Jump to content

Μνήμες

Milftzim

Recommended Posts

Εχω πρόβλημα με την μνήμη μου.Μου πετάει μπλε οθόνη με κινέζικα και κάνει επανεκίνηση!Το πιθανότερο είναι να φταίει το Pinaccle. Το θέμα είναι πως το διορθώνω εκτος από το να σβήσω το Pinaccle!:sick:

• 4 weeks later...

Οι μνήμες είναι άτιμο πράγμα.Βλέπεις το τροφοδοτικό χαλάει ,στην καλύτερη κολλάει στο φόρτωμα του λειτουργικού.Ο επεξεργαστής ,το μηχάνημα δεν πάει βήμα στην καλύτερη περίπτωση.Ο σκληρός, μία από τα ίδια, οι

ΜΝΗΜΕΣ όμως μπορεί να παίζουν τα πάντα μέχρι να αποκτήσεις απαιτήσεις.Δηλαδή για μπουτάρισμα και κάνα κείμενο πάει τζι τζι αλλά άμα ζητήσεις video rendering/image processing αποδεικνύουν ότι είνια για πέταμα -ή ψήσιμο και ΡΜΑ

512ΜΒ εχω αλλα δεν θυμαμαι την μαρκα.Μπλε οθονη πεταει οταν μαρσαρει ο pc.μπορει οταν βλεπω DVD ή βιντεακια από CD.Βασικά παρουσιάστηκε όταν χρισημοποιούσα το Shrink.Εχω Home.Memtest έκανα για κανα τετραωρο αλλά τίποτα δεν έβγαλα.’μα δεν είναι η μνήμη όμως τι να 'ναι;

Αφού το memtest σου είναι εντάξει, τότε έχεις πρόβλημα με το λειτουργικό σου. Δοκίμασε να αφαιρέσεις τα τελευταία προγράμματα που έχεις βάλει να δεις τι θα κάνει. Κάνε και κανένα scan disk να δείς πως είναι ο σκληρός σου.

Εμένα την τελευταία φορά που μου έβγαλε μπλέ οθόνες το PC (δεν σταμάταγε ούτε με safe mode) αναγκάστικα να βάλω τον σκληρό δίσκο σε άλλο pc και να του κάνω scan disk. Εκεί βρήκε το προβλήμα! Δες το και αυτό, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Το πρόβλημα είναι κατά μεγάλη πιθανότητα στη μνήμη, εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη μητρική.

Το memtest θα δει αν οι μνήμες είναι προβληματικές, αλλά απ' ότι έχω καταλάβει τις κοιτάει καθαρά από πλευράς hardware, στα win δηλ. μπορεί να έχεις πάλι πρόβλημα (το χω πάθει).

Κατ' αρχάς δεν κατάλαβα αν έχεις ένα 512άρι ή 2 256άρια. Σε κάθε περίπτωση πείραξε τα timings στο BIOS (βάλτα για αρχή σε ψηλές τιμές, πχ 8-3-3-3). Ειδικά αν έχεις δύο διαφορετικά 256άρια το πράγμα πάει κατά κει. Αλλά κι αν δεν ισχύει αυτό, μην αφήνεις το BIOS να τα βάλει μόνο του (by SPD), βάλτα χειροκίνητα.

Αν αυτό δεν πιάσει, κοίταξε τους drivers της μητρικής ή τίποτα "ύποπτων" συσκευών.

• 4 weeks later...

ΒΑΣΙΚΑ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ!

ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΒΟΥΡΝΙΑΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΠΡΟΣ!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΟΙΤΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙΣ ΤΑ ΞΥΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.

ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ. ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΤΟΝ ΑΒΑΚΑ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΒΟΥΡΝΙΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟ 695666166100 ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΒΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ.:jump:

τι είναι αυτά που λές ρε <<χρηστη>> soto1986?εδώ είναι φόρουμ.αμα δέν έχεις να πείς κάτι επι της ουσίας,σκάλισε την μύτη σου,δεν είναι ανάγκη να πατάς κουμπάκια....

στο section tools κατέβασε το snm,βάλτα όλα τσίτα και άστο να τελειώσει και βλέπουμε.

100%load,long κτλ

edited>> κακες λεξουλες

Με άλλες μνήμες δοκίμασες καθόλου τι παίζει? Αν όχι κάντο. Αλλιώς, ένα format δεν ακούγεται κακή λύση. Αν έχεις πράγματα που τα χρειάζεσαι κάνε backup σε κάποιο σκληρό και δώστου να καταλάβει.

sotos1986, νομιζω παρεκτρεπεσαι λιγακι...ε?

πως το βλεπεις εσυ?

Aν διαβαζες του κανονες θα εβλεπες οτι το flaming μεταξυ μελων απαγορευεται, σε παρακαλω ιδιαιτερως μη συνεχισεις με αυτο το υφος γιατι εχεις ηδη μια κιτρινη καρτουλα, στην επομενη καιγεσαι.

Ευχαριστω για την κατανοηση.

παιδια γνωστος - αγνωστος δεν εχει σημασια.

οι κανονες πρεπει να ισχυουν για ολους μας εδωπερα.

και ουτως οι αλλος το thread αυτο δε το βλεπουν μονο οι φιλοι και οι κολλητοι, υπαρχει και αλλος κοσμος που καμια ορεξη δεν εχει να βλεπει ασχετα με το θεμα ποστ, και μαλιστα σε αυτο το υφος.

Όπως τα λέει ο Zarras παιδιά, στην τελική βάλε ένα σχόλιο στο τέλος που να δείχνει την πλάκα ή οτιδήποτε τέλως πάντων...

Οι υπόλοιποι που δεν ξέρουμε αν γνωρίζεστε ή όχι, βλέπουμε μία επίθεση ενός μέλους σε άλλο.

Ας επιστρέψουμε στο θέμα.

arapis: Η ΜΥΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΣΟ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΟΤΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ..

zarras: ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΛΛΙΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ? ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΕ?

rayden: ΕΠΕΙΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

haris1984: ΕΣΥ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ arapis? ΥΠΟΠΤΟ...

cherryman: MOY AΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΦΙΛΕ! ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ? Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ...

Α! ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ! ΧΑΡΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.