Seeker Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2005 Σκέφτομαι να αρχίσω τα modάκια και για αρχή να βάλω έναν 12άρη με μπλέ φωτισμό στο πάνω μέρος του κουτιού ακριβώς στο κέντρο. Λέτε να βελτιώσει την ροή του αέρα και τις θερμοκρασίες μέσα στο κουτί?Προς το παρόν έχω 2 FANs (80mm) στο κουτί ένα μπροστά και ένα πίσω, σε λίγο καιρό ομως θα τα κάνω 2 μπροστά και 2 πίσω (επίσης 12mm) ενώ ενδέχεται να μπεί και ένας 120mm στην αριστερή πλευρά του κουτιού.Τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 17, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Κοίτα, δε σημαίνει απαραίτητα οτι με πολλούς ανεμιστήρες έχεις και καλύτερη ψύξη. Ο αέρας πρέπει να μπαίνει κρύος και να βγαίνει ζεστός, ψύχοντας τις διάφορες ψύκτρες. Καλά θα κάνεις να ανοίξεις τρύπα πάνω και προτείνω αυτή να είναι στο σημείο που είναι το τροφοδοτικό. Στο πλάι άμα ανοίξεις τρύπα βάλε και ένα air duct να πηγαίνει κατευθείαν στην ψύκτρα του επεξεργαστή ή της κάρτας γραφικών, όπου σε νοιάζει περισσότερο δλδ (πιο εύκολο είναι να βάλεις στον επεξεργαστή). Σου λέω να βάλεις air duct για να μην σου ανακατέβει τη ροή του αέρα. Σε κάθε περίπτωση θα εποφεληθείς άμα ανοίξεις τρύπες διαμέτρου 12cm και λόγω θορύβου αλλά και λόγω ροής αέρα.Υ.Γ.: Τι κουτί έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Απρίλιος 17, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Κοιτα να βαλεις στο πλαι εναν, αυτος θα κανει την διαφορα . Βαλε οπως ειπες τους μπροστα να βαζουν αερα και τους πισω να βγαζουν και εισαι κομπλε. Τζαμπα κοπος θα ειναι να βαλεις πανω ανεμιστηρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 17, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Προσωπικά πιστεύω οτι το πάνω χρειάζεται για το τροφοδοτικό. Το δικό μου τσουρουφλίζει από πάνω! Δεν άνοιγα τρύπα μήπως βάλω υδρόψυξη και τη βάλω πάνω από το κουτί αλλά μου φαίνεται αρχίζω να το σκέφτομαι...Edit: Το άλλο που σκέφτομαι οτι μπορεί να γίνει είναι να ανοίξω τρυπούλες πάνω από το τροφοδοτικό αλλά στο κάθετο μέταλο. Γι'αυτό ρωτάω βασικά τι κουτί έχεις... Εγώ στο Chieftec έχω μπόλικο χώρο για αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Απρίλιος 17, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Δεν θα moddάρω το Chieftec του μεγάλου υπολογιστή αλλά το Innovator του μεσαίου To air-duct δεν ξέρω τι είναι... Βασικά πάνω στο κέντρο του κουτιού θέλω να έχω έναν ανεμιστήρα 12άρη που να βγάζει αερα και έναν στα αριστερά του κουτιού (επίσης 12άρη) που να βάζει αέρα. Οι 2 μπροστινοί 8άρηδες θα βάζουν αέρα ενώ οι 2 80άρηδες πίσω θα βγάζουν. Τι λές θα είναι αποτελεσματικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Απρίλιος 17, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Δεν θα σου πρότεινα ανεμιστήρα πάνω, ένασ πίσω, ένασ στο πλαι και 2 μποροστα θα δουλέψουν μια χαρά!!!! Ετσι ειναι και σε εμενα, 8εκ όλοι και τουσ 2 τουσ έχω χαμηλωμένουσ για να μην κάνουν θόρυβο! και πάλι ειμαι μια χαρα , έχω και prescott! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 17, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Θα γίνεται ένα ψιλομπάχαλο μέσα στο κουτί από τα διαφορετικά ρεύματα αέρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Απρίλιος 17, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 To PSU δεν έχει δεύτερο FAN γι' αυτό σκέφτομαι να βάλω πάνω στο κουτί. ’σε που θα είναι πιο εντυπωσιακό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 17, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Και εμένα έχει 2 και πάλι ζεματάει. Πιστεύω δεν θα είναι πρόβλημα αν μπει ακριβώς πάνω από το τροφοδοτικό... Γι'αυτό το λέω. Δεν θα τραβάει και πολύ από γύρω γύρω ωστε να χαλάει τη ροή. Και στην τελική σιγά! Και μια απλή τρύπα να κάνεις, τόσο κοντά που είναι στο κουτί, κάθετα και τόσο ψηλή θερμοκρασία που ανεβάζει το τροφοδοτικό δενχρειάζεται καν να βαλεις ανεμιστήρα. Κάνεις μια απλή τρύπα, βάζεις μια ωραία σχάρα και τέλειωσες! Επίσης σου λέω να βάλεις air duct στον πλαϊνό γιατί έτσι και τον επεξεργαστή θα οφελήσεις με απευθείας ψυχρό αέρα και δεν θα επηρεάζονται οι υπόλοιπες αέριες μάζες που αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα... Και ένα άλλο tip: Εγώ προσωπικά πάντα αφήνω ανοικτό το φατνίο κάτω αμέσως από την κάρτα γραφικών για να ρουφάει απευθείας αέρα από έξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Απρίλιος 17, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Δηλαδή προτείνεις να το βάλω περίπου πάνω απο το τροφοδοτικό. Ενδιαφέρον και μάλλον θα τον βάλω στο πάνω μέρος μεταξύ PSU και επεξεργαστή ώστε να φέρνει περισσότερο ρεύμα στον επεξεργαστή απο την ροή που παράγουν τα 8άρια. Αυτό πως σου ακούγεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 17, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Πάντως εάν αποφασίσεις να βάλεις να είναι δωδεκάρης για να αποφείγεις τον πολύ θόρυβο. Απορώ με τους κατασκευαστές που επιμένουν ακόμη με 80άρηδες σε κουτιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Απρίλιος 17, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Αρχική απάντηση από K.K Πάντως εάν αποφασίσεις να βάλεις να είναι δωδεκάρης για να αποφείγεις τον πολύ θόρυβο. Απορώ με τους κατασκευαστές που επιμένουν ακόμη με 80άρηδες σε κουτιά. Α μην το λες, έχω δεί 9cm σε κουτί του κιλού... Όσο για τα μαρκάτα νομίζω κάποια έχουνε 12cm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 17, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 μια που σιζιτατε εδω για φουρφουρια θα ηθελα να σας ρωτισω κατι και εγωεχω ενα thermaltake xaser III με 7 8αρια φανς 2μπροστα 2 στο πλαι 2 πισο και 1 πανοκαι εχω σκοπς να τα τροποπιησω και να εχει ως εξης2χ80mm front2x92mm side2x80mm rear2x120mm upκαι φισικα αυτο που εχει το τροφοδοτικοθα ηθελα να που πητε καμια γνομη για να μην κανω καμια πατατα πλιζζζζζζζζζζ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol Απρίλιος 17, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Γνωμη μου ειναι οτι τα δυο πανω απο πρακτικης πλευρας δεν θα προσφερουν και πολλα παραπανω απο ενα πανω. Αισθητικα δε λω θα γ@μαει.Πλαγια καλυτερα βαλε 120αρια αν χωρανε καθοτι με τις ιδιες στροφες θαχεις περισσοτερο αερα. Αν εχεις αεροψυξη ειδικα...Επισης πισω αν το κοψεις και βαλεις ενα 12αρι φτανει.Παρενθεση: Εγω στο Tt shark σε οσους θεσεις εχει γριλλιες και εβαλα φανακια(2 12αρια πλαγια και ενα πισω) εκοψα τις γριλιες και μειωθηκε αισθητα ο θορυβος. συμβουλη για οποιον εχει τετοιο προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 17, 2005 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 βασικα σκεφτομε να κανω το εξης: τα ανεμιστιρακια οπως προανεφερα αλλα να βαζουν ολλα αερα και να βγαζουν μονο του τροφοδοτικου και τα 2 120αρια πανοτι λετε για αυτο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 17, 2005 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 οσο για πλαγια λογο εσθητικης δεν χορανε 2 120αρια γιατι θα πρεπει να αλλαξω πολι το πλαινο και δεν θα ειναι και πολυ οραιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 18, 2005 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2005 για πιτε ρε παιδες καμια ιδεαΑρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr βασικα σκεφτομε να κανω το εξης: τα ανεμιστιρακια οπως προανεφερα αλλα να βαζουν ολλα αερα και να βγαζουν μονο του τροφοδοτικου και τα 2 120αρια πανοτι λετε για αυτο??? αυτο πως σας φενετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 18, 2005 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Seeker Δηλαδή προτείνεις να το βάλω περίπου πάνω απο το τροφοδοτικό. Ενδιαφέρον και μάλλον θα τον βάλω στο πάνω μέρος μεταξύ PSU και επεξεργαστή ώστε να φέρνει περισσότερο ρεύμα στον επεξεργαστή απο την ροή που παράγουν τα 8άρια. Αυτό πως σου ακούγεται? Δεν προτείνω να μπει περίπου πάνω από το τροφοδοτικό... Προτεινω να μπει ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω από το τροφοδοτικό, όσο γίνεται πιο πίσω δλδ για να μην επηρεάζει την υπόλοιπη κυκλοφορία. Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr βασικα σκεφτομε να κανω το εξης: τα ανεμιστιρακια οπως προανεφερα αλλα να βαζουν ολλα αερα και να βγαζουν μονο του τροφοδοτικου και τα 2 120αρια πανο τι λετε για αυτο??? Προσωπικά δεν θα το έκανα. Η διάταξη που προτείνω και πιστεύω είναι η καλύτερη είναι η εξής: Front: 2X 8/12cm fans input Rear: 2X 8/12cm fans output Side: 1X 12cm fan w/ air duct input απ'ευθείας στον επεξεργαστή Top: 1X 12cm fan, output, όσο πιο πίσω γίνεται για το τροφοδοτικό και μόνο Τα Front, rear κανονίζουν για τη γενική ροή αέρα στο κουτί Ο πλαϊνός με το air duct ρίχνει κατευθείαν φρέσκο αέρα στον CPU και δεν επηρεάζει τη γενικότερη ροή του αέρα στο κουτί. Θα πρότεινα επίσης να χρησιμοποιηθεί μόνο αυτός και όχι και άλλος ανεμιστήρας πάνω στην ψύκτρα, περισσότερο για λόγους θορύβου και επειδή είναι ουσιαστικά άχρηστοι δυο ανεμιστήρες τόσο κοντά και στην ίδια ευθεία... Ο πάνω βγάζει τον αέρα από το τροφοδοτικό και άμα μπει πίσω πίσω δεν επηρεάζει τη γενική κυκλοφορία αέρα στο κουτί. Ωστόσο ό,τι δεν βγεί από τους πίσω ανεμιστήρες θα βγεί σίγουρα από τον πάνω και ας είναι πίσω πίσω... Επίσης έχε υπόψη σου σε ό,τι κάνεις οτι οι ανεμιστήρες έχουν μεγαλύτερη ροή αέρα στις άκρες παρά στο κέντρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 18, 2005 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2005 λοιπον για την διαταξη συνφωνω εν μερη δηλαδη στους μπρος πισω οσο για τον πανο λεω καλητερα να βαλω 2χ120αριδες για καλητερι εξοδο του θερμου αερα.και στο πλαι θα ηταν δισκολο να κανο ducting γιατι μεσα εχω εναν 120αρι delta στιν ψυκτρα και δεν μπορω να τον ευθυγραμισω με καποιον τροπο για να εισαγει αερα ετσι σκεφτικα στους 2χ92αριδες να κανο μια κτασκευη απο πλεξη ετσι οστε να στελενει τον αερα πανο στον 120αρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Απρίλιος 18, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Δεν προτείνω να μπει περίπου πάνω από το τροφοδοτικό... Προτεινω να μπει ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω από το τροφοδοτικό, όσο γίνεται πιο πίσω δλδ για να μην επηρεάζει την υπόλοιπη κυκλοφορία. Ναι αλλά έτσι αισθητικά δεν θα είναι καλό Τι κάνω βρε παιδιά? Χρειάζομαι κάτι που να είναι και αισθητικά καλό και αποτελεσματικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.