Arkan Ιούλιος 31, 2019 #621 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2019 Δηλαδή διόρθωσε η AMD κάτι στη δική της την μεριά για να δουλεύουν πιο σωστά τα "badly programmed monitoring applications"; Έχω την εντύπωση πως θα προτιμούσα την προηγούμενη κατάσταση, μπορεί να αλλάξω βέβαια γνώμη όταν αποφασίσω τελικά τι hardware θα πάρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 31, 2019 #622 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2019 (edited) πριν 24 λεπτά, το μέλος Arkan έγραψε: Δηλαδή διόρθωσε η AMD κάτι στη δική της την μεριά για να δουλεύουν πιο σωστά τα "badly programmed monitoring applications"; Έχω την εντύπωση πως θα προτιμούσα την προηγούμενη κατάσταση, μπορεί να αλλάξω βέβαια γνώμη όταν αποφασίσω τελικά τι hardware θα πάρω. Μπορεί να φταίνε και οι εφαρμογές, αλλά το σίγουρο είναι ότι η AMD δεν ήταν όσο έτοιμη θα έπρεπε στην κυκλοφορία των Zen 2. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 31, 2019 από minast 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 31, 2019 #623 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2019 31 minutes ago, Arkan said: Δηλαδή διόρθωσε η AMD κάτι στη δική της την μεριά για να δουλεύουν πιο σωστά τα "badly programmed monitoring applications"; Έχω την εντύπωση πως θα προτιμούσα την προηγούμενη κατάσταση, μπορεί να αλλάξω βέβαια γνώμη όταν αποφασίσω τελικά τι hardware θα πάρω. Προσωπικά δεν με παραξενεύει. Οι gpu drivers κάνουν χρόνια το ίδιο πράγμα με ρυθμίσεις για συγκεκριμένα παιχνίδια ειδικά ΑΑΑ υψηλής δημοτικότητας. Η AMD προφανώς έκρινε ότι το "bad press" από τις λάθος μετρήσεις των monitoring tools έχρηζε αντιμετώπισης. Οπότε μπορεί να πρόσθεσε στον driver κώδικα τύπου "όταν εντοπίζεις την τάδε monitoring εφαρμογή μην πατάς γκάζι και παράμεινε idle, αν δεν συντρέχει άλλος λόγος". 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Ιούλιος 31, 2019 #624 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2019 14 minutes ago, minast said: Μπορεί να φταίνε και οι εφαρμογές, αλλά το σίγουρο είναι ότι η AMD δεν ήταν όσο έτοιμη θα έπρεπε στην κυκλοφορία των Zen 2. Πολύ πιθανό. Δεν μπορώ να πω πως είμαι και πολύ ενημερωμένος στα της Zen σειράς. Τώρα αρχίζω και το ψάχνω το θέμα που θέλω να κάνω ένα middle-level σύστημα και μάλλον θα πάω σε κάποιον 3xxx, θα δείξει. 3 minutes ago, gdp77 said: Προσωπικά δεν με παραξενεύει. Οι gpu drivers κάνουν χρόνια το ίδιο πράγμα με ρυθμίσεις για συγκεκριμένα παιχνίδια ειδικά ΑΑΑ υψηλής δημοτικότητας. Η AMD προφανώς έκρινε ότι το "bad press" από τις λάθος μετρήσεις των monitoring tools έχρηζε αντιμετώπισης. Οπότε μπορεί να πρόσθεσε στον driver κώδικα τύπου "όταν εντοπίζεις την τάδε monitoring εφαρμογή μην πατάς γκάζι και παράμεινε idle, αν δεν συντρέχει άλλος λόγος". Πολύ πιθανό #2. Παίζει και να μην παρατηρήσω καμιά διαφορά στην καθημερινή χρήση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Ιούλιος 31, 2019 #625 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2019 Χτες το βράδυ που έβαλα τους νέους drivers, διορθώθηκε το πρόβλημα. Έπεσα 5c σε idle και διαβάζει σωστά και τα volt το Ryzen Master. Αξιοσημείωτο το ότι ακόμη και τώρα, οταν έχω το iCue της Corsair στο background, idle έχω 1.0v ~ 1.1v Μόλις το κλείσω πέφτει στα 0.8~0.9. Με κλειστό και το ryzen master /steam / discord, διαβάζοντας το vcore μέσω του CPUZ (το οποίο είναι accurate οπως είπε στο reddit ο άνθρωπος της AMD) τότε πέφτω μέχρι και τα 0.216v !!! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση winters Ιούλιος 31, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #626 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2019 Λεπόν, ήρθε το bracket για την ψύκτρα (TRUE140 POWER) και έκανα λίγες μετρήσεις. ΟΛΑ STOCK (ρεύματα, pbo, auto oc off etc), FAN CURVE STOCK (δηλαδή μετά τους 65c πήγαν και οι 2 στο 100%). Αρχικά να πω ότι τα έκανα με το φρέσκο σημερινό bios και με τους χτεσινούς drivers. Idle με την stock είχα 38~40 αλλά με θόρυβο, με την True είμαι στους 32 και silent (500rpm). Επαναλαμβάνω, για να κάνω γρήγορα τα bench, τα έτρεξα όλα stock και στo fancurve. Προφανώς μπορώ να πάω και στις 800 και να μην ακούω τίποτα. (για να πάει 1βαθμό κάτω σε idle; κολοκύθια νερόβραστα). Ξεκινάμε με CPUZ stress σε single με την Stock ψύκτρα. Το Cpuz stress είναι ένα ελαφρύ (ρεαλιστικό θα έλεγα) stress test. Πιάνουμε λοιπόν σε single 67c και 4178mhz. Με την TRUE επάνω πέφτουμε στους 53, πιάνουμε το κανονικά το boost 4200mhz Προχωράμε σε MULTI CPUZ STRESS Με την stock χτυπάμε ένα 85άρι και πάμε στα 3900. Με την TRUE (εδώ αρχίζουν τα ωραία) πέφτουμε 20 βαθμούς και ανεβαίνουμε 150mhz. Πάμε τώρα και σε κάτι πιο ενδιαφέρον. CB20. Τo screenshot το έβγαλα λίγο πριν τελειώσει για να δείτε ταχύτητες, volt και power draw. Η ουσιαστική διαφορά είναι, με stock ψύκτρα 3520points και με TRUE 3630points. Και το πιο ωραίο το άφησα για το τέλος. Εδώ τις φωτογραφίες θα τις βάλω ανάποδα. Πρώτα TRUE και μετά η stock. Με την TRUE σε Prime small FFTs. Έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Θα έλεγα πάρα πολύ καλά, για καλοκαίρι (με a/c ανοιχτό εννοείται) και ένα cooler των 50euro. Και τώρα αυτό το κομμάτι από χαλασμένο αλουμίνιο που βάζουν και καλά για ψύκτρα. Η καημένη η spire κλάταρε και πιάσαμε το όριο των 95βαθμών. Εκεί λοιπόν άρχισε να ρίχνει volt και mhz για να μην εκραγεί όλο το σπίτι και ο κατήφορος δεν είχε τελειωμό. Έβγαλα ένα screenshot στους 90 όπου τα volt είχαν φτάσει στο 1.23 και τα mhz κάτω από τα 3800. Μόλις έπιασε το 95άρι όμως άρχισε να ρίχνει volt και το PPT ξεκίνησε 99%, 98%,97%... στο 93% το σταμάτησα γιατί θα ζήταγε έλεος το cpu. Εν ολίγης, έφτασε 1.18volt και 3690mhz. Θα κατέβαινε και άλλο πιστεύω.... Εν κατακλείδι. Το μαμά cooler είναι χειρότερο και από το μαμά του sinboy. Οι Ryzen αγαπάνε τα καλά cooler και φυσικά όλος αυτός ο ξαφνικό πανικός τις τελευταίες μέρες για τα thermals είναι υπερβολικός. Το θέμα είναι να υπάρχει μία ισορροπία στα λεφτά που θα δωθούν. Δηλαδή μην νομίζει κανείς ότι αν δώσει 150ευρώ για ψύκτρα του 3600 ή του 3700Χ θα κερδίσει και τίποτα. Καλύτερα να πάρεις ένα δυνατότερο cpu με αυτά τα λεφτά. Αύριο μεθάυριο (ίσως και ΣΚ) θα ασχοληθώ με PBO, auto oc και τα λοιπά. Ότι θέτε μου λέτε να το τρέξω. 13 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 31, 2019 #627 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2019 (edited) @winters Μπορείς να δώσεις πληροφορίες για το tower σου και λοιπή ψύξη (ανεμιστήρες εισόδους εξόδου); Εγώ με τον 1600 @ 3.9 με θερμοκρασία δωματίου 29 έχω idle 32C και full load small FFTs ~69C Νομίζω ότι παίρνεις εξαιρετικά αποτελέσματα αν συνυπολογίσουμε ότι χρονίζει παραπάνω ο δικός σου, έχεις πολύ παραπάνω IPC από εμένα και διπλάσια cache. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 31, 2019 από gdp77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Ιούλιος 31, 2019 #628 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2019 Fractal R4, 2x140 μπροστά 1x140 πίσω. 1000rpm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Αύγουστος 2, 2019 #629 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2019 https://www.techpowerup.com/review/new-amd-chipset-driver-performance-test-ryzen-9-3900x/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Αύγουστος 3, 2019 #630 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2019 PBO + 200mhz overdrive + Auto OC Βελτιωμένα τα νούμερα αλλά όχι και τίποτα ιδαίτερο. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι σε full load all cores, περνάει το 1.325v που είναι το max πριν αρχίσει το degrade. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Αύγουστος 3, 2019 #631 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2019 Αυτο ειναι και εκτος εγγυησης να ξερεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Αύγουστος 3, 2019 #632 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2019 Εγώ θεωρώ ότι το all core είναι καλύτερα. Παίζεις και με λιγότερα volt και είσαι άρχοντας.για να πάρεις ένα single core σε light load χάνεις όλα τα αλλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Αύγουστος 3, 2019 #633 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2019 (edited) τι λεμε τωρα , θαρθει σε κανενα μηνα ο 3950Χ και θα μ@μ@σει ολα .Βαλτε καμια επαγγελματικη λυση και θα σωθειται. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 3, 2019 από def 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 4, 2019 Author #634 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2019 (edited) Να και οι πωλήσεις Ιουνίου -Ιουλίου στο αγαπητό mindfactory.de. Νομίζω πως καταλαβαίνουμε γιατί βρίσκουμε διαθέσιμο 3900Χ με το κυάλι .... Εν τω μεταξύ φαίνεται ξεκάθαρα πως οι νέοι Ryzen αποφέρουν μεγαλύτερο τζίρο στην AMD , τα προιόντα που παρουσίασε στην κατηγορία 300+ με 400+ έχουν λόγο ύπαρξης σε αντίθεση με την σειρά 1000 και 2000 που έδινε μεγάλη βάση στην κατηγορία των 200-300€ ... Αν ήταν έτσι και στα ΟΕM συστήματα, θα είχαμε πανολεθρία και ανατροπή όλης της αγοράς. Τέλος εντύπωση μου προκαλούν οι αρκετά μεγάλες πωλήσεις που εξακολουθούν να έχουν οι 2400G και 2200G ενώ και ο 2600 κερδίζει κατά κράτος τους 8400/9400F. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 4, 2019 από adpanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 4, 2019 #635 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2019 (edited) 20 minutes ago, adpanos said: Αν ήταν έτσι και στα ΟΕM συστήματα, θα είχαμε πανολεθρία και ανατροπή όλης της αγοράς. Αυτό θα αργήσει. Οι γραμμές παραγωγής και οι συμφωνίες κλείνονται αρκετό καιρό πριν. Οπότε αν η ΑΜD καταφέρει να κερδίσει αυτή την αγορά, θα χρειαστεί χρόνο για να δούμε συστήματα με AΜD inside. Παίζει και το branding το ρόλο του. O average Joe ξέρει ότι η "intel είναι καλύτερη" και δεν θα αλλάξει γνώμη από τη μια μέρα στην άλλη. 20 minutes ago, adpanos said: Τέλος εντύπωση μου προκαλούν οι αρκετά μεγάλες πωλήσεις που εξακολουθούν να έχουν οι 2400G και 2200G ενώ και ο 2600 κερδίζει κατά κράτος τους 8400/9400F. Είναι budget friendly λύσεις για pc "εδώ και τώρα" με το πλεονέκτημα όμως ότι υπάρχει ξεκάθαρο upgade path.... Παίρνεις φθηνό pc για office και basic gaming με ένα φθηνό 450 mobo, αλλά έχεις τη δυνατότητα στο μέλλον να του καρφώσεις μέχρι και 12-16 πυρήνες cpu 3ης γενιάς Ζen Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 4, 2019 από gdp77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 4, 2019 #636 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2019 2 hours ago, adpanos said: Αν ήταν έτσι και στα ΟΕM συστήματα, θα είχαμε πανολεθρία και ανατροπή όλης της αγοράς. Αν η AMD είχε αντίστοιχες επιτυχίες και με τους OEM για να καλυφθεί η ζήτηση, ή θα έπρεπε η Intel να κατασκευάζει Ryzen(λέμε τώρα...) ή να αναβληθεί η κυκλοφορία των επόμενων iPhone προκειμένου να έχει αρκετές διαθέσιμες γραμμές παραγωγής η TSMC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 4, 2019 Author #637 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2019 (edited) πριν 9 λεπτά, το μέλος yanni έγραψε: Αν η AMD είχε αντίστοιχες επιτυχίες και με τους OEM για να καλυφθεί η ζήτηση, ή θα έπρεπε η Intel να κατασκευάζει Ryzen(λέμε τώρα...) ή να αναβληθεί η κυκλοφορία των επόμενων iPhone προκειμένου να έχει αρκετές διαθέσιμες γραμμές παραγωγής η TSMC. μην ξεχνάς πως πλέον υπάρχει η δυνατότητα για διπλάσια παραγωγή. Μισή στα 12nm της GLOFO που θα μπορούσαν να πηγαίνουν κυρίως σε OEM συστήματα. και η άλλη μισή στα 7nm της TSMC για τα TOP OEM, Server και τα Custom/retail . Εδώ πουλάνε ακόμα I5 7400/6500 στα έτοιμα, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να μην πουλάνε 2400G/3400G, 2600, 2700, 2500X κ.λ.π. θεωρώ λοιπόν πως από την στιγμή που οι πωλήσεις στα custom και server AMD έφυγαν από τα 12nm και πήγαν στα 7nm, θα μπορούσε κάλλιστα η γραμμή των 12nm να καλύψει νέες παραγγελίες σε OEM συστήματα, αυξάνοντας το μερίδιό τους στην αγορά. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 4, 2019 από adpanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Αύγουστος 4, 2019 #638 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2019 (edited) Λοιπόν, έκανα κάποιες δοκιμές. Stable σε prime small ffts σε κανά 20λεπτο κατέληξα στα 4075mhz με 1.325v το οποίο είναι το recommended (από αυτό που διάβασα στο reddit) για all core manual oc και να μην έχει degrade το cpu. Manual OC 4075mhz : CB20 3670 Auto OC + PBO 4060mhz: CB20 3650 PBO only ή default 4045mhz: CB20 3630 Να σημειώσω ότι στο default ή σε auto o/c τα volt ήταν 1.375pbo και 1.4 για auto oc. Στο single τώρα. Manual OC 4075mhz: 468 PBO/default 4200mhz: 483 Auto OC + PBO: 494 Σε single τα volt πάνε στον θεό, 1.44 είδα στο auto oc. Εν ολίγης, αν κάνεις rendering κάνεις manual oc. Εάν το θες για gaming, auto oc. PS. Δωράκι, μετρήσεις στο eco mode που σου κλειδώνει το cpu στα 45watt Multi CB: 3420 (χάνεις 6% σε multi) Single CB: 485! (boost κανονικά στα 4200 single, δεν χάνεις τίποτα) Φοβερό mode για htpc ή για sff cases. PS2. @tommybertsen μάζωξε και τις από επάνω μετρήσεις και βάλτες στο άλλο νήμα. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 4, 2019 από winters 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Αύγουστος 8, 2019 #639 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2019 (edited) http://www.guru3d.com/news_story/amd_launches_64_core_128_threaded_2nd_gen_amd_epyc_processors.html Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 8, 2019 από DEADLAZARUS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Αύγουστος 8, 2019 #640 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2019 αυτο το παιδι...πετάει τα λινκ και περιμένει να τα διαβάσω γέρος άνθρωπος.... 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts