πανί και όχι πολύ σφιχτά για να μην κάνει σημάδια ή σπάσει, Πάρε μετά την βίδα που θα βγάλεις και πήγαινε σε ένα χρωματοπωλειο να σου δώσουν 5-6 φρεζατες αλενοβιδες ανοξείδωτες ή αν βρεις ergal. Εναλλακτικά αν έχεις κάνα φίλο μηχανικό πήγαινε το block και θα στην βγάλει στο πι & φι. Άλλαξε και τις 4 βίδες, σφίξε σταυρωτα αλλά με μετρό..όχι πολύ σφιχτά . Δοκιμή το Loop εκτός συστήματος για ένα ολοκληρο βράδυ μετά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αυτά @Harrisxr650 άψογος φίλε, αργότερα θα παραθέσω μία συζήτηση που είχα μέσω email με την ek σχετικά με τις κατάλληλες βίδες. Σε ευχαριστώ πολύ, στην επόμενη αλλαγή/ καθαρισμό, θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 6, 2019 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2019 Αυτές έχω πάρει για αντικατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 6, 2019 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2019 (edited) Αυτήν είναι η απάντηση της ek όταν ρώτησα αν πρεπει οι βιδες που θα βάλω προς αντικατάσταση των παλιών να έχουν nickel επίστρωση όπως είναι το block: και αυτό αφορά ως προς τον τύπο της βιδας και το μήκος τους: Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 6, 2019 από psyber 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harrisxr650 Αύγουστος 7, 2019 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2019 πριν 19 ώρες, το μέλος psyber έγραψε: Αυτές έχω πάρει για αντικατάσταση. Ναι κομπλε είναι αυτές αρκεί να έχουν το σωστό μήκος και σπείρωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Σεπτέμβριος 19, 2019 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2019 Προσπάθησα να ακολουθήσω τη συμβουλή σου @Harrisxr650 σχετικά με το dremel, αλλά δεν είχα επιτυχία. Η λύση ήρθε με το παρακάτω σετάκι: https://www.skroutz.gr/s/15102653/Speed-Out-Σετ-Εξωλκέων-Χαλασμένων-Βιδών.html?from=catspan, Για να είμαι ακριβής, το δικό μου είναι διαφορετικό εμπορικό προϊόν, αλλά φαίνεται πανομοιότυπο με αυτό του skroutz. Με ηλεκτρικό κατσαβίδι στην ανάποδη και λίγη υπομονή οι βίδες πετάχτηκαν έξω με επιτυχία! Έβαλα και λίγο wd40 που φαίνεται να βόηθησε και αυτό, όπως πρότεινες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Σεπτέμβριος 19, 2019 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2019 πριν 2 ώρες, το μέλος psyber έγραψε: Προσπάθησα να ακολουθήσω τη συμβουλή σου @Harrisxr650 σχετικά με το dremel, αλλά δεν είχα επιτυχία. Η λύση ήρθε με το παρακάτω σετάκι: https://www.skroutz.gr/s/15102653/Speed-Out-Σετ-Εξωλκέων-Χαλασμένων-Βιδών.html?from=catspan, Για να είμαι ακριβής, το δικό μου είναι διαφορετικό εμπορικό προϊόν, λέγεται Easy Out, αλλά φαίνεται πανομοιότυπο με αυτό του skroutz. Με ηλεκτρικό κατσαβίδι στην ανάποδη και λίγη υπομονή οι βίδες πετάχτηκαν έξω με επιτυχία! Έβαλα και λίγο wd40 που φαίνεται να βόηθησε και αυτό, όπως πρότεινες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts