mitsosoft Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2005 Θέλω να κάνω την κάρτα γραφικών να μην ακούγεται καθόλου και σκεύτομαι κάποια λύση χωρίς ανεμιστήρα.Η κάρτα που έχω είναι η MSI NX6800 TD-128 AGP και απο ότι έχω ψάξει στα site των ελληνικών καταστήματων έχω δεί ότι υπάρχει η ThermalTake Schooner που λέει ότι είναι συμβατη με όλες τις Nvidia καθώς και Ati.Την έχει κάποιος να μου πει εντυπώσεις;Δεν με νοιάζει το o/c απλά θέλω να μην ακούγεται τίποτα επειδή το silencer τώρα που έχω ακούγεται και θέλω να το βγάλω.Επίσης αν έχετε να προτείνετε καμιά άλλη λύση.Ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Απρίλιος 17, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Σε 6800 δεν θα έβαζα fanless παραείναι ζεστες για αυτό για δες το παρακάτω...Arctic Cooling NV Silencer 5http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Απρίλιος 17, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Ευχαριστω φίλε FrOsT αλλά όπως είπα και στο 1ο ποστ, έχω το Silencer αλλά και πάλι ακούγεται ακόμα και στα 7v (σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημα μαυ). Γι' αυτό σκεύτομαι κάποια fanless λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Απρίλιος 17, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Κατσε σε ενοχλει το Silencer στα 7 v?????δηλαδη τα αλλα που δουλευουν???το τροφοδοτικο κανει λιγοτερο θορυβο δηλαδη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Απρίλιος 17, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Η 6800 δεν είναι και τόσο ζεστή και μπορείς να πειράξεις το bios της , ώστε να της δώσεις μικρότερο Vgpu και να γίνει ακόμα πιο δροσερή. Το πρόβλημα που βρίσκω εγώ στις περισσότερες fanless λύσεις , είναι οτι δουλεύουν καλά μόνο σε ένα κουτί γεμάτο ανεμιστήρες.Αν έχεις ένα πολύ ήσυχο PC , με την πολύ χαμηλή ροή αέρα που αυτό συνεπάγεται , δεν νομίζω να κάνει δουλειά , θα ψήνεις μπριτζόλες πάνω του.Μια δοκιμή που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις το βύσμα του Silencer από την κάρτα και να το ρυθμίσεις χειροκίνητα , λογικά θα πρέπει να μπορείς να ρίξεις πολύ τον θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Απρίλιος 17, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Για fanless μόνο αν έχεις πάρα πολύ καλό airflow μέσα στο κουτί...Δηλ. θα το γεμίσεις ανεμιστηράκια... και πρέπει να προσέξεις να είναι τοποθετημένα σωστά!Σκέφτηκες να ηχομονώσεις το κουτί?http://www.checkmate.gr/products.php?cid=23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Απρίλιος 17, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Απο πλευράς ήχου όλο το σύστημα είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο. Για να μου ακούγεται το Silencer στα 7v άρα όλο το σύστημα είναι σε πολύ μικρότερα επίπεδα θορύβου. Ενδεικτικά αυτή την στιγμη έχω θερμοκρασίες 40 cpu, 22 συστήματος και 46 στην 6800. Απο πλευράς ψύξης 2 GlacialTech SilentBlade 12cm και 1 8cm στις θέσεις που είχε το stacker και σε συνδιασμό με άλλον έναν ίδιο 12αρι στην XP120 και το Enermax Noisetaker δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το silencer το οποίο δεν έχει καμιά απολύτος σχέση με το silenver που είχα παλιότερα στην 9800Pro και για αυτό το είχα προτιμήσει όταν είχα πάρει την 6800.Για δοκιμή με ανοιχτό το κουτί σταματάω το ανεμιστηράκι του Silencer και τότε υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά στον θόρυβο. Επίσης το κουτί το έχω ντύσει σε αρκετά σημεία με Akasa Paxmate και έχω βάλει και πλαινό παράθυρο το οποίο και αυτό κόβει τον ήχο αφού στο πλαι το stacker απο μαμά είχε μια τεράστια στρογγυλή "τρύπα".Οπότε μένει μόνο η 6800 αν μπορέσω να κάνω κάτι. Απο ότι βλέπω το Schooner βγάζει και μια ψύχτρα έξω απο το κουτί.@apocalypse: Αν ρίξεις την τάση στο gpu τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις επιδόσεις της κάρτας η θα είναι οκ; Το μόνο που τις έχω κάνει είναι το κολπάκι με το Rivatuner και ξεκλείδωσα τα pipelines. Δεν με ενδιαφέρει το o/c παρα μόνο ο θόρυβος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Απρίλιος 17, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Είναι η ίδια διαδικασία με το overclocking , αλλά ακριβώς ανάποδα.Αν ανεβάσεις την τάση της gpu , βγάζει περισσότερα mhz.Αν την ρίξεις , θα βγάζει λιγότερα mhz.Ανάλογα με το τι κομμάτι σου έτυχε , μπορεί να μην δουλεύει σταθερά ούτε στα default με 1.1Vgpu (το φυσιολογικό είναι 1.2V) και να χρειάζεται και underclocking για να σταθεροποιηθεί.Αν δουλεύει πάντως , σταθερά , στα ίδια mhz , θα έχει ακριβώς ίδιες επιδόσεις.Δεν δοκίμασα ποτέ με 1.1Vgpu.Αν κρίνω πάντως από το πόσο απότομα ανέβαιναν οι θερμοκρασίες με την stock ψύκτρα , όταν ανέβαζα Vgpu , θα πρέπει να κάνει αξιόλογη διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Απρίλιος 23, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2005 Απλά για ενημέρωση που ίσως βοηθήσει στο μέλλον, τελικά έβαλα το Zalman VF700cu το οποίο στις χαμηλές στροφές μέσω του Gatewatch (1500-1600) δεν ακούγεται καθόλου (ενώ το silencer ακουγόταν ελαφρός). Απο θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα με το Silencer (στα 7v).Όποιος θέλει αθόρυβη λύση είναι ότι πρέπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 23, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2005 Σκέφτεσαι καθόλου περίπτωση υδρόψυξης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Απρίλιος 23, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2005 Προς το παρόν όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.