Jump to content

Πρόγραμμα προς αντικατάσταση του M$ Outlook

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Παιδιά help! Ο πατέρας μου έχει αρχίσει να φωνάζει με το Outlook 2000 (με το δίκιο του βέβαια) επειδή δεν μπορεί να κρατήσει ένα σωστό back-up. Να φταίω εγώ δε νομίζω καθώς ό,τι επιλογές μου είχε διαθέσιμες τις κοίταξα. Τέσπα. Θέλω ένα πρόγραμμα για e-mail πυ:

1. Βασικά να κρατάει εύκολα back-up διευθύνσεις στα e-mails, attachments, ημερομηνίες κ.τλ. και contacts.

2. Να είναι εύχρηστο. Δεν χρειάζεται πολλά πράγματα, ούτε ατζέντα ούτε πολλά πολλά. Ένα πρόγραμμα να παίρνει και να στέλνει mails θέλει και να μπορεί να τα κρατήσει back-up. Αυτό απλώς.

3. Αν γίνεται να είναι freeware.

Κάτι δοκιμασμένο αν μπορείτε και γρήγορα σας παρακαλώ αν ξέρετε κάτι επειδή εγώ θα τ'ακούσω στο τέλος... :(

Ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Αρχική απάντηση από PGM

http://www.eudora.com/

Για have a look σε αυτο..... Το ειχα δοκιμασει παλιοτερα! Καλουτσικο ηταν.

THNX! Πολύ καλό φαίνεται!

@chros26: Δεν ξέρω αν ο Mozilla Thunderbird έχει δικό του αλλά αυτό μου φαίνεται καλό. Θα του το βάλω και βλέπουμε. Το μεγάλο καλό του είναι οτι έχει τα mails σε ένα φάκελο που μάλιστα του τον ορίζεις εσύ! Ακριβώς αυτό που ήθελα. :)

Την Eudora την χρησιμοποιούσαμε στην παλιά μου δουλειά το 2001 και από τότε είχα στείλει περί τα 5-6 emails στην Qualcomm για τα ελληνικά. Μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει κάτι (απ'όσο γνωρίζω). Εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες και τα τονισμένα γαλλικά/γερμανικά (ö, ï, ë κλπ)

Κατά τ'άλλα από τους στιβαρότερους email clients της γειτονιάς.

Κάθε φάκελος στο inbox είναι και ένα ζευγάρι αρχείων στον προκαθορισμένο φάκελο στον σκληρό (ένα αρχείο για το folder και ένα index) ενώ αποθηκεύει τα attachments σε ξεχωριστό φάκελο.

Παρεπιπτόντως, ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το Outlook...

Του έβαλα το Eudora και το έβαλα και σε εμένα τελικά! :p Καλό είναι. Αυτό με τα ελληνικά δεν το είχα παρατηρήσει. Τώρα που το κοίταξα όμως, τα mails που έβαλα από το Outlook Express άλλα μου τα βγάζει ΟΚ και άλλα αλαμπουρνέζικα. Τέσπα... Θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει! :)

Πριν λίγο μου ήρθε και μου είπε οτι το Eudora τελικά είναι μαμακία... Κατέβασα το Thunderbird και φαίνεται αρκετά καλό και όντως θυμίζει πολύ Outlook. Αλλά ρε παιδιά πώς κάνουν back-up σε αυτό; :(

Υ.Γ.: Δεν το κατέβαζα αρχικά επειδή νόμιζα πως ήταν browser με ενσωματωμένο e-mail πρόγραμμα όπως ήταν ο Netscape. Στην αρχή δεν ήταν ο Mozilla και ο Mozilla Thunderbird και μετά ο Thunderbird μετονομάστηκε σε Firefox; Εγώ νόμιζα πως τελικά υπήρχαν ο Mozilla και ο firefox και παράλληλα συνέχιζε να αναπτήσεται ο Thunderbird. Δεν ήξερα οτι έγινε πλήρως e-mail πρόγραμμα...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Υ.Γ.: Δεν το κατέβαζα αρχικά επειδή νόμιζα πως ήταν browser με ενσωματωμένο e-mail πρόγραμμα όπως ήταν ο Netscape. Στην αρχή δεν ήταν ο Mozilla και ο Mozilla Thunderbird και μετά ο Thunderbird μετονομάστηκε σε Firefox; Εγώ νόμιζα πως τελικά υπήρχαν ο Mozilla και ο firefox και παράλληλα συνέχιζε να αναπτήσεται ο Thunderbird. Δεν ήξερα οτι έγινε πλήρως e-mail πρόγραμμα...

Ο Thunderbird ποτέ δεν ήταν browser, ηταν πάντα αυτόνομο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

Τέσπα. Στο θέμα μας. Πώς μπορώ να πάρω back-up από το Thunderbird ρε παιδιά; Δεν είδα να έχει καμιά σχετική επιλογή αλλά δεν πρόλαβα να το ψάξω... Plz help! :(

Με το Outlook πήρα Back-up τα mails αλλά ενώ είχα είχε επιλέξει να μου κάνει export τα πάντα δεν τράβηξε attachments και e-mail adresses στα σταλμένα. Είχα τσεκάρει όλες τις επιλογές κι όμως... :( Τέσπα. ’μα βρω πως κάνω back-up στο Thunderbird κρατάμε αυτό.

Ο τρόπος που εγώ χρησιμοποιώ είναι ο εξής. Δηλώνω από την εγκατάσταση μία τοποθεσία σε ξεχωριστό σκληρό-διαμέρισμα-... .Δηλαδή πάς στο λογαριασμό που δημιούργησες και του λες ότι τα μέλια σου δε θες να βρίσκονται στο c:/mpla/mpla/mpla/ αλλά στο D:/ ή κάτι τέτοιο.Από εκεί και πέρα κάθε φορά που φορμάρεις ή χαλάς τέλος πάντως την εγκατάσταση του λειτουργικού σου ,στην επανεγκατάσταση απλά του ξαναδηλώνεις τη τοποθεσία και τα βρίσκει μόνος του.Έτσι δε χαλάνε κάθε φορά που χαλανε τα παραθύρια Αν ντε και καλά θες να έχεις 2πλά τα μέλια σου ο τρόπος περιλαμβάνει την αντιγραφή του φακέλου mail του thunderbird (αυτό που εμφανίζεται ως default στη δημιουργία του πρώτου σου λογαριασμού) και στην επανεγκατάσταση δημιουργία του λογαριασμού και αντιγραφή των αρχείων inbox trash κλπ από το backup στο κλασσικό φάκελλο

Έχοντας δοκιμάσει μια πλειάδα από mailers (Outlook, Outlook Express, Eudora, Thunderbird, KMail (σε Linux), Opera Mail (Μ3?), Pegasus Mail, PINE!!!!!) μπορώ να πω ότι τίποτα δεν έχει την ταχύτητα, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, μεταφερσιμότητα και σταθερότητα του Mozilla Mail.

Αν και ομολογώ ότι και το Thunderbird έχει αρχίσει να το πλησιάζει (λογικό άλλωστε...)

Έχω ένα mailbox από το 2000, το οποίο έχει φτάσει μερικά GB, έχοντας imported παλαιότερα μηνύματα τόσο από Outlook όσο και από Netscape (του Linux!) και δε μασάει μία! Το outlook κάπου στο 1GB τα 'χε παίξει... Οι υπόλοιποι mailers είναι πολύυυυυ πίσω σε δυνατότητες... Σε μικρά αλλά σημαντικά πράγματα, ειδικά για κάποιον που χειρίζεται πολλά μηνύματα.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Χθες, στις 17:26]

Τέσπα. Στο θέμα μας. Πώς μπορώ να πάρω back-up από το Thunderbird ρε παιδιά; Δεν είδα να έχει καμιά σχετική επιλογή αλλά δεν πρόλαβα να το ψάξω... Plz help! :(

Με το Outlook πήρα Back-up τα mails αλλά ενώ είχα είχε επιλέξει να μου κάνει export τα πάντα δεν τράβηξε attachments και e-mail adresses στα σταλμένα. Είχα τσεκάρει όλες τις επιλογές κι όμως... :( Τέσπα. ’μα βρω πως κάνω back-up στο Thunderbird κρατάμε αυτό.

Δοκίμασε το MozBackup, υποστηρίζει ότι κρατά αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων, των επαφών κ.λ.π.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.