kv3d Απρίλιος 19, 2005 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 Φυσικα κι εγω θεωρω πολυ καλη κινηση που μπηκε η αγγελια.Αν ημουν ειρωνικος ειναι ως προς την αγορα κι οχι προς εσενα πρωσοπικα ,που στην τελικη μπορει και να μην βγαινεις να δωσεις παραπανω,οποτε συγνωμη.Φυσικα με αυτα τα λεφτα ανασφαλιστος και 12μισθα, οχι 14(υποθετω) δεν βγαινεις.Αν ομως εισαι πιτσιρικας και μενεις με τους δικους σου, ειναι τζαμι.Το τεβε ειναι τουλαχιστον 150 ευρο εναρξη τον ΜΗΝΑ,εγω δινω τωρα 273 το ΜΗΝΑ δηλαδη 546 το ΔΙμηνο.Η Συναφια ή παραιωση που ανεφερα ειναι η ελαχιστοτερηηηηη που μπορει να εχει εισοδημα και ειναι ιδια ειτε δηλωνεις 8000 το χρονο ειτε 40000 το χρονο.Αν δεν την πληρωσεις δικαιωμα σου αλλα αν σου ερθουν θα σε πεθανουν ακομα κι αν εισαι τιπικοτατος. Ναι ,ελενχουν και εππαγελματιες με εισοδημα 15000 το χρονοΣυνοψιζω, ολα τα σχολια μου εχουν να κανουν με εργαζομενο με δελτιο παροχης υπηρεσιων,ΤΕΒΕ εφοριες και τα συναφη δεν επιβιωνει ρε φιλε πως να το κανουμε δηλαδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafe_demek Απρίλιος 19, 2005 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 Η ασφάλιση ενός υπαληλου πλέον δεν είναι και τόσο πρόβλημα βρε παιδιά υπάρχουν και προγράμματα του ΟΑΕΔ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 19, 2005 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 πάντως κι εγώ θετική κίνηση τη βρίσκω. (ως μικρός -πιπίνι κατά zarra- ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Απρίλιος 19, 2005 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 Χωρίς κρατήσεις 15,9%ημερομισθίων[1].pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagtsil Απρίλιος 19, 2005 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από gleon οποιαδήποτε εταιρεία δύναται να διαθέσει κατ'ατομο συγκεκριμένο πόσο (νομίζω γύρω στα 4500) χώρις να απαιτούνται παραστατικά έγραφα ή ασφάλιση σε άλλο φόρεα με τη νόμιμη παρακράτηση του φόρου εισοδήματος πάντα ο οποίος και επιστρέφεται (υπο προυποθέσεις) με τη φορολογική δήλωση Το ποσο που λες ειναι μεχρι 4000Ε με αποδειξεις επαγγελματικης δαπανης οπως λεγονται. Η παρακρατηση ειναι 20% φορος (που επιστρεφεται) & 3.6% χαρτ/μο.Ενα ατομο καλυπτεται για περιπου 6 μηνες και χανει μονο το χαρτοσημο. Δε ξερω γιατι ειναι κακο ν'ασχοληθει καποιος πιτσιρικας εστω και γι αυτο το διαστημα.Μκαρι να μπορουσα να ερθω εγω.Λιγο ειναι να κανεις το χομπι σου επαγγελμα? Ακομα δεν τελειωσατε σχολειο καλα καλα και στα συνδικαλιστικα ειστε πρωτοι !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Απρίλιος 19, 2005 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 Και γω την βρίσκω μια χαρα για να ξεκινήσει κανείς. Αν ήταν για Θεσσαλονίκη θα έστελνα και βιογραφικο γιατι όυτως η άλλως ψάχνω αρκετο καιρο για δουλειά.Αλήθει καμιά θέση για εδω πάνω παίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gleon Απρίλιος 19, 2005 Author #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 συμπληρώνν πολύ σύντομα (Νυστάζω) τα λεφτά που ανάφερα τα ανάφερα ενδεικτίκα όπως έγραψα και που κατα τη γνώμη μου είναι τα λιγότερα που μπορούν να προκύψουν.. Επισης αναφερά τα λέφτα όχι για να τραβίξω ή όχι κόσμο, απλώς γιατι όταν και εγώ ψάχνω για δουλεία μου αρέσει να έχω κάποια κριτήρια και να μην πιγαίνω στα τυφλά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 19, 2005 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 [off-topic]Guys..sorry που παρεμβαίνω έτσι αυθαίρετα στη τρομερή αυτή η συζήτηση (που αναρωτιέμαι ποιό θα είναι το αποτέλεσμά της).Πήρε κανείς την Χρυσή Ευκαιρία και άρχισε να παίρνει τηλέφωνα και να κράζει όποιες εταιρείες δεν του κάνανε?Ο άνθρωπος έκανε κάποια καταχώρηση για κάποιο θέμα που ίσως ενδιαφέρει κάποιους εδώ. Όπως γίνεται (υποτίθεται) και στα άλλα threads, όποιος δεν ενδιαφέρεται/ασχολείται με το θέμα απλά δεν postάρει.Στην τελική σε όποιον δεν αρέσει μια δουλειά, την αλλάζει, προσπαθεί και ανεβάινει ή κατεβαίνει ανάλογα. Η αγορά της εργασίας είναι ήδη χάλια, μην την κάνουμε χειρότερη με τέτοιες νοοτροπίες.[/off-topic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 19, 2005 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 σωστός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Απρίλιος 19, 2005 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 Μπορεί κάποιος να δουλέψει ανασφάλιστος με απόδειξη Δαπάνης έως 4000 έχω την εντύπωση (αλλά υποτίθεται ότι είναι για παροχή υπηρεσιών και όχι για μισθωτούς με σταθερό ωράριο)Με Δελτίο παροχής ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να πληρώνει ΤΕΒΕ ο εργαζόμενος, οπότε για αρχή θα είναι -120 τον μήνα και θα ανεβαίνει.Δηλαδή 700 - 20% = 560 - 120 = 440 για 8άωρο....έ όχι ρε παιδιά....Γιατί να μή πάει σε μια καφετέρεια να παίρνει μεροκάματο 30 μαύρα; Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω να προσφέρει καμιά εξέλιξη, τί θα βάλεις στο CV σου; Βοηθούσα άτομα που τους κόλλαγε η πασιέντζα;Εντάξει θα πάρει τη παρακράτηση μετά απο 1 χρόνο και....αλλά πώς θα τα βγάλει πέρα μέχρι τότε; Δεν υπάρχουν πολλοί μισθοί 700 μεικτά με ΙΚΑ όντως.Το κακό είναι ότι με τέτοια επιχειρήματα οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να ανέβουν ποτέ.Για πιτσιρικά η φοιτητή Part Time εντάξει λέει, αλλά μέχρι εκει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Απρίλιος 19, 2005 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Zarrasοσο για την ανασφαλιστη εργασια 'η το να παιρνεις 1500ε και "επισημα" να εισαι με 800ε... εεε αυτα ειναι γνωστα και φταιμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΜΕΙΣ.... που δε κανουμε καταγγελειες 'η κατι αναλογο. Το να είσαι 1000 επίσημα και να παίρνεις 400 το ξέρεις; Εκεί ποιός φταίει;...και πίστεψέ με αυτό είναι συνηθέστερο φαινόμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Απρίλιος 20, 2005 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 πλακα κανεις??!?!?!?δηλαδη... να παιρνεις 400 και να φαινεται οτι παιρνεις 1000???OMFG! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Απρίλιος 20, 2005 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από jpavly [off-topic] Guys..sorry που παρεμβαίνω έτσι αυθαίρετα στη τρομερή αυτή η συζήτηση (που αναρωτιέμαι ποιό θα είναι το αποτέλεσμά της). Πήρε κανείς την Χρυσή Ευκαιρία και άρχισε να παίρνει τηλέφωνα και να κράζει όποιες εταιρείες δεν του κάνανε? Ο άνθρωπος έκανε κάποια καταχώρηση για κάποιο θέμα που ίσως ενδιαφέρει κάποιους εδώ. Όπως γίνεται (υποτίθεται) και στα άλλα threads, όποιος δεν ενδιαφέρεται/ασχολείται με το θέμα απλά δεν postάρει. Στην τελική σε όποιον δεν αρέσει μια δουλειά, την αλλάζει, προσπαθεί και ανεβάινει ή κατεβαίνει ανάλογα. Η αγορά της εργασίας είναι ήδη χάλια, μην την κάνουμε χειρότερη με τέτοιες νοοτροπίες. [/off-topic] Κάτι τέτοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 20, 2005 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Chris2004Δηλαδή 700 - 20% = 560 - 120 = 440 για 8άωρο....έ όχι ρε παιδιά....Γιατί να μή πάει σε μια καφετέρεια να παίρνει μεροκάματο 30 μαύρα; Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω να προσφέρει καμιά εξέλιξη, τί θα βάλεις στο CV σου; Βοηθούσα άτομα που τους κόλλαγε η πασιέντζα;Εντάξει θα πάρει τη παρακράτηση μετά απο 1 χρόνο και....αλλά πώς θα τα βγάλει πέρα μέχρι τότε; κρις, επειδή δεν ξέρω τί παίζει, μου εξηγείς πλζ το 20%γιατί αφαιρείται και πού πάει? αυτή είναι η παρακράτηση που εισπράτει μετά από ένα χρόνο που λες??? θενκς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Απρίλιος 20, 2005 #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Όταν σε δηλώνει η εταιρία στην εφορία (στο τέλος του οικονομικού έτους) πρέπει να πληρώσει το 20% του μισθού σου + 3% περίπου χαρτόσημο.Π.χ αν δήλωσε ότι είχε έξοδα για μισθούς 10.000 πρέπει να πληρώσει άλλα 2.000 + χαρτόσημο στην εφορία.Κατα συνέπεια αυτά παρακρατούνται απο τους εργαζόμενους, είτε είναι με δελτίο παροχής υπηρεσιών είτε μισθωτόι, είτε με απόδειξη δαπάνης.Όταν φτιάχνεις το εκκαθαριστικό σου λοιπόν άν βγάζεις κάτω απο 11.000 σου γίνεται επιστροφή φόρων...δηλαδή σου επιστρέφουν πίσω αυτό το 20%(χωρίς το χαρτόσημο). Αν είσαι πιό πάνω απο εκεί πρέπει να αρχίζεις να δικαιολογείς έξοδα για να έχεις επιστροφές.Ζάρρα πολλές εταιρίες θέλουν να δείξουν ότι έχουν πολλά έξοδα για να πληρώσουν λιγότερο εφορία....κατα συνέπεια δηλώνουν ότι σε πληρώνουν περισσότερα, πληρώνουν βέβαια και το 20% του μισθού αλλα μακροπρόθεσμα κερδίζουν επειδή έδειξαν πολλά έξοδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 20, 2005 #36 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 θενκς... χμμμ, αν είναι όμως για ανεξάρτητο υπάλληλο με δικό του τέβε κλπ, αυτό δεν φαίνεται απλά σαν παροχή κάποιας υπηρεσίας? παίζει και σε αυτούς το 20%? εννοώ δεν είναι απαραίτητο να φαίνεται σα μισθός έτσι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stratos Απρίλιος 20, 2005 #37 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Γιατι εχω την εντυπωση οτι η αγγελια του ανθρωπου θα επρεπε να βρισκεται στις αγγελιες? Θα αποφευγαμε και την πολλη φιλολογια... αυτο ειναι κυριε, take it or leave it... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 20, 2005 #38 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Stratos Γιατι εχω την εντυπωση οτι η αγγελια του ανθρωπου θα επρεπε να βρισκεται στις αγγελιες? Θα αποφευγαμε και την πολλη φιλολογια... αυτο ειναι κυριε, take it or leave it... !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kv3d Απρίλιος 20, 2005 #39 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Ναι παιζει και σε αυτους το 20%.δηλαδη παιρνεις στο χερι το 80% της αμοιβης σου.Και επειδη δεν φτανει, εγω τουλαχιστο αφηνα τεβε ,οτεδες δεη απληρωτα,και οταν ερχοταν η περιβοητη επιστροφη του 20% τα δινα σε μια εβδομαδα μεσα σε λογαριασμους.πρεπει να βγαζεις πανω απο 15000 αν εισαι μονος σου στο νοικι για να αντεχεις να περιμενεις αυτο το 20% και γενικα εχει αγχος η ιστορια.Ευτηχως που υπαρχουν και τα μαυρα.Το ενα καλο που εχει αυτη η ιστορια ειναι οτι το hardware που ψωνιζεις ειναι χωρις φπα γιατι περναει στα εξοδα και αφερειτε απο το φπα της αμοιβης σου.ι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Απρίλιος 20, 2005 #40 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 kv3d άν είσαι όμως 15.000 για να έχεις την επιστροφή πρέπει να δικαιολογείς 4.000 σε έξοδα έτσι δεν είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.