Jump to content

Περίεργος θόρυβος απο κάρτα γραφικών

mitsosoft

Recommended Posts

Χθες το βράδι εκεί που έψαχνα να βρω πως θα μειώσω τον θόρυβο στον υπολογιστή αυτό που παρατήρησα εντελώς τυχαία ήταν ότι όταν έτρεχα κάποιο 3DMark τότε απο την κάρτα γραφικών (MSI NX6800 AGP) αν σχεδόν κόλλαγες το αυτί σου επάνω της τότε ακουγόταν ένα πολύ μικρό τσίριγμα περιπου όπως κάνει ένα μοντεμ οπως συνδέεται (αλλά ακουγόταν παρα πολυ λίγο). Όταν σταμάταγα το 3DMark τότε δεν το έκανε. Δοκίμασα να σταματίσω και το ανεμιστηράκι της κάρτας (έχω βάλει το Silencer) αλλα και πάλι ακουγόταν (μόνο κατα το 3DMark).

Είναι κάτι που το παρατήρησα εντελώς τυχαία και μπορεί κάποιος να το καταλάβει αν το pc είναι αθόρυβο, αν τρέξει κάποιο benchmark η παιχνίδι γιατί στα windows δεν το κάνει και πάλι μόνο αν πάει το αυτί του πολύ κοντά στην κάρτα.

Την κάρτα γραφικών την έχω 3 μήνες και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, οι θερμοκρασίες της είναι σε idle 43-44 και σε full load δεν ξεπερνάει τους 57-58 και φυσικά ακόμα δουλέυει άψογα.

Απο περιέργια πιο πολύ, έχει παρατηρήσει κανένας άλλος κάτι το αντίστοιχο; Μήπως είναι κάποιος φυσιολογικός θόρυβος απο κανά πυκνωτή κατά την διάρκεια που έχει φορτίο η κάρτα;

Είναι δηλαδή κάποιο πρόβλημα και μπορεί να τα παίξει η κάρτα; ή δεν τρέχει τίποτα; Αν και πιστέυω ότι αν ήταν κάτι θα μου το είχε παρουσιάσει μετα απο 3 μήνες.

Δεν ειναι τιποτα ανησηχητικο, ολλεσ οι καρτεσ κγρφικων αλλα και οι μητρικές το κανουν. ΕΙναι το ρευμα καθος περνει απο πινεία και πυκνοτες μερικεσ φορεσ η συχνότητρα του φτανει τις συχνοτητες που πιάνουν τα αφτιά μας. και ακουε τα σφιρίγματα. Αυτο το ακους μονο οταν τρέχεις 3D εφαρμογες καθοτι τοτε η κάρτα τραβάει πολύ ρευμα.

Οι περισσοτεροι δεν το ακουνε γιατι με τα ανεμηστήρια στις 5000! στοφες που τα εχουν ή με τους κομπρεσσορες δεν ακουνε τιποτα... :smoke:

σορυ για το double post, αλλα απο περιέργεια. mitsisoft , μια που εχουμε ΑΚΡΙΒΟΣ το ίδιο συστημα (το ενα απο τα 4 μου) , τι score βγαζεις σε 3dmark 03? της εχεις ανοίξει τα extra pipelines της 6800?

ναι, και απο την μητρικη.

Βρε ειναι στανταρ πραγματα , εχει γινει και θεμα, ειχε απαντησει και ο HiPro, δεν το βρησκω τωρα, ο τιτλος ελεγε κατι για "μητρικη που σφυριζει"

Αρχική απάντηση από AlienHack

σορυ για το double post, αλλα απο περιέργεια. mitsisoft , μια που εχουμε ΑΚΡΙΒΟΣ το ίδιο συστημα (το ενα απο τα 4 μου) , τι score βγαζεις σε 3dmark 03? της εχεις ανοίξει τα extra pipelines της 6800?

Αυτή την στιγμή είμαι στην δουλειά και δεν θυμάμαι το σκορ στο 3dmark2003. Νομίζω ότι στο 2005 με όλα default χωρις o/c με ανοιχτά τα extra pipelines βγάζει περίπου 4100. Θα δώ όταν θα πάω σπίτι και θα σου πώ.

Σχετικά με τον θόρυβο, αφου δεν είναι κάτι το ανισυχητικό ΟΚ. Ευχαριστώ.

Απο Αθήνα είμαι. Μνήμες έχω PQI Turbo με 2-2-2-5 στα 200 προς το παρών. Θέλω να κάτσω να ασχοληθώ λίγο με το o/c (αφού λογικά απο ότι βλέπω σε πολλά forum ανεβαίνουν αρκετά) αλλά δεν έχω χρόνο. Ελπίζω κανα ΣΚ να τα καταφέρω :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.