DEADLAZARUS Οκτώβριος 14, 2020 #1481 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2020 ASUS Drops Support for AMD Ryzen 5000 Series CPUs on X470 Motherboards WWW.TECHPOWERUP.COM Today there is some quite interesting information circulating the web... Με επιφύλαξη η συγκεκριμένη είδηση-αναφορά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 14, 2020 #1482 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2020 8 hours ago, DEADLAZARUS said: ASUS Drops Support for AMD Ryzen 5000 Series CPUs on X470 Motherboards WWW.TECHPOWERUP.COM Today there is some quite interesting information circulating the web... Με επιφύλαξη η συγκεκριμένη είδηση-αναφορά. Ελπίζω να τους τιμωρήσουν οι καταναλωτές και να πέσουν 50% οι πωλήσεις τους για να μάθουν οι κάφροι.... Αν ισχύει η είδηση, η Asus με ξεχνάει για τα επόμενα 10 χρόνια σε όποιο PC στήσω για μένα ή για τρίτο πρόσωπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 14, 2020 #1483 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2020 Το πρόβλημα όταν είναι λίγες οι επιλογές είναι ότι όσο τους τιμωρούν οι καταναλωτές, άλλο τόσο τους τιμούν άλλοι καταναλωτές. Τι θέλω να πω; Ας πούμε ότι MSI, ASRock, Gigabyte άντε και Biostar ακολουθάνε την ίδια τακτική. Αυτοί που θέλουν να τιμωρήσουν την ASUS μοιράζονται στις άλλες εταιρίες. Αυτοί που θέλουν να τιμωρήσουν την MSI μοιράζονται στις άλλες εταιρίες. Αυτοί που θέλουν να τιμωρήσουν την ASRock μοιράζονται στις άλλες εταιρίες. Αυτοί που θέλουν να τιμωρήσουν την Gigabyte μοιράζονται στις άλλες εταιρίες. Αυτοί που θέλουν να τιμωρήσουν την Biostar πηγαίνουν ο ένας π.χ. στην MSI και ο άλλος π.χ. στην ASRock. Στο τέλος καμιά εταιρία δεν έχει πραγματικά χάσει. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Οκτώβριος 14, 2020 #1484 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2020 34 minutes ago, yanni said: Στο τέλος καμιά εταιρία δεν έχει πραγματικά χάσει. ναι αλλά δεν σου μένουν πολλές επιλογές. Τι άλλο να κάνεις, να τους βάλεις βόμβα; Ο τζιντι συχνά βιάζεται να βγάλει συμπέρασμα για κάτι σε τέτοια πράγματα (θυμάμαι τις κάμερες, όπου δε νομίζω να έφταιγαν τα μαγαζιά για το γδύσιμο) τον παραδέχομαι όμως ότι έχει συνείδηση καταναλωτή. Μπορεί και στην περίπτωση εδώ πέρα να μην ισχύει ακριβώς η είδηση ή να υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος πάντως η διατύπωση της απάντησης τους είναι απίστευτη. Εκτός αν ο ερωτών ρωτούσε «ποια να αγοράσω σήμερα». (το έχουμε συζητήσει σε άλλο νήμα εκτεταμένα, παραμένω στην άποψη ότι κάθε γενιάς επεξεργαστής καλύτερα να πηγαίνει ζευγάρι με ίδιας γενιάς μητρική/τσιπσετ, δεν έχει σημασία η άποψη μου για την απάντησή τους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Οκτώβριος 14, 2020 #1485 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2020 Μία ώρα πριν, το μέλος gdp77 έγραψε: Ελπίζω να τους τιμωρήσουν οι καταναλωτές και να πέσουν 50% οι πωλήσεις τους για να μάθουν οι κάφροι.... Αν ισχύει η είδηση, η Asus με ξεχνάει για τα επόμενα 10 χρόνια σε όποιο PC στήσω για μένα ή για τρίτο πρόσωπο. Το ανασκεύασαν πάντως, λένε μετά που θα βγει νέο AGESA, δηλαδή Ιανουάριο 2021. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Οκτώβριος 14, 2020 #1486 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2020 ASUS clarifies its position on Zen 3; support for X470 and B450 chipsets still coming early next year - NotebookCheck.net News WWW.NOTEBOOKCHECK.NET ASUS will support the X470 and B450 chipsets into Zen 3, the company has confirmed. It has reaffirmed support for the two chipsets after representatives apparently informed a customer that the X470 chipset... Support for X470 and B450 motherboards is due to arrive in January 2021. AMD claims that BIOS updates for the chipsets are 'currently in development with motherboard partners', but Planet 3DNow! suggests a different story. Apparently, AMD is only letting motherboard manufacturers roll out Ryzen 5000-compatible BIOSes from next year. Hence, the January 2021 date may be one set by AMD, not by motherboard manufacturers. Source(s) ComputerBase & @planet3dnow Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 14, 2020 #1487 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2020 Να υπενθημίσω την ύπαρξη του παρακάτω excel(καλύτερα να το ανοίξετε με Chrome) όπου υπάρχει το σύνολο(?) των ΑΜ4 μητρικών. Λογικά όσες έχουν 256MBit BIOS chip έχουν πολλές πιθανότητες να δουν αναβάθμιση για 5000. Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει και για τις μητρικές με 128MBit BIOS chip. X570/X470/X370/B450/B350/A320 Motherboards (AM4-socket for AMD Ryzen CPUs) Comparison 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Οκτώβριος 14, 2020 #1488 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2020 Η Gigabyte θα τα έχει σκατ_σει άσχημα αν δεν δώσει υποστήριξη καθώς όλες, ή τουλάχιστον σχεδόν όλες οι X570 τις, έχουν 128MB BIOS. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 14, 2020 #1489 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2020 (edited) 48 minutes ago, yanni said: Λογικά όσες έχουν 256MBit BIOS chip έχουν πολλές πιθανότητες να δουν αναβάθμιση για 5000. Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει και για τις μητρικές με 128MBit BIOS chip. X570/X470/X370/B450/B350/A320 Motherboards (AM4-socket for AMD Ryzen CPUs) Comparison 7 minutes ago, UltraB said: Η Gigabyte θα τα έχει σκατ_σει άσχημα αν δεν δώσει υποστήριξη καθώς όλες, ή τουλάχιστον σχεδόν όλες οι X570 τις, έχουν 128MB BIOS. Πάλιωσε η ιστορία με τα BIOS 128Μbit. Τα ίδια λέγανε και για τους zen 2. To πολύ πολύ να αφαιρέσουν υποστήριξη από παλιότερους επεξεργαστές για να υποστηρίξουν τους νέους. Μια χαρά χωράνε, αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει (και να πουλήσει νέες μητρικές) 600 χρόνια κοσκινίζει. Και για του λόγου του αληθές και το δικό μου mobo έχει 128Mbit και λέγανε ότι άμα περάσω τελευταίο για υποστήριξη zen 2 θα είναι πιο "απλοϊκό" με κάποια settings να λείπουν κτλ. Επειδή σε ένα troubleshooting που έκανα όταν είχα πρόβλημα με τις μνήμες, πέρασα και τελευταίο bios, μια χαρά όλα τα settings έχει και είναι ίδιο όπως το μαμίσιο και τα ενδιάμεσα που είχα περάσει ως προς το UI κτλ. Δεν μπορεί σε ένα B350 mobo να υποστηρίζονται ΤΡΕΙΣ (3) γενιές επεξεργαστών και να χωράνε σε 128Μbit και σε ένα Β450/Χ470 να μην μπορείς να υποστηρίξεις Zen2 και Ζεν3 ήτοι 2 γενιές (αφαιρώντας π.χ. τους Zen+ και Zen) Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 14, 2020 από gdp77 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 14, 2020 #1490 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2020 AMD bundles Far Cry 6 with the purchase of select Ryzen processors 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Οκτώβριος 15, 2020 #1491 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2020 πριν 14 ώρες, το μέλος yanni έγραψε: AMD bundles Far Cry 6 with the purchase of select Ryzen processors Σε λάθος θέμα είσαι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Οκτώβριος 15, 2020 #1492 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2020 4 minutes ago, minast said: Σε λάθος θέμα είσαι Εντάξει, όχι ακριβώς As part of a separate "Equipped to Win" promotion, you can earn the same copy of Far Cry 6 (starting on the same date) by purchasing a Ryzen 9 3950X, Ryzen 9 3900XT, or a Ryzen 7 3800XT. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιανουάριος 21, 2021 #1493 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2021 Μετα απο τις φωτιες που μας αναψε ο @gdp77 με το golden chip του, εχω μπει κι εγω στο τρυπακι του χεριασματος του cpu. Μετα απο μια πολυ ευκολη και γρηγορη διαδικασια (δηλαδη χωρις να εχω φαει ουτε ενα crash πουθενα εχω φτασει στα 4350 all core με 1.29375 volt μεσω Amd ryzen master. Σημερα ειπα να τρεξω και ενα occt μετα απο δικη του προτροπη.... Μεσω HwInfo64 βλεπω 4342ΜΗz αλλα με ρευμα 1.27. Υπαρχει δηλαδη μια αποκλιση απο τις δικες μου χειροκινητες ρυθμισεις, αλλα προς το καλυτερο. Το σοκαριστικο της ολης υποθεσης ειναι οι θερμοκρασιες. Απο εκει που καποτε γκρινιαζα για πανυψηλες idle θερμοκρασιες, τωρα βλεπω θερμοκρασιες επιπεδου 43 βαθμων σε 100% load για μιση ωρα stress test. O τζιντι κατηγορουσε θεους και δαιμονες, κουτια με πλαινα παραθυρα, rgb controllers αλλα εγω τα εβλεπα τα ιδια δεδομενα ακομα και μετα απο φορματ, με ανοιχτο κουτι. Αρα, μηπως τελικα αυτος που φταιει ειναι η ιδια η AMD? Το ανεβοκατεβασμα τασεων σε εξωπραγματικα νουμερα εως και 1.47volt ενω δεν υπαρχει αναγκη;;;;;; 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Ιανουάριος 21, 2021 #1494 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2021 @giorgos2187 για τα idle temps σε auto pbo etc σιγουρα ευθυνεται καποιο service που τρεχει (rgb light ktl ktl) 43c σε stress test ειναι αδυνατον φιλε μου κατι βλεπει λαθος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιανουάριος 21, 2021 #1495 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2021 (edited) εξαρτάτε τι θέλετε λέμε ! θέλεις all core η single core με all core μπορείς να παίξεις και με το clock tuner edit σε λίγες μέρες θα βγει το CTR 2 Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 21, 2021 από ARMAGEDDON 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιανουάριος 21, 2021 #1496 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2021 πριν 40 λεπτά, το μέλος zyx έγραψε: για τα idle temps σε auto pbo etc σιγουρα ευθυνεται καποιο service που τρεχει (rgb light ktl ktl) 43c σε stress test ειναι αδυνατον φιλε μου κατι βλεπει λαθος Τα idle temps ηταν ψηλά ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. Φορματ-> drivers -> idle temps 38-41 βαθμοί. Μη λέμε ότι ευθύνεται κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο σύστημα. Ντάξει, κολλατε ώρες ώρες σε κάτι, που μπορεί να ισχύει δε λέω, και δεν το βγάζετε απο το μυαλο με τίποτα! Πόσο πιο απλά να πω ότι είχα τα ίδια idle temps με ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εγκατεστημένο στον υπολογιστη;;;;; Όσο για τις θερμοκρασίες σε stress test τώρα..... Υδροψυξη, σχετικα κρυο δωματιο, 1.29volt ρευμα. Σταθερο! Όλες οι monitoring εφαρμογές διάβαζαν ακριβώς το ίδιο (ryzen master, occt) Και μένα μου φαίνεται πολύ λίγο αλλά..... τι διαλο; Ολα μετρησαν λαθος 4ην ίδια ακριβως στιγμη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιανουάριος 21, 2021 #1497 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2021 (edited) επίσης 40 βαθμούς idle είναι φυσιολογικό σε amd ξαναλέμε ξεχάστε ότι ξέρατε από ιντελ άλλη λογική εδώ και εξαρτάτε τι κοιτάς και ναι είμαι idle με browser το tctl/tdie Jumparei με την μία με το παραμικρό με το printscreen πήγε 53 χαχαχαχα το average είναι αυτό που δείχνει και το ryzen master και τα ccd1 kai cdd2 το κάθε die Ξεχωριστά ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ average ! Ότι λέει και το ryzen master τα άλλα ας πιάσουν φωτιά δεν μας νοιάζει Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 21, 2021 από ARMAGEDDON Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιανουάριος 21, 2021 #1498 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2021 πριν 1 λεπτό, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε: επίσης 40 βαθμούς idle είναι φυσιολογικό σε amd ξαναλέμε ξεχάστε ότι ξέρατε από ιντελ άλλη λογική εδώ και εξαρτάτε τι κοιτάς Ίσως για stock out of the box ρυθμισεις να ισχύει. Όταν δηλαδή οι τάσεις ανεβοκατεβαίνουν σα τα βρακιά σε οίκο ανοχής! Με χεριασμα όμως μπορούν να βελτιωθούν... Πράγμα που σε οίκους ανοχής μάλλον δεν ισχύει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιανουάριος 21, 2021 #1499 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2021 (edited) 2 minutes ago, giorgos2187 said: Ίσως για stock out of the box ρυθμισεις να ισχύει. Όταν δηλαδή οι τάσεις ανεβοκατεβαίνουν σα τα βρακιά σε οίκο ανοχής! Με χεριασμα όμως μπορούν να βελτιωθούν... Πράγμα που σε οίκους ανοχής μάλλον δεν ισχύει! οι τάσεις παίζουν όπως λέει ο κατασκευαστής το 1.4 που βλέπεις δεν πάει σε όλο τον cpu αλλά σε έναν συγκεκριμένο πυρήνα για να σηκώσει boost clock στον θεό έτσι το έφτιαξαν και έτσι δουλεύει Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 21, 2021 από ARMAGEDDON 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Ιανουάριος 21, 2021 #1500 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2021 14 minutes ago, giorgos2187 said: Τα idle temps ηταν ψηλά ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. Φορματ-> drivers -> idle temps 38-41 βαθμοί. Μη λέμε ότι ευθύνεται κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο σύστημα. Ντάξει, κολλατε ώρες ώρες σε κάτι, που μπορεί να ισχύει δε λέω, και δεν το βγάζετε απο το μυαλο με τίποτα! Πόσο πιο απλά να πω ότι είχα τα ίδια idle temps με ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εγκατεστημένο στον υπολογιστη;;;;; Όσο για τις θερμοκρασίες σε stress test τώρα..... Υδροψυξη, σχετικα κρυο δωματιο, 1.29volt ρευμα. Σταθερο! Όλες οι monitoring εφαρμογές διάβαζαν ακριβώς το ίδιο (ryzen master, occt) Και μένα μου φαίνεται πολύ λίγο αλλά..... τι διαλο; Ολα μετρησαν λαθος 4ην ίδια ακριβως στιγμη; 38-41 avarage? και οταν λεμε idle o καθενας θα το μετρουσε αλλιως εγω πχ θεωρω idle να μην εχω τπτ ανοιχτο και οταν λεμε τπτ εννοω τπτ εσυ μπορει να θεωρεις idle και να εχεις ανοιχτο το firefox px. δεν κολλαω απλα εχουν περασει 3 ryzen απο τα χερια μου με παρα πολλες ωρες δοκιμων σε ολα τα επιπεδα οποτε δεν τα λεω απο το κεφαλι μου η επειδη ξυπνησα στραβα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts