shattered Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2019 Καλησπέρα στο forum έβαλα ενα router στο δίκτυό μου και έχω ενα μικρό πρόβλημα στο set up αρχικά το δίκτυο είναι κάπως έτσι rj11->modem(from lan port)->(wan port)router->devices(wired+wireless) και εαν και το set up έγινε μια χαρά και έχω κανονικά internet με το router να κάνει το pppoe call έχει κολλήσει το κεφάλι μου πως θα μπορώ να μπαίνω στο interface του modem (για να βλέπω σφάλματα κλπ κλπ) voip δεν έχω υποθέτω ότι χρειάζομαι κάποιο static route που θα το δηλώσω στο router αλλά πιο ακριβώς έχει κολλήσει το κεφάλι μου(και 2-3 guides που έψαξα στο internet με μπέρδεψαν περισσότερο) modem ip 192.168.aaa.1 router ip 192.168.bbb.1 μπακάλικη προσωρινή λύση είναι να έχω ανοιχτό dhcp+wifi στο modem και να μπαίνω απο το κινητό στο interface ευχαριστώ για τον χρόνο σας ps. αν πρέπει να πάει στο networking ας το μεταφέρει κάποιος mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Ιανουάριος 15, 2019 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2019 Αν το μόντεμ έχει κι άλλα LAN κουμπώνεις εκεί ένα λάπτοπ όποτε θές να κάνεις κάτι. Αλλιώς κοίταξε κάτι στο ΝΑΤ, με source το 192.168.bbb.0/24 & destination 192.168.aaa.0/24. Στο pfSense που έχω κι έχω κάνει bridge, χρειάστηκε να κάνω ενα νέο virtual interface στη θύρα που είναι το μόντεμ, και μετά το ΝΑΤ. Δεν ξέρω τι ακριβώς φοράει το ρούτερ σου για να σου πω παρακάτω, αλλά νομίζω πειραματιζόμενος βάσει τα παραπάνω θα βγάλεις άκρη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Ιανουάριος 15, 2019 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2019 2 minutes ago, Shadow KnighT said: Αν το μόντεμ έχει κι άλλα LAN κουμπώνεις εκεί ένα λάπτοπ όποτε θές να κάνεις κάτι. Αλλιώς κοίταξε κάτι στο ΝΑΤ, με source το 192.168.bbb.0/24 & destination 192.168.aaa.0/24. Στο pfSense που έχω κι έχω κάνει bridge, χρειάστηκε να κάνω ενα νέο virtual interface στη θύρα που είναι το μόντεμ, και μετά το ΝΑΤ. Δεν ξέρω τι ακριβώς φοράει το ρούτερ σου για να σου πω παρακάτω, αλλά νομίζω πειραματιζόμενος βάσει τα παραπάνω θα βγάλεις άκρη. οκ θα το δοκιμάσω το router ειναι tp link archer c9 (στοκ firmware) το modem fritz 7140 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts