Jump to content

MAYDAY MAYDAY!! Αbit AV8 Δεν μπουταρει!!

AlienHack

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδες,

επεσε στα χερια μου μια μητρικη 939 Abit AV8, η οποια ομως δεν μπουταρει. Το προβλημα μου ακριβος το βρηκα σε ενα ποστ στα foroum της ABIT αλλα εκει δεν εχει απαντηθει. κανω copy paste ακριβος το προβλημα στα αγγλικα γιατο ο τυπος το περιγραφει λεπτομερεστατα.

"Hi all. Registering here (although I've read quite a few threads here in recent weeks) is pretty much a last resort before I attempt to get a refund and buy an Asus A8V rev2.

To cut a long story short, I cannot boot. I can get no further than POST codes 4.0. or 6.2. They are generated as follows:

RAM in any slot except just DIMM1 - POST 4.0.

RAM only in DIMM1 - POST 6.2.

Examples:

4.0.

DIMM1 - RAM

DIMM2 - RAM

DIMM3

DIMM4

4.0.

DIMM1

DIMM2

DIMM3 - RAM

DIMM4 - RAM

6.2.

DIMM1 - RAM

DIMM2

DIMM3

DIMM4

I was told by an Abit tech that using just DIMM1 would allow me to boot, however it appears that although it has got me a little further, I am now hitting a new wall - 6.2.

What is 6.2. - as usual it's not in any available documentation.

I really appreciate any input you can offer. Hopefully some of you will know what 6.2. is and whether my board is fixable, or if I should try and get a refund. I do want to use dual channel in my system."

Σε εκεινο το thread κανενας δεν μπορεσε να του πει κατι να κανει και μετα απο 2-3 μερες το εστειλε πισω. Επειδη θελω να το λειτουργησω το MOBO αυτο λεω μπας και εχει κανενας ιδεα τι φταιει.

Η βλακεια ειναι οτι Error code 6.2 ( η μητρικη αυτη εχει μια οθωνιτσα που βγαζει κοδικους σφαλματων οταν μπουταρει για να ξερεις τι κολαει) δεν εχει στο manual πουθενα ουτε και στο site της ABIT δινει τετοιο κοδικο σφαλματος. ολους τους κοδικους μπορειτε να τους δειτε εδω. http://forum.abit-usa.com/showthread.php?threadid=77607

Βοηθειστε μπας και γλυτοσω το RMA... εχω δοκιμασει 3 διαφορετικες καρτες γραφικων, 2 CPU , και 3 μαρκες μνημων...:giveup:

Αν δεν το καταλαβατε το προβλημα αναλυτικοτερα εδω. http://forum.abit-usa.com/showthread.php?s=&threadid=76119&highlight=code+6.2

επειδη εψαξα λιγο ειδα οτι το συγκεκριμενο προβλημα το ειχαν αρκετοι αλλα ουδεποτε πηραν απανηση.θα προτεινα να προχωρησεις σε rma.

• 3 weeks later...

Φίλοι μου, έχω πάθει κάτι παρόμοιο! Έχω την Asus A8V Deluxe και πήρα επεξεργαστή AMD Athlon 3000+ για socket 939. Τον έβαλα πάνω αλλά δεν μπουτάρει. Μετά έκανα reset bios και δούλεψε. Δούλευε κανονικά με τέλειες αποδόσεις όσπου αποφάσισα να βάλω στο pc μου σκληρό δίσκο με SATA σύνδεση. Αφού τον έβαλα και άνοιξα το pc μου σταμάτησε για δευτερόλεπτα το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή και μύρησε καμμένο. Το πήγα σε τεχνικό και μου είπε ότι έχει πρόβλημα η μητρική. Παράγγειλε άλλη την έβαλε πάνω αλλά τίποτα. Δοκιμάσαμε και άλλο τροφοδοτικό. Τίποτα. Μετά παράγγειλα άλλον επεξεργαστή γιατί ο τεχνικός υποστήρηξε ότι ο προηγούμενος κάηκε! Τον παρέλαβα σήμερα, τον έβαλα πάνω, αλλά τίποτα! Τι φταίει???

Αρχική απάντηση από Antonisjk

έχει πρόβλημα η μητρική. Παράγγειλε άλλη την έβαλε πάνω αλλά τίποτα. Δοκιμάσαμε και άλλο τροφοδοτικό. Τίποτα. Μετά παράγγειλα άλλον επεξεργαστή .........αλλά τίποτα! Τι φταίει???

λιγο κουφο το προβλημα σου φιλε.....

οταν λες 'τα εβαλε πανω' τι εννοεις? πχ το τροφοδοτικο οταν το αλλαξε , το αφησε πανω ή απλως το δοκιμασε κι εβαλε παλι το παλιο??

αν τελικα ΟΛΑ αυτα τα αλλαξατε και δεν μπουταρει καν - τσιμουδια -κιχ που λενε εε τοτε εχει προβλημα το μπουτον του on-off.......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.