Jump to content



Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Κύριοι κ Κυρία....

Θέλω να προσπαθήσω να φτιαξω μία επιφάνεια κοπής τροφίμων....

Τι ξύλο να επιλεξω και γιατί? Βλέπω ότι αρκετά έτοιμα είναι από ακακία...και μπαμπού...

Για προφανείς λόγους, το ξύλο πρέπει να είναι πυκνό, σκληρό και συνεχές, χωρίς κοιλώματα, και να παραμείναι άβαφο, εντελώς γυμνό. Καστανιά ή ελιά ας πούμε. 

  • Like 2

Σφενταμι, μαυρη καρυδια αμερικης, δρυς, κερασια. Το πρωτο το προτιμανε πολυ μιας και εχω διαβασει διαφορα για αντιβακτηριδιακες ιδιοτητες.

Για να αποφυγεις γρατζουνιες καλο ειναι να καταληξεις με τα νερα προς τα πανω. Το λεγομενο endgrain.

Για να παρεις ιδεες και ξυλα που δουλευονται σε πλακες κοπης δες τον ρωσο

 

 

Εχει και αρκετα βιντεο με αποτυχιες του και συμβουλες. Ναι οκ ειναι σε αλλο επιπεδο αλλα μαθαινεις πολλα και ας μην μιλαει σε ολα του τα βιντεο.

  • Like 2
  • 3 weeks later...

Γιατι θα αργησει πολυ να στεγνωσει το ελαιολαδο. Γενικα υπαρχουν πολλα λαδια για τις επιφανειες κοπης. Υπαρχουν και μειγματα που περιεχουν και κερι πχ για να γινεται καλυτερη αδιαβροχοποιηση. 

Οτι και να επιλεγει παντως θελει συχνα φροντιδα μια επιφανεια

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.