Passenger57 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2019 Καλησπέρα.Σήμερα το μεσημέρι και ενώ έπαιζα με τις μικρές μου κόρες, μου ήρθε ένα e-mail από το e-mail μου στην FREEMAIL.gr και μου ανέφερε πως εχει αλλαξει κωδικούς μου εδινε τον κωδικό password του μαιλ μου και έλεγε πως θα κοινοποιήσει ευαίσθητα στοιχεία μου όπως και gayvideo από την webcamera μου ( δεν εχω καν :p) και πως πρεπει να δώσω σε bitcoin ένα ποσο αλλιως ι am fucked.... Τέλος πάντων άλλαξα τον κωδικό μου και μπορώ να μπώ στο μαιλ μου κανονικα. Τι άλλο μπορώ να κάνω για να προστατευτώ από εδώ κ πέρα; Η αλήθεια είναι πως έχω κατεβάσει μια σειρά από torrent προγραμματα τον τελευταίο καιρό για τον νέο μου ssd και ίσως από εκεί κάτι να έγινε.... Αρκεί να αλλάξω τον κωδικό μου στο μαιλ αυτό;Ε Ειδικά την freemail.gr δεν την έχω και πολύ σόι με για ασφαλή πάροχο...Προσέθεσα το bitdifender στο pc και σκάναρε κ για malware.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Μάρτιος 5, 2019 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2019 Δεν είναι malware ούτε ιός. Ένας μαλ... είναι, που ανακάλυψε πώς να στέλνει email παριστάνοντας τον εαυτό σας και ψάχνει ανυποψίαστους, έτοιμους να πληρώσουν. Απατεώνας δηλαδή. Μην κάνετε τίποτε. Ούτως ή άλλως, μετά από καναδυό μηνύματα, ο διακομιστής θα σας φέρνει τέτοιου είδους μηνύματα κατ' ευθείαν στο spam folder. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Μάρτιος 5, 2019 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2019 μα μου αποκάλυψε τον κωδικό μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάρτιος 5, 2019 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2019 Τον κωδικό σου τον έχει γιατί λογικά είχες account σε κάποιο από τα sites που είχαν διαρροή κωδικών και λογαριασμών στο breach του Ιανουαρίου.https://haveibeenpwned.com/ Άμα βάλεις το email σου εδώ θα σου πει σε ποιο . Επίσης εδώ μπορείς να βάλεις το password σου για να δεις αν έχει leakαριστεί ( που έχει σίγουρα για να σου στέλνει τέτοιο mail άκυρος ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Μάρτιος 5, 2019 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2019 Οπότε τι πρέπει να κάνω; Να αλλάξω απλά όλους τους κωδικούς μου; ( ναι ειμαι στη λιστα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάρτιος 5, 2019 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2019 Ναι. Ίσως θα ταν καλό να αρχίσεις να χρησιμοποιείς κάποια υπηρεσία σαν το lastpass. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Μάρτιος 5, 2019 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2019 Ουσιαστικά βρήκαν ΟΛΑ ΤΑ PASSWORDS και έκαναν δοκιμές στα Χ mail που είχαν στην διάθεσή τους; Και κάποια τους έκατσαν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάρτιος 5, 2019 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2019 Κυρίως βασίζονται στο ότι χρησιμοποιείς τον ίδιο συνδυασμό mail/password παντού οπότε το δοκιμάζουν σε κάθε πιθανή υπηρεσία/site (ebay,paypal κλπ ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argyrisk Μάϊος 3, 2020 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2020 Γεια σας, Γράφω ως απάντηση σε αυτό το θέμα, παρόλο που δεν έχει σχέση με security κλπ, επειδή κάνατε αναφορά στο freemail. Εδώ και λίγες ημέρες [μπορεί και περισσότερες από δύο] δεν φαίνεται να δουλεύει μέσω pop, ενώ σήμερα που προσπάθησα να πλοηγηθώ στη σελίδα τους είδα πως δεν λειτουργεί. Γνωρίζει κάποιος από εσάς που είστε χρήστες του freemail κάτι; Τους έχω στείλει βέβαια σχετικό email και περιμένω απάντηση. Το θετικό βέβαια είναι ότι δεν μου γύρισε πίσω το email οπότε σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάϊος 4, 2020 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2020 Εχουν βγαλει ανακοινωση 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
itsiag Μάϊος 15, 2020 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2020 On 5/4/2020 at 9:11 AM, slalom said: Εχουν βγαλει ανακοινωση Καλημέρα! Μπορείς να βάλεις link με την ανακοίνωση γιατί δεν μπορώ να την βρω; Σε ευχαριστώ, Γιάννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάϊος 15, 2020 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2020 Αν εμπαινες εκεινη τη μερα θα την εβλεπες Επειδη εμεινε πολλες μερες εκτος, κατηργησα και τις 2 διευθυνσεις μου απο τις υπηρεσιες που τα εχω δωσει, εντελως αναξιοπιστοι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts