mitsosoft Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2005 Χθες το βράδι εκεί που έψαχνα να βρω πως θα μειώσω τον θόρυβο στον υπολογιστή αυτό που παρατήρησα εντελώς τυχαία ήταν ότι όταν έτρεχα κάποιο 3DMark τότε απο την κάρτα γραφικών (MSI NX6800 AGP) αν σχεδόν κόλλαγες το αυτί σου επάνω της τότε ακουγόταν ένα πολύ μικρό τσίριγμα περιπου όπως κάνει ένα μοντεμ οπως συνδέεται (αλλά ακουγόταν παρα πολυ λίγο). Όταν σταμάταγα το 3DMark τότε δεν το έκανε. Δοκίμασα να σταματίσω και το ανεμιστηράκι της κάρτας (έχω βάλει το Silencer) αλλα και πάλι ακουγόταν (μόνο κατα το 3DMark).Είναι κάτι που το παρατήρησα εντελώς τυχαία και μπορεί κάποιος να το καταλάβει αν το pc είναι αθόρυβο, αν τρέξει κάποιο benchmark η παιχνίδι γιατί στα windows δεν το κάνει και πάλι μόνο αν πάει το αυτί του πολύ κοντά στην κάρτα.Την κάρτα γραφικών την έχω 3 μήνες και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, οι θερμοκρασίες της είναι σε idle 43-44 και σε full load δεν ξεπερνάει τους 57-58 και φυσικά ακόμα δουλέυει άψογα.Απο περιέργια πιο πολύ, έχει παρατηρήσει κανένας άλλος κάτι το αντίστοιχο; Μήπως είναι κάποιος φυσιολογικός θόρυβος απο κανά πυκνωτή κατά την διάρκεια που έχει φορτίο η κάρτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 19, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 ναι εγω το εχω παθει με 2 , μητρικες ομως, Gigabyte, καποιος απο τους πυκνωτες ειναι ή τους ηλεκτρολυτες(αν δεν κανω λαθος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Απρίλιος 19, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 Είναι δηλαδή κάποιο πρόβλημα και μπορεί να τα παίξει η κάρτα; ή δεν τρέχει τίποτα; Αν και πιστέυω ότι αν ήταν κάτι θα μου το είχε παρουσιάσει μετα απο 3 μήνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Απρίλιος 20, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Έχει παρατηρήσει κανένες κάτι ανάλογο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Απρίλιος 21, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 Δεν ειναι τιποτα ανησηχητικο, ολλεσ οι καρτεσ κγρφικων αλλα και οι μητρικές το κανουν. ΕΙναι το ρευμα καθος περνει απο πινεία και πυκνοτες μερικεσ φορεσ η συχνότητρα του φτανει τις συχνοτητες που πιάνουν τα αφτιά μας. και ακουε τα σφιρίγματα. Αυτο το ακους μονο οταν τρέχεις 3D εφαρμογες καθοτι τοτε η κάρτα τραβάει πολύ ρευμα.Οι περισσοτεροι δεν το ακουνε γιατι με τα ανεμηστήρια στις 5000! στοφες που τα εχουν ή με τους κομπρεσσορες δεν ακουνε τιποτα... :smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Απρίλιος 21, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 σορυ για το double post, αλλα απο περιέργεια. mitsisoft , μια που εχουμε ΑΚΡΙΒΟΣ το ίδιο συστημα (το ενα απο τα 4 μου) , τι score βγαζεις σε 3dmark 03? της εχεις ανοίξει τα extra pipelines της 6800? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 21, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 οταν κανεις scroll με το ποντικι ακους κανα θορυβο απο τη καρτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Απρίλιος 21, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 ναι, και απο την μητρικη.Βρε ειναι στανταρ πραγματα , εχει γινει και θεμα, ειχε απαντησει και ο HiPro, δεν το βρησκω τωρα, ο τιτλος ελεγε κατι για "μητρικη που σφυριζει" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 21, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 δικο μου ηταν το θρεντ αλλα νομιζω σε αλλο παλιο φορουμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Απρίλιος 21, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από AlienHack σορυ για το double post, αλλα απο περιέργεια. mitsisoft , μια που εχουμε ΑΚΡΙΒΟΣ το ίδιο συστημα (το ενα απο τα 4 μου) , τι score βγαζεις σε 3dmark 03? της εχεις ανοίξει τα extra pipelines της 6800? Αυτή την στιγμή είμαι στην δουλειά και δεν θυμάμαι το σκορ στο 3dmark2003. Νομίζω ότι στο 2005 με όλα default χωρις o/c με ανοιχτά τα extra pipelines βγάζει περίπου 4100. Θα δώ όταν θα πάω σπίτι και θα σου πώ.Σχετικά με τον θόρυβο, αφου δεν είναι κάτι το ανισυχητικό ΟΚ. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Απρίλιος 21, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 @AlienHack: Με τους 71.84, ανοιχτά τα extra pipelines και όλα default (cpu, gpu, ram) 3dmark 2003 10930 και 3dmark 2005 4096. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Απρίλιος 22, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 πολυ καλα εισαι mitsosoft , παρα πολυ καλα θα ελεγα. Τις μνημες σου σε τι συχνοτητα τις εχεις? 200 ? και timings?Απο θεσσαλονικη εισαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Απρίλιος 22, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Απο Αθήνα είμαι. Μνήμες έχω PQI Turbo με 2-2-2-5 στα 200 προς το παρών. Θέλω να κάτσω να ασχοληθώ λίγο με το o/c (αφού λογικά απο ότι βλέπω σε πολλά forum ανεβαίνουν αρκετά) αλλά δεν έχω χρόνο. Ελπίζω κανα ΣΚ να τα καταφέρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.