f117 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2019 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2019 Καλησπέρα Κύριοι κ Κυρία.... Θέλω να προσπαθήσω να φτιαξω μία επιφάνεια κοπής τροφίμων.... Τι ξύλο να επιλεξω και γιατί? Βλέπω ότι αρκετά έτοιμα είναι από ακακία...και μπαμπού...
Oric Ιανουάριος 2, 2019 #2 Ιανουάριος 2, 2019 Για προφανείς λόγους, το ξύλο πρέπει να είναι πυκνό, σκληρό και συνεχές, χωρίς κοιλώματα, και να παραμείναι άβαφο, εντελώς γυμνό. Καστανιά ή ελιά ας πούμε. 2
karmen1983 Ιανουάριος 2, 2019 #3 Ιανουάριος 2, 2019 Σφενταμι, μαυρη καρυδια αμερικης, δρυς, κερασια. Το πρωτο το προτιμανε πολυ μιας και εχω διαβασει διαφορα για αντιβακτηριδιακες ιδιοτητες. Για να αποφυγεις γρατζουνιες καλο ειναι να καταληξεις με τα νερα προς τα πανω. Το λεγομενο endgrain. Για να παρεις ιδεες και ξυλα που δουλευονται σε πλακες κοπης δες τον ρωσο Εχει και αρκετα βιντεο με αποτυχιες του και συμβουλες. Ναι οκ ειναι σε αλλο επιπεδο αλλα μαθαινεις πολλα και ας μην μιλαει σε ολα του τα βιντεο. 2
karmen1983 Ιανουάριος 21, 2019 #8 Ιανουάριος 21, 2019 Γιατι θα αργησει πολυ να στεγνωσει το ελαιολαδο. Γενικα υπαρχουν πολλα λαδια για τις επιφανειες κοπης. Υπαρχουν και μειγματα που περιεχουν και κερι πχ για να γινεται καλυτερη αδιαβροχοποιηση. Οτι και να επιλεγει παντως θελει συχνα φροντιδα μια επιφανεια
f117 Ιανουάριος 21, 2019 Author #11 Ιανουάριος 21, 2019 Έχω ακόμα το μελισσοκέρι με το παραφινέλαιο....αχμμμ!
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now