f117 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2019 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2019 Καλησπέρα Κύριοι κ Κυρία.... Θέλω να προσπαθήσω να φτιαξω μία επιφάνεια κοπής τροφίμων.... Τι ξύλο να επιλεξω και γιατί? Βλέπω ότι αρκετά έτοιμα είναι από ακακία...και μπαμπού... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιανουάριος 2, 2019 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2019 Για προφανείς λόγους, το ξύλο πρέπει να είναι πυκνό, σκληρό και συνεχές, χωρίς κοιλώματα, και να παραμείναι άβαφο, εντελώς γυμνό. Καστανιά ή ελιά ας πούμε. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 2, 2019 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2019 Σφενταμι, μαυρη καρυδια αμερικης, δρυς, κερασια. Το πρωτο το προτιμανε πολυ μιας και εχω διαβασει διαφορα για αντιβακτηριδιακες ιδιοτητες. Για να αποφυγεις γρατζουνιες καλο ειναι να καταληξεις με τα νερα προς τα πανω. Το λεγομενο endgrain. Για να παρεις ιδεες και ξυλα που δουλευονται σε πλακες κοπης δες τον ρωσο Εχει και αρκετα βιντεο με αποτυχιες του και συμβουλες. Ναι οκ ειναι σε αλλο επιπεδο αλλα μαθαινεις πολλα και ας μην μιλαει σε ολα του τα βιντεο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirving69 Ιανουάριος 21, 2019 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2019 ...και επίσης θα χρειαστείς κάτι τέτοιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Ιανουάριος 21, 2019 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2019 σωστός...θα έβαζα μαλλον ποσιμο παραφινελαιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Ιανουάριος 21, 2019 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2019 Γιατί όχι απλό ελαιόλαδο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Ιανουάριος 21, 2019 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2019 αχμμμ...ισως γιατι είναι πιο παχύρευστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 21, 2019 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2019 Γιατι θα αργησει πολυ να στεγνωσει το ελαιολαδο. Γενικα υπαρχουν πολλα λαδια για τις επιφανειες κοπης. Υπαρχουν και μειγματα που περιεχουν και κερι πχ για να γινεται καλυτερη αδιαβροχοποιηση. Οτι και να επιλεγει παντως θελει συχνα φροντιδα μια επιφανεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atzamis Ιανουάριος 21, 2019 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2019 Προδέρμ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 21, 2019 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2019 Βάλε πόσιμο μηχανέλαιο που είναι φτηνότερο 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Ιανουάριος 21, 2019 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2019 Έχω ακόμα το μελισσοκέρι με το παραφινέλαιο....αχμμμ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now