Dagalidis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2005 Μετά από 5 περίπου μήνες χρήσης ΑDSL 384/128 K με το ADSL in a BOX από Forthnet, και αφού το τελευταίο δίμηνο έσπασα τα αρχ@@ια μου με το χάλι που έχει το DSLAM (Κων/πόλεως Πατρών) πήρα την μεγάλη απόφαση να πάω σε 512/128Κ...Τις τελευταίες εβδομάδες είχα φτάσει στο σημείο να έχω 168/114 DL/UL @ 245 - 860 PING με αποτέλεσμα να κατεβάζω σαν χελώνα και να φάω αρκετά ΒΑΝ από multiplayer Games...Οση υπομονή και να έκανα δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο παρά προς το χειρότερο....Εχω ADSL in a BOX και δεν μπορώ να πάρω ΜΟΝΟ 512Κ γραμμή και να κρατήσω 384 ISP οπότε ανεβάζω το κόστος σύνδεσης στα 90 Euro / μήνα με την ελπίδα να έχω επιτέλους πραγματικές ταχύτητες....Σε επικοινωία που είχα με τον τεχνικό του OTE στην Κων/πόλεως μου είπε ότι οι χρήστες που είναι συνδεμένοι με 512Κ είναι μόνο 8 και ως εκ τούτου το Profile είναι ουσιαστικά άδειο αφού χρησιμοποιείται μόνο το 3% του συνολικού διαθέσιμου Bandwidth που έχει δεσμευθεί για το συγκεκριμένο profile....Πάντως σε LIVE δοκιμή που έκανα σε φίλο μου που έχει 512 γραμμή κατέβαζε με 59Κb/s και είχε 11 PING από το ίδιο DSLAM που είμαι και εγώ.....Μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα γιατί μετά το μόνο που μένει είναι να βάλω μπουρλότο στον ΟΤΕ για να γλυτώσουμε διαπαντός από την ταλαιπωρία...
ea6gka Απρίλιος 20, 2005 #2 Απρίλιος 20, 2005 αν κανεις λιγο ακομα υπομονη λενε (οι φημες) οτι θα γινει η 384->512 στην ελλαδα, οποτε ισως να πληρωσεις τζαμπα φραγκα τωρα
Dagalidis Απρίλιος 20, 2005 Author #3 Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 11:32] αν κανεις λιγο ακομα υπομονη λενε (οι φημες) οτι θα γινει η 384->512 στην ελλαδα, οποτε ισως να πληρωσεις τζαμπα φραγκα τωρα Eγώ πάλι γιατί δεν έχω ακούσει τίποτα τέτοιο ????? Ετσι και αλλιώς κάνω αορίστου χρόνου σύνδεση οπότε την κόβο όποτε θέλω ή αλλάζω και πάλι πακέτο.... Αρα No Problem... Εκείνο που ζητάω είναι καλό Download και PING εως 50ms...
dpresv Απρίλιος 20, 2005 #4 Απρίλιος 20, 2005 ρε dag, δεν το έκανες το ποστ μια βδομάδα νωρίτερα. έβαλα και γω dsl in a box στο ίδιο γ@μημένο dslam και σέρνεται, ούτε 20kb/sec. λες να δίνουν μούφες γραμμές στο forth? γιατί ένας φίλος με γραμμή οτέ και σύνδεση acn στο ίδιο dslam έχει νορμάλ ταχύτητες. από την 4νετ πάντως ήταν πολύ εξυπηρετικοί και είπαν ότι θα το χρεωθούν οι ίδιοι σαν βλάβη και θα δουν τι θα κάνουν. εσύ έχεις επικοινωνήσει μαζί τους? τι σου είπαν?
Dagalidis Απρίλιος 20, 2005 Author #5 Απρίλιος 20, 2005 Δεν είναι πρόβλημα Provider αλλά DSLAM 100%.... To λέω γιατί έχω δοκιμάσει και Demo άλλων Provider με τα ίδια ίσως και χειρότερα αποτελέσματα.... Εαν ο φίλος σου έχει 256 Σύνδεση σύγουρα θα είναι ικανοποιημένος εαν παίρνει κάτι παραπάνω από 20Κb/s. Το πρόβλημα είναι ότι ο πΟΤΕ εδώ και πάρα πολλύ καιρό όλο λέει ότι θα κάνει αναβάθμιση στα DSLAM αλλά από λόγια άλλο τίποτα.. Βαρέθηκα να περιμένω την ανάσταση και είπα να κάνω Πάσχα λίγο νωρίτερα....
spc Απρίλιος 20, 2005 #6 Απρίλιος 20, 2005 πρόσεχε μόνο γιατί, αν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, μπορεί να γίνει καμμία ανακατανομή μεταξύ 384-512 κλπ και να βρεθείς να πληρώνεις 512 και να έχεις ταχύτητα ίδια με αυτή που θα έχουν τότε τα 384....
Dagalidis Απρίλιος 20, 2005 Author #7 Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 13:04] πρόσεχε μόνο γιατί, αν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, μπορεί να γίνει καμμία ανακατανομή μεταξύ 384-512 κλπ και να βρεθείς να πληρώνεις 512 και να έχεις ταχύτητα ίδια με αυτή που θα έχουν τότε τα 384.... Εεεεεε άμα γίνει κάτι τέτοιο, τον επόμενο μήνα θα κάνω downgrade σε 384.... Οταν πληρώνεις ανά μήνα (αορίστου) ... δεν βγαίνεις ποτέ χαμένος... Οταν πληρώνεις με συμβόλαιο διάρκειας (3μηνο - 6μηνο - 12μηνο κτλ) τότε σχεδόν πάντα είσαι ο μ@λάκας της υπόθεσης αφού προπληρώνεις για κάτι που ποτέ δεν πέρνεις....
ea6gka Απρίλιος 20, 2005 #8 Απρίλιος 20, 2005 μηπως ομως πληρωνεις εφαπαξ απενεργοποιηση και ενεργοποιηση υπηρεσιας ΑΚΑ 35?
unstoppable Απρίλιος 20, 2005 #9 Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 15:14] μηπως ομως πληρωνεις εφαπαξ απενεργοποιηση και ενεργοποιηση υπηρεσιας ΑΚΑ 35? Στον ΟΤΕ παντως ειναι δωρεαν. Α και η 512Κ στην Πατρα σερνεται, μην βαλεται (μην μαζευομαστε και πολλοι)
ea6gka Απρίλιος 20, 2005 #10 Απρίλιος 20, 2005 δηλαδη δεν υπαρχει πια το κοστος ενεργοποιησης 35 , μπραβο..
Dagalidis Απρίλιος 20, 2005 Author #11 Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 13:14] μηπως ομως πληρωνεις εφαπαξ απενεργοποιηση και ενεργοποιηση υπηρεσιας ΑΚΑ 35? Δεν μου αναφέρθηκε τίποτα τέτοιο από την Forthnet. Mου είπαν μόνο ότι θα πληρώσω κανονικά την συνδρομή για 512Κb αφαιρώντας ταυτόχρονα το υπόλοιπο που έχω προπληρώσει για το συμβόλαιο 384Κb/s το οποίο λήγει στις 7 Ιουνίου... Ισως να κάνουν κάτι τέτοιο σε περιπτώσεις Downgrade και ΟΧΙ σε περιπτώσεις UPgrade.... τι να πώ....
unstoppable Απρίλιος 20, 2005 #12 Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka δηλαδη δεν υπαρχει πια το κοστος ενεργοποιησης 35 , μπραβο.. Αλλο ενεργοποιηση και αλλο downgrade/upgrade
YDinopoulos Απρίλιος 20, 2005 #14 Απρίλιος 20, 2005 Ουτε ο ΟΤΕ χρεωνει upgrade. Ρωτησα την Δευτερα τον ΟΤΕ κ ειπαν οτι δεν υπαρχει χρεωση αναβαθμισης. Απλα ανεβαινει το παγιο...
Dagalidis Απρίλιος 20, 2005 Author #15 Απρίλιος 20, 2005 Πήρα τηλέφωνο έναν γνωστό μου που δουλεύει στον ΟΤΕ του Κιλκίς (τμήμα Ευροζωνικών) και μου είπε ότι δεν υπάρχει καμμία χρέωση για την οποιαδήποτε αλλαγή Profile ADSL.... σε περίπτωση που η γραμμή είναι ήδη ενεργή .
ea6gka Απρίλιος 20, 2005 #16 Απρίλιος 20, 2005 ναι δε χρεωνει , παλια ομως χρεωνε ακομα και για την διακοπη της υπηρεσιας
dpresv Απρίλιος 20, 2005 #17 Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 15:22] Δεν μου αναφέρθηκε τίποτα τέτοιο από την Forthnet. Mου είπαν μόνο ότι θα πληρώσω κανονικά την συνδρομή για 512Κb αφαιρώντας ταυτόχρονα το υπόλοιπο που έχω προπληρώσει για το συμβόλαιο 384Κb/s το οποίο λήγει στις 7 Ιουνίου... Ισως να κάνουν κάτι τέτοιο σε περιπτώσεις Downgrade και ΟΧΙ σε περιπτώσεις UPgrade.... τι να πώ.... γιά ματαπές το αυτό. έβαλα 384 και μετά από 2 βδομάδες είναι μούφα. παίρνω την 4νετ και τους λέω κάντε την γραμμή (που είναι δικιά σας και όχι ΟΤΕ) 512 και σας πληρώνω 3 μήνες διαφορά (3 μήνες μείον 2 εβδομάδες στην παρούσα περίπτωση) ανάμεσα στη συνδρομή 384-512. αυτό δεν εννοείς? χωρίς άλλη επιβάρυνση? edit : και γιατί αυτοί οι ξυσ@ρχίδες στον ΟΤΕ δεν κάνουν μία αναπροσαρμογή? αφήνουν 97% της 512 γραμμής άδεια και έχουν την 384 πιταρισμένη? έλεος. πρέπει να είσαι εντελώς μαλάκ@ς για να κάνεις κάτι τέτοιο, λίγη κοινή λογική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...
YDinopoulos Απρίλιος 20, 2005 #18 Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από dpresv......έλεος. πρέπει να είσαι εντελώς μαλάκ@ς για να κάνεις κάτι τέτοιο, ........ Ποιος ειπε οτι δεν ειναι ???
Dagalidis Απρίλιος 20, 2005 Author #19 Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από dpresv [Σήμερα, στις 14:01] γιά ματαπές το αυτό. έβαλα 384 και μετά από 2 βδομάδες είναι μούφα. παίρνω την 4νετ και τους λέω κάντε την γραμμή (που είναι δικιά σας και όχι ΟΤΕ) 512 και σας πληρώνω 3 μήνες διαφορά (3 μήνες μείον 2 εβδομάδες στην παρούσα περίπτωση) ανάμεσα στη συνδρομή 384-512. αυτό δεν εννοείς? χωρίς άλλη επιβάρυνση? Κάπως έτσι είναι τα πράγματα αλλά εαν το ADSL in a Box Που έχεις έχει ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά θα πρέπει να λήξει ο χρόνος του συμβολάιου σου για να περάσεις σε άλλο πακέτο, αλλιώς απλά θα χάσεις τα χρήματά σου... Στην δική μου περίπτωση το ADSL in a BOX είναι με ανανέωση (είχαν λήξει οι πρώτοι 3 μήνες) και μπορώ να αλλάξω όποτε θέλω τρόπο σύνδεσης .... Για περισσότερα και ποιό σύγουρα μόνο από την FOrthnet θα τα μάθεις..... Δεν χάνεις τίποτα να τους κάνεις ένα τηλέφωνο στο 211100800 αν θυμάμαι καλά το τηλέφωνο... Πάντως να ξέρεις ότι και τα 512Κb (όπως είπε και ο Unstopable) σέρνονται..... :jump: ΥΓ... Διόρθωσα το τηλέφωνο.....
dpresv Απρίλιος 20, 2005 #20 Απρίλιος 20, 2005 @dinopoulos : κανένας μήπως να κάνω edit και το περιττό κομμάτι του ποστ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.